Hae
Love Beyond Words

Joulu maalla

Vietettiin lasten kanssa 1.5 viikkoa maalla ja eilen kotiuduttiin takaisin kaupunkiin. Saatiin siis oikein perinteinen joulu valkoisessa talven ihmemaassa.  Täytyy sanoa, että kyllä joulun tunnelmaa tulee ihan eri tavalla lisää kun miljöö on peittynyt kauttaaltaan valkoiseen lumeen ja ollaan tuolla metsän keskellä rauhassa kaikelta hälinältä. Arkipäivät eivät ole niin hetkisiä, kun koko ajan ei sinkoile kauppaan ja töihin, vaan aikaa vietetään kotona yhdessä.  Minulla tosin ei näin joulun aikaan ole yhtään lomia, joten päivät menivät siinäkin mielessä nopeasti tuolla, mutta helpottaa se aina arkea paljon, kun oma työpiste sijaitsee samassa rakennuksessa ja aamulla ei tarvitse miettiä päiväkotiin kuskaamista ja omaa laittautumista. Siinä säästää jo päivässä tunteja ainakin 2h. Mikä on jo viikkotasolla 10h ylimääräistä aikaa!
Meillä viikko maalla sujui rauhallisesti, eikä neiti halunnut koko tuona aikana poistua sieltä metsän keskeltä edes ruokakauppaan. Hänen päivänsä kuluivat lähinnä eläimiä hoitaen, josta hän nauttii suunnattomasti. Olipa hän välillä herännyt aamunavetallakin klo 7 aikaan, kun muut vielä nukkui ukkia lukuunottamatta 😀 Myöskään pienempi ei enää ujostele navetalla, vaan uskaltaa jo hoitaa pieniä vasikoita tottunein ottein.
Kimmo pääsi meidän seuraksi vasta 23pv, sillä hänen omaa vapaa viikko kaupungissä meni aikalailla flunssan kourissa ja hän joutui parantelemaan sitä vielä viikonlopun yli. Kerettiin kuitenkin hetki nauttia myös yhdessä lumisesta joulun ajasta. Erityisesti kelkkailu on aika kivaa puuhaa, sillä sitä ei ainakaan pysty täällä pääkaupunkiseudulla tekemään 😀

 

Jouluperinteet maalla

 

Meidän jouluperinteisiin kuuluu kuusen haku omasta metsästä vähän ennen aattoa. Ensimmäistä kertaa myös lapset pääsivät mukaan kuusen haku reissulle, mistä taisi tulla aika tuskainen kaikille muille, sillä mieluista kuusta sai hakea, vaikka metsät on kuusia täynnä 😀
Joulua viettämässä  mummolassa oli, meidän perhe, minun sisarukset sekä äidin sisko. Sisaruksillani ei ole vielä lapsia, joten nämä kaksi saivat siis nauttia täydestä huomiosta ja viihdyttäjiä oli ainakin tarpeeksi. Joulussa parasta onkin kun saa viettää rauhassa aikaa koko perheen voimin ilman kiireitä. Omassa lapsuudessa isovanhemmat olivat myös meillä maalla joulun, joten se oli ehdottomasti ihanan kutkuttavaa kun sai jännätä yhdessä joulupukin saapumista.
Meillä perinteisesti myös kaikki jouluruuat tehdään itse ja yhdessä. Aamu aloitetaan perinteisesti riisipuurolla ja neiti nappasi jo toisena vuotena peräkkäin mantelin puuron seasta. Samalla telkkarista pyörii joulupukin kuumalinja. Illalla pöydästä löytyi tänä vuonna porkkana-, lanttu ja punajuurilaatikkoa, graavilohirullaa, kylmäsavulohijuustokakkua, rosollia, cashew-granaatinomena-salaattia, perunoita, itsetehtyä limppua sekä tietenkin kinkkua. Jälkkärina meillä oli piparpakkusuklaamoussea, glögi-raakakakkua, minttu-whoopieseja ja juustoja.
Jouluna sytetetään myös ulkotulet. Tänä jouluna isä oli tehnyt jätkänkynttilät, joista lähti upea roihu kun ne saatiin syttymään. Harmiksi ne eivät kovin kauaa palaneet.
Joulupukkikin ehti kiireiltään myös mummolaan piipahtamaan. Erityisesti neidillä nousi jännitys illan myötä ja hän katseli joulupukkia alkuun turvallisesti kummitädin sylistä. Jännitys kuitenkin pikkuhiljaa laukesi, kun paketteja alkoi tulla 😀 Lapset osasivat todella kiltisti odottaa koko pukin vierailun ajan, jonka jälkeen paketteja alettiin vasta aukomaan. Paketeista paljastui todella mieluisia juttuja, jonka parissa vierähtikin loppu ilta. Pojalle tuli mm. magneettaja, legoja, vaatteita, palomies-asu, kauko-ohjattava nosturi – ja auto ja  avaruusalus. Myös neiti sai todella paljon mieluisia pakettaja, sillä niistä paljastui scruff a luvs pehmo (joka siis pestään ja sieltä paljastuu joku söpö eläin), petsejä, pelejä (mm junior alias), legoja, vaatteita, tarroja sekä tehtäväkirjoja. Mummo oli tehnyt neidille ihan täydellisen flamingo-mekon, johon sopii hienosti myös pukinkontista löytyneet kultaiset paljettitossut.
 
Mitä kaikkea teidän joulun ajan perinteisiin kuuluu? Toivottavasti kaikilla oli ihana joulu! 🙂 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *