Hae
Love Beyond Words

Itsetehty granola eli suomeksi mysli

En ole ikinä ollut mikään kova myslin ystävä, eikä minulle juurikaan myös uppoa maustamattomat jugurtit/rahkat. Innostuin kuitenkin nyt testaamaan pitkästä aikaa itsetehtyä granolaa, eli mysliä, joka on ihan super hyvää! Tämä herkullinen välipala menee kätevästi juuri maustamattoman jugurtin kanssa ja on erinomainen vaihtoehto aamupalaksi. Minulla on paha tapa nimittäin puputtaa aamulla ja illalla pelkästään leipää, joten tänä vuonna koitan saada projektiksi keksiä jotain muita vaihtoehtoja siihen. Tässä siis simppeli resepti granolaan, jonka pongasin Ida’s cozy corner -blogista. Granolan valmistaminen on siinä mielessä helppoa myös kaikkea leipomista kammoaville, kun tässä ei oikeastaan voi mennä mikään pieleen, sillä aineksien määrillä ei ole juuri mitään merkitystä. Kunhan muistaa vaan paiston yhteydessä tarkkailla uunia, ettei herkku pääse palamaan 😉

 

Itsetehty granola

 

Ainekset:
5 dl kaurahiutaleita
3 dl pähkinäsekoitusta
1 dl siemeniä (esim. kurpitsan siemeniä ja chiansiemeniä)
1 dl kookoshiutaleita tai -lastuja
¾ dl kookosöljyä
0,5 dl vaahterasiirappia tai hunajaa
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
0,5 tl suolaa
Mukaan voi myös laittaa  kuivattuja hedelmiä tai marjoja

Valmistus

Sekoita kulhossa yhteen kaurahiutaleet, pähkinät, siemenet ja kookoslastut.Voit halutessasi rouhia pähkinöitä hieman pienemmiksi esimerkiksi blenderissä. Kaada joukkoon sula kookosöljy ja vaahterasiirappi sekä mausteet. Sekoita.
Levitä granola tasaisesti uunipellille. Paahda 100 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Sekoita granolaa 15 minuutin kohdalla, että se paahtuu tasaisesti.
Nosta uunin lämpötila 150 asteeseen ja sekoita taas. Paahda vielä noin 10-15 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa. Varo polttamasta sitä! Itse olen kummallakin kerralla hieman käräyttänyt sitä.
Mikäli haluat lisätä  kuivattuja hedelmiä tai  marjoja, niin lisää ne vasta valmiiseen granolaan, sillä muuten ne palavat.  Itse lisäsin vielä rusinoita joukkoon.
Granolaa säilytetään kannallisessa astiassa ja se säilyy hyvänä jopa pari kuukautta.

IHANAA ALKANUTTA VUOTTA! 

2 kommenttia

  1. Mirja kirjoitti:

    Granola ja mysli eivät ole synonyymit vaan granola on paahdettua , makeutettua ’mysliä’ ja Mysliä ei paahdeta , vaan on raakaruokaa . Kana on lintu , mutta kaikki linnut eivät ole kanoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *