Hae
Love Beyond Words

Flamingokakku

Meillä on syntynyt hauska perinne, jossa joka synttäreille leivotaan yhdessä kakku neidin toiveen mukaisesti. Ja tämä tosiaan tarkoittaa kirjaimmellisisti sanaa ”yhdessä”, sillä leipomispuuhissa on aina ollut joko molemmat sisarukseni tai ainakin toinen niistä. On ihanaa panikoida kakun onnistumista aina edellisenä iltana yön pikkutunteina yhdessä ja aina siitä ollaan selvitty ja kakku on maistunut ja mikä parasta se on myös kelvannut neidille.

Tänä vuonna toiveena oli flamingokakku, joten keksin heti toteuttaa tämän tekemällä brushstroke-menetelmällä hyöhenmäisiä koristeita. Nämä  tehdään candy melts napeista tai valkosuklaasta. Suklaa sulatetaan ja sulasta massasta nostellaan pieniä kasoja leivinpaperille ja sitten kasat vedetään siveltimellä.

Täytteeksi neiti valitsi mansikkaa ja kinuskia, jotka olivat erinomainen yhdistelmä. Tästä löytyy reseptit molempiin täytteisiin:

Kinuskitäyte

1 ½ dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
2 dl kevytvispiä
2-4 rkl vaniljakreemijauhetta
Laita kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa, mutta älä keitä sen kauemmin. Jäähdytä huoneenlämmössä ja säilytä jääkaapissa yön yli.
Vaahdota kevytvispi ja yhdistä se kinuskiin. Lisää vaniljakreemijauhetta, niin että seos tuntuu sopivan paksuiselta.

Mansikkatäyte

250 g mansikoita (käytin  pakastettuja)
2 dl vispi/ tai kuohukermaa
100 g vaniljatuorejuustoa
n. ½ dl vaniljakreemijauhetta
Soseuta mansikat. Vaahdota vispikerma. Lisää vaahtoon mansikkasose ja tuorejuusto. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhetta sopiva määrä.
Kakun kuorruttamisessa olen nyt jo useamman kerran käyttänyt sveitsiläistä marenki-voikreemi, joka ei ole niin raskas kuorrute kuin esimerkiksi voikreemi tai sokerimassa.

Sveitsiläinen marenki-voikreemi

Riittää kuorrutteen paksuudesta ja kakun koosta riippuen n. 2 kakkuun
Aineet:
n. 80g valkuaista (n. 2,5kpl)
1,5 dl sokeria
150 g huoneenlämpöistä voita
Ohje:

 Laita valkuaiset ja sokeri metallikulhoon vesihauteeseen. Vatkaa valkuaisia ja sokeria, kunnes  sokeri sulaa ja lämpötila on tällöin n. 60 astetta ( eli lämpötila, jossa valkuaiset kypsyvät). Ota seos pois levyltä ja vatkaa sitä sähkövatkaimella, kunnes se jäähtyy huoneenlämpöiseksi ja on paksua ja kiiltävää ( n. 5-10 minuuttia). Lisää huoneenlämpöinen voi pieninä nokareina ja vatkaa kunnes seos on sileää ja kuohkeaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *