Hae
Love Beyond Words

Terveellinen jälkiruoka joulupöytään: Glögiraakakakku

Joulun aikaan kuuluu olennaisesti myös herkulliset jälkkärit. Pari vuotta sitten maistoin ihanan Minnan tekemää glögiraakakakkua, joka yllätti todella positiivisesti. En nimittäin ole aiemmin ollut mikään raaakakakkujen suurkuluttaja. Glögiraakakakakussa maistuu jouluiset mausteet, joten se on erinomainen valinta myös joulun jälkiruokapöytään ja tänä vuonna teinkin sitä myös itse ja se pääsee kruunaaman meillä jouluaaton. Raakakakun pohjassa on hyvä twisti kardemummaa ja suolaa, joka yhdistyy suussa sulavaan täytteeseen. Kakun kruunaa kirpeä glögi-karpalo-chiansiemenkuorrute. Tämä on kakku mikä sopii moneen ruokavalioon sillä se on ennen kaikkea terveellinen, mutta myös gluteeniton, maidoton, valkosokeriton ja vegaaninen.

 
Glögi-karpalo-raakakakku

Pohja:
2,5 dl manteleita
6 tuoretta taatelia, ilman kiviä
2 tl piparkakkumaustetta
½ tl kardemummaa
hyppysellinen merisuolaa
 
Täyte:
3 dl cashewpähkinöitä (noin tunnin liotettuina)
0,5 dl kookosmaitoa
5 rkl vaahterasiirappia
0,5 dl sitruunasta puristettua mehua
1 tl vanilauutetta tai vaniljatangon siemenet
1 dl kookosöljyä, sulana
 
Kuorrutus:
2 dl karpaloita
1 dl glögiä
3 rkl kookosöljyä (sulana)
6 rkl chia-siemeniä
Vuoan halkaisija: 18 cm

Pohja:

Hienonna mantelit tehosekoittimessa, jonka jälkeen lisää taatelit, mausteet ja suola. Painele taikina tiiviisti vuoan pohjalle.
 
Täyte:
Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi paksuksi massaksi. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja siirrä seos pakastimeen.
Kuorrute:
Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi soseeksi tehosekoittimessa. Anna seoksen paksuuntua 15-30 minuuttia. Kaada kuorrute kakun pinnalle. Laita kakku takaisin pakastimeen  noin pariksi tunniksi. Ota huoneenlämpöön, tarjoile ja nautiskele!

*Alkuperäinen resepti löytyy täältä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *