Hae
Love Beyond Words

Tältä näytti meidän vuosi 2019

2019 jätti päällimmäisenä mieleen sen, että se oli pitkästä aikaa sellainen vuosi minkä olin kokonaan työelämässä. Myöskin lomaa ei tästä syystä ollut kerennyt ehtiä kertyä kuin parisen viikkoa, joten voisi sanoa, että vuosi 2019 on ollut todella hetkinen ja raskas vuosi. Jos kuitenkin alkaa purkamaan vuotta 2019 tarkemmin osiin kuukausi kerrallaan, niin voi huomata, että työelämään paluusta huolimatta ollaan keretty puuhastelemaan vaikka mitä kivoja juttuja yhdessä perheenä sekä myös saatu sitä omaa aikaa mahtumaan johonkin väliin. Tässä postauksesta jää ainakin itselle kiva muisto tiiviissä paketista kaikesta siitä kivasta mitä kaikkea ollaan keritty puuhailla. Ja hei, laskimpa että reissasin ulkomaillekin eri kohteisiin jopa 5 kertaa tänä vuonna, mikä taitaa olla jonkinlainen ennätys 😀 Jokainen reissu oli vielä ihan eri kokoonpanolla ja eri tyyppinen, joten ainutlaatuisia kokoemuksia kaikki 🙂 Toivottavasti myös vuosi 2020 toisi tullessaan, edes muutaman kivan reissun.

TAMMIKUU

Meillä vuosi 2019 alkaa kivasti aina juhlatunnelmissa, kun pojalla on synttärit 16pv. 2-vuotis synttäreiden kakkuna oli rakennustyömaa kakku, joka on aika täydellinen kakku siinä mielessä ettei sitä pysty mokaamaan 😀 Ihan pian saadaankin taas juhlia näissä merkeissä, kun kuopus täyttää jo 3-vuotta!
Tammikuussa oli viime vuonna myös eräänlaiseksi perinteeksi muodostunut tyttöjen saunamökki iltama Sipoossa, jolloin mammat pääsee nauttimaan koko illan hyvästä ruuasta ja juomasta. Ihan parasta kun koko illan voi vaan olla saunamökin suojissa ja höpötellä niitä näitä, eikä ees tarvii alkaa laittautumaan ihmisten ilmoille. Tänä vuonna tämä iltama taitaa jäädä väliin iloisen jouluvauvan syntymän myötä. Mutta ehkä sitten ensi vuonna taas 😉

HELMIKUU

Helmikuussa ei taidettu tehdä ihan hirveesti mikään perus arjesta poikkeavaa. Se alkaa olla jo vähän sitä aikaa, kun aletaan kääntää katseet kohti kevättä. Käytiin kuitenkin yksi viikonloppu katsomassa dinosauruksia Heurekassa. Meillä molemmat lapset ovatkin olleet erityisen kiinnostuneita dinoista nyt tänä vuonna. Eskarilaisella on tainnut olla myös ihan eskarin puolesta dinoista juttua.

 

MAALISKUU

 

Maaliskuusta voisi sanoa, että se oli kulttuuria täynnä. Se startattiin erittäin odotetulla ja kivalla jutulla, nimittäin päästiin neidin kanssa kahdestaan Tukholman risteilylle. Oli kyllä niin super kiva reissu ja suosittelen ehdottomasti tekemään tälläsiä reissuja vaikka aina vuoronperään lasten kanssa. Minulla on edellee  to do listalla vastaavanlainen reissu pienemmän kanssa, joka aika ajoin muistuttelee, että hänkin haluisi ison laivan kyytiin äidin kanssa.
Maaliskuussa käytiin myös todella upeassa Keskustakirjasto Oodissa ja Kiasmassa lasten kanssa.

HUHTIKUU

Huhtikuu alkoi juhlahumussa, kun vietittiin rakkaan ystävän kanssa tupla kolmekymppiset upeissa Hellapoliisin tiloissa. Iso suositus tälle Hellapoliisin tilalle mikäli haluat valmiin tilan prinsessa juhliin.

TOUKOKUU

Toukokuun alussa käytiin ihastelemassa Roihuvuoren Kirsikkapuistossa kukkaloistoa, kun kirsikkapuut olivat upeimmillaan.
Toukokuu huipentui meidän ensimmäiseen ulkomaanmatkaan nelihenkisenä perheenä, jonne mukaan lähti myös isovanhemmat. Olimme upealla Kossin saarella viikon. Reissu meni kyllä todella kivasti ja lapset nauttivat, kun vesi on lähellä ja koko perhe kasassa kokonaisen viikon. Toukokuu oli muutenkin tosi hyvä ajankohta reissata, sillä turisteja ei ollut juuri yhtään vielä sillon, mutta ilma oli kuitenkin yli 20 astetta pääosin.

KESÄKUU

Kesäkuussa käytiin puolestaan ihailemassa Alppiruusupuiston kukkaloistoa sekä käveltiin pitkin Lammassaaren pitkospuita. Lammassaari on ehdottomasti myös yksi näkemisen arvoinen kohde jo pitkospuiden takia. Kesällä siellä myös majailee vapaana lampaita.

HEINÄKUU

Heinäkuussa testasin ensimmäistä kokonaista etätyöviikkoa maalta käsin ja se onnistui erittäin hyvin. Lapset nauttivat kun saivat lomailla isossa pihapiirissä, jossa hoitajia riitti.
Heinäkuussa kerettiin myös testaamaan huvipuisto Zoolandia, joka oli todella hyvä valinta 2- ja 5-vuotiaille lapsille, sillä niille sopivia laitteita ja tekemistä löytyi paljon.
Heinäkuussa minulla oli yksi lomaviikko yksin lasten kanssa, jolloin käytiin mm. retkellä Helsingissä ja eri leikkipuistoissa, kuten ihanassa Linnunradan puistossa, jossa on ilmainen puistolounas.
Heinäkuu huipentui mammojen Tallinnan päiväristeilyyn. Meille sattui ainakin upea keli ja jalat oli ainakin ihan rikki siitä kaupoissa kiertelystä 😀

ELOKUU

Elokuu starttasi niin ikään mammaporukan kanssa Kaija Koon keikalla. Oli kyllä super hauskaa päästä kuuntelemaan Hernesaaren rantaan upeaa esiintyjää.
Elokuussa tehtiin myös retki Vallisaareen pikku lautalla sekä käytiin Päivälehden museossa.
Vietin myös laatuaikaa kaksistaan Patrikin kanssa yhden päivän, jollon tehtiin myös päiväretki Helsinkiin. Kierreltiin siellä sellaisissa paikoissa missä en ollut aiemmin käynyt. On tää pääkaupunkiseutu vaan täynnä kaikkia kivoja paikkoja, mitä ei ole vielä tutkinut ollenkaan.
Elokuu huipuntui tyttöjen 2 vrk:n mökkireissuun. Ehkä mitä mainioin päätös kesälle, jolloin ei oikeasti ollut lomaa kuin ne kaksi viikkoa, joista toinen meni Kreikassa. Näillä viikonloppu minireissuilla kuitenkin saa huijattua itselle lomafiilistä, kun viikonloppu tuntuu tavallaan pidemmälle kun lähtee jonnekin.

SYYSKUU

Heti seuraavana viikkona tehtiin sitten viikonlopun mittainen reissu kaksistaan miehen kanssa Müncheniin! Vaikka keli ei ihan täysin suosinut, niin silti oli todella rentouttavaa päästä arkea pakoon kahdestaan ihan toisiin maisemiin. Pelkkä lentokoneessa istuminen kahdestaankin on jo pieni lottovoitto. Muita kahdenkeskisia juttuja meillä ei tainnut ollakaan vuonna 2019, joten tätä asiaa toivottavasti tsempataan vuonna 2020, sillä lapset alkavat olla jo sen ikäisiä, että varmasti pärjäävät jo vaikka minun sisarusten seurassa illan.
Saksan reissun jälkeen oli taas vuorossa viikko landeilua Keiteleellä. Lapset ovat jo hyvin tottuneet noihin siirtymiin junassa/autossa, joten niitten suhteen ei oo tarvinnut enää stressata enää aikoihin. Nytkin joulun alla ei kuulunut yhden yhtä kitinää koko junamatkan aikana.
Syyskuun alussa aloin myös osittaiselle hoitovapaalle, joka tarkoittaa kohdallani 4pv työviikkoa. Tämä on helpottanut arkea todella paljon ja tästä syystä päätin nyt jatkaa tuota 4pv työviikkoa vielä huhtikuun loppuun asti.

LOKAKUU

Lokakuussa juhlitaan puolestaan meidän neitiä, joka täytti tänä vuonna jo 6-vuotta! Puolet jo eskaristakin takana, joten nopeasti käy tämäkin vuosi.
Lokakuussa meille muutti asumaan myös uusi asukas, kun neiti sai kauan kinutun oman lemmikin. Ensimmäiseksi lemmikiksi tuli hamsteri, joka on kyllä osottautunut todella helppo hoitoiseksi. Neiti on ollut todella ahkera hoitaja, joten jos vaan innostusta riittää ja saatas joskus hommata isompi asunto, niin en näe kyllä estettä etteikö joskus tulisi myös jotain vähän isompaa sylissä pidettävää lemmikkiä 😀
Lokakuussa olin myös jälleen Sipoossa yötä kavereiden kanssa, mutta tällä kertaa meillä oli myös nämä 3-vuotiaat kaverit mukana. Tästäkin voisi jo puhua jo perinteeksi muodostuneesta lasten yökyläilystä / kun lapset menee nukkumaan niin mammojen juoruilu (glögi)illasta.
Lokakuun lopussa juhlittiin myös lasten kanssa Halloween kekkerit, joilta ei vilinää ja sokerihumalaa puuttunut.

MARRASKUU

Ehkä koko odotetuin reissu (anteeks vaan :D) oli kuitenkin marraskuun alussa. Silloin nimittäin sain pakata kimpsut ja kampsut ja lähteä viikoksi ilman perhettä Espanjan auringon alle! Meidän työpaikka on vuokrannut loka-huhtikuuksi sieltä asunnon, jota saa hyödyntää niin vapaa- ajan kuin työajan käyttöön. Marraskuussa oltiin meidän palkkatiimin kanssa siellä etätöissä viikko, mutta minulle tämä oli toki myös lomaa, kun töitten jälkeen sai vaan omaa-aikaa auringossa.
Marraskuusta alkoi myös pikkujoulu kausi ja näitä pikkujouluja tuli vietettyä kolmet erilaiset kolmella eri kokoonpanolla. Kaikkia yhdisti kuitenkin erinomainen ruoka ja huikea seura.

JOULUKUU

Jouluksi karattiin myös maalle, jossa meillä oli oikein tunnelmallinen perinteinen joulu.

Mitä vuonna 2020?

Kaikkea kivaa on siis ehtinyt tehdä vuonna 2019. Meillä onkin ehkä vähän paha tapa tehdä koko ajan kaikkea, mikä on toki myös kivaa, kun voi kokea erilaisia asioita yhdessä lasten kanssa. Huomaankin, että vuodessa saattaa olla muutama hassu viikonloppu milloin meillä ei oikeasti ole mitään puuhaa merkattu kalenteriin. Olen alkanut välillä miettimään, että minkälaista olisi asua esimerkiksi hieman kaupungin laidalla omakotitalossa, missä olisi varmasti pakkokin pysähtyä. Osaisiko sitä esimerkiksi olla koko perheen kesken vaikka viikonloppua vain kotosalla ja puuhailla omassa pihassa asioita? Vuodelle 2020 meillä onkin kova tavoite löytää uusi koti, joka olisi sellainen missä me tullaan viettämään monet vuodet tästä eteenpäin (kun lapset menevät kouluun jne).
Kirjoitin vuosi sitten, että haluan enemmän panostaa omaan hyvinvointiin ja parisuhteeseen sekä laatuaikaan kavereiden kanssa. No omaan hyvinvointiin ja parisuhteeseen panostus on jäänyt aika nollaan, mutta josko nyt tänä vuonna sitten. Toivon, että saan itseäni nyt niskasta kiinni säännöllisen liikunnan suhteen, sillä sillä on iso merkitys myös yleiseen fiilikseen.
Myös blogin suhteen on tulossa kivoja ja isoja muutoksia. Tämä on junnannut aika pitkään samoja kaavoja pitkin, joten on kiva saada myös blogia eteenpäin. 🙂

Tervetuloa vuosi 2020! Ja kiitos vuosi 2019 monesta huikeasta elämyksestä mitä tarjosit. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *