Hae
Love Beyond Words

Kaksplus blogiverkoston joulukalenteri: DIY- Pyykkietikka on nopea ja käytännöllinen joululahja

Osallistun tänäkin vuonna Kaksplussan verkoston omaan joulukalenteriin, mistä löytyy jouluista inspiraatiota joulukuun jokaiselle päivälle aina aattoon asti. 

Meillä alkaa olla lahjahankinnat kerrankin hyvällä mallilla ja jouluaattoon on vielä hyvin aikaakin. Tässä postauksessa ajattelin vilauttaa lahjaideaa, mikä on erinomainen esimerkiksi päiväkodin tädeille. Tällaiset nopeat ja käytännölliset joululahja vinkit ovat kivoja, sillä meilläkin päiväkodissa on yhteensä 7 hoitajaa ketkä lapsukaisia viihdyttävät päivät pitkät. 

Pyykkietikka tekee jopa urheilutekstiileistä hyvän tuoksuisia

Tänä jouluna lahjaksi annetaan päiväkodin upeille hoitajille pullot pyykkietikkaa. Pyykkietikka toimii huuhteluaineen tavoin raikastaen niin pyykin kuin pyykkikoneen. Sitä voi käyttää ihan kaikkien materiaalien kanssa ja se myös poistaa pinttyneet hajut esimerkiksi urheilutukstiileistä.  Lisäksi pyykistä tulee ihanan pehmeää ja todella hyvän hajusta!

Ympäristöystävällinen pyykkietikka huuhteluaineen sijaan

Nykyään, kun pohditaan yhä enemmän ekologisia vaihtoehtoja, niin pyykkietikka on juuri sitä.  Se ei  sisällä mitään haitallisia kemikaaleja, eikä se myöskään haurastuta tekstiilejä. Pyykkietikka on ihan super helppo tehdä, sillä tarvitset siihen vain etikkaa ja valitsemaasi tuoksua. Käytä puhtaita eteerisiä öljyjä, joissa on ihanan raikas ja luonnollinen tuoksu. 

Pyykkietikka 

10 dl etikkaa
20-30 tippaa eteeristä tai tuoksuöljyä

Lisätään koneelliseen noin 15 – 50 mlKäy kurkistamassa  eilisessä joulukalenteripostauksessa Saron blogista miltä näyttää kevennetty piparkakkutalo (sillä aina piparkakkutalon kasaaminen ei tarvitse olla tuntikausien projekti;)) ja huomenna Jennyfer 1980 blogista löytyy herkullinen resepti vuohenjuustotorttuihin.

3 kommenttia

 1. Laura "Hassu" kirjoitti:

  Kauniit käytännöliset lahjat toimii aina! 🙂 Mukavaa joulun odotusta!

 2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niimpä! Niitä on itsekin ihan paras saada 🙂 Mukavaa joulun odotusta myös sinne! 🙂

 3. Saron blogi kirjoitti:

  Pyykkietikka on kyllä ihan parasta! Saisinpa itsekin sitä lahjaksi 😀 Niin söpöt nuo pikkupullot <3

  Ihanaa joulun odotusta sinne teidän perheelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *