Hae
Love Beyond Words

Kahdestaan Saksan Münchenissä

Pari viikkoa sitten päästiin tekemään jotain sellaista mistä ollaan saatu vain haaveilla jokunen vuosi. Päästiin kahdestaan viimeksi (ja ainoon kerran muutenkin) reissuun ennen kun tulin toisen kerran raskaaksi. Silloin matkakohteena oli Kööpenhamina, joka oli myös oikein kiva viikonloppureissu kohde. Tällä kertaa haluttiin ehdottomasti päästä sellaiseen paikkaan missä kumpikaan ei ole aikaisemmin käynyt; sinne menee edullinen meno lento perjantaina ja paluu on sunnuntaina. Kuulostaa aika mahdottomalta, sillä toki olisi kiva, jos lento aikataulutkin olisi sellaiset, että itse kohteessa jäisi aikaa olemiseen. No mutta pääasia varmasti on se, että pääsee kahdestaan jonnekin; olipa se sitten vaan ihan Helsinki-Vantaan lentokenttä. 
Lapsiperheessä ei ikinä uskalla hehkuttaa mitään tulevaa reissua, sillä kuinkas ollakaan varmasti käy niin, että lähtöpäivänä joku oksentaa tai muuta vastaavaa. Siispä oltiin ihan hiljaa ja toivottiin vaan hiljaa mielessä, että päästäisiin reissuun. Kuinka ollakaan niin, reissupäivän aamuna kaikki oli terveinä ja lapset saatiin onnistuneesti päiväkotiin, josta mummi sitten noukki ne matkaansa päiväkotipäivän jälkeen (perjantai-lauantai välisenä yönä tulikin sitten tullut ikäviä uutisia kotoota). Päästiin kuitenkin siis lähtemään reissuun ja nauttimaan aah niin ihanasta lentomatkasta hiljaisuudessa (sekin on jo aika luksusta). Lentomatka Müncheniin kestää 2,5h, joten tulipa mieleen vasta kun oltiin lähdetty että tässähän olisi kerennyt tehdä vaikka mitä hyödyllistä; kuten lukea jotain hyvää kirjaa. No mutta ihan hyvä vaihtoehto oli myös testailla Lufthansan ilmaisia virvokkeita. Harvinaista, että joillain lentoyhtiöillä tarjoillaan vielä ilmaisia (alkoholillisia) juotavia. 

Marienplatzin keskusaukio

No mutta itse asiaan, eli mitä kannattaa tehdä Münchenissä, jos aikaa on vain periaatteessa yksi päivä. München on upea ja iso kaupunki, jossa on nähtävää riittäisi varmasti vaikka koko viikoksi. Kaupungin arkkitehtuuri on upeaa ja aivan ehdottomasti jokaisen on käytävä keskustassa Marienplatzin keskusaukiolla, joka on täynnä juuri sitä upeaa arkkitehtuuria. Sieltä löytyy ihmisvilinää ja aitoa saksalaista tunnelmaa oluttupineen. 

Oluttuvat Hofbrauhaus ja Ratskellar

Olin googlettanut upean kolmikerroksisen oluttuvan nimeltään Hofbrauhaus, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä aukiolta. Oluttaverna on suoraan 1500-luvulta, jossa on esityksiä ja vauhdikasta tunnelmaa ja tietenkin sitä aitoa saksalaista olutta. Ja vaikkei olut kiinnostaisikaan, niin perinteisessä  jossain oluttuvassa kannattaa vierailla jo ihan sen tunnelman takia. Meille tunnelma oli täällä jopa liian katossa ja päädyttiin lopulta Marienplatzilla olevaan Ratskelleriin, joka oli todella upea paikka. Nautittiin siellä perinteistä saksalaista herkkua: bratvurstia ja olutta. Ja tämä yhdistelmä todellakin toimi ja saksalainen olut on myös todella hyvää! Bratvurstin lisäksi testattiin myös saksalaista jälkiruokaa: omenastruudelia, joka on aivan taivaallista vaniljakastikkeen kera. Hyvä vinkki myös esimerkiksi joulupöytään, sillä makumaailma on kovin jouluinen. Testiin meni myös saksalaiset Bretzelit, eli solmunmuotoon leivottua leipää. Huomasin nyt vasta, että näitä saa myös Lidlistä, joten täytyy testata myös Lidlin versiota. Saksalaisesta leipomosta ostettu Bretzel oli ainakin todella maukasta. 

Olympiapuisto

Kolmas paikka minne kannattaa suunnata on Olympiapuisto. Täällä käytiin kävelemässä mm. olympiastadionilla sekä noustiin hissillä Olympiatorniin. Jos antenni lasketaan mukaan, torni on yli 291m korkea. Näköala oli siis aika huikea. Puiston vieressä sijaitsee myös BMW-museo, joka on myös ihan pakollinen kohde autoista kiinnostuneille. Siellä pääsee ihastelemaan niin vanhoja kuin uusia autoja. 
Nähtävyyksien lisäksi myös kierrettiin parit kaupat ja mun oli ihan pakko tehdä metroreissu ihan toiseen suuntaan, että pääsisin käymään Primarkissa. Tyhjin käsin en joutunut poistumaan sieltä, sillä se on täynnä toinen toistaan kivoja lastenvaatteita. Tosin näin jälkeen päin aateltuna oltaisiin voitu sekin aika käyttää tehokkaasti rentoutumiseen jossain kivassa istuskelu paikassa, sillä päivän jälkeen jalat oli kyllä aika kipeinä. 

Julkinen liikenne 

Vielä sananen saksan julkisesta liikenteestä, joka toimii ihan super hyvin. Vähän väliä on joko metro/juna pysäkki. Mikäli reissaa yksin/kahdestaan niin hinnat ovat suht samoja mitä suomessakin. Mutta jos matkaan lähtisi kaveriporukalla, tulisi julkisen liikenteen käyttö todella edulliseksi, sillä silloin voi ostaa ryhmälipun. Esimerkiksi päivälippu Münchenin keskustan alueella maksaa 12,80e ja tämän voi enimmillään jakaa jopa 5 henkilön kesken. Lisää lipuista pääsee lukemaan täältä

Neuschwansteinin linna ja Dauchaun keskitysleiri

Kaiken kaikkiaan Saksa oli upea kaupunki ja kaunis! Jotenkin minulla oli sellainen ihan erilainen mielikuva Saksasta, mutta ainakin München oli kiehtova. Jos meillä olisi ollut edes päivä enemmän aikaa, niin oltaisiin tehty päiväretki vain 2h junamatkan päässä oleville alpeille, jossa sijaitsee se upea    Neuschwansteinin linna, josta myös Disneyn prinsessa sadut ovat saaneet inspiraationsa. Tämän lisäksi olisi ollut tavallaan myös mielenkiintoista päästä käymään Dauchaun keskitysleirillä, joka sijaitsee lyhyen junamatkan päässä Münchenistä. Nähtävää siis riittää vaikka seuraavalle reissulle. 

Mikä on teidän suosikki viikonloppureissu kohde? Oletteko käyneet ikinä Saksassa? 

ps. tuon meidän Kööpenhaminan reissu postauksen pääsee lukemaan täältä.


2 kommenttia

  1. Katriina kirjoitti:

    Olipa kivaa, että pääsitte pyrähtämääm Münchenissä ja korjasit mielikuvaasi. En yleensä pidä oluesta, mutta Münchenissä opin pitämään vehnäoluesta. Bretzelit ovat käteviä ja halpoja matkalla, kun nälkä yllättää, mutta myös oluen tai minkä tahansa juomisen kanssa purtavana, ja varsinkin herkkua voin kanssa.Saksalaiset eivät voita hyljeksi.

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Joo olut on ehdottomasti herkkua juuri tuollaisten suolaisten purtavien kanssa 😛 Saksa teki kyllä vaikutuksen ja siellä riittää varmasti paljon nähtävää vielä uudellekin reissulle. Jäi todella lämmin ja jouluinen tunnelma (juuri oluttupien myötä). Joulun aikaan olisi siis huippua päästä vierailemaan siellä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *