Hae
Love Beyond Words

Perheloma Katinkullan kylpylässä Vuokatissa

Etelä-Suomeen saadaan vieläkin odottaa lunta, joten karattiin perhelomalle Katinkullan kylpylään Vuokattiin. Minun vanhemmilla on ollut Katinkullan alueella  lomaomaseke jo 20 vuotta, mutta allekirjoittanut on käynnyt siellä viimeksi noin 15 vuotta sitten. Hurjan pitkä aika siis, joten oli aikakin pakata koko perhe auton kyytiin ja suunnata kohti talvisia upeita maisemia.
Kuva: @Tenhunenphoto

Upeat hiihtomaisemat

Vuokatissa on lunta! Tuntuu, että tänä talvena se on aika harvinainen näky ja saatiin ajalla viikko sitten Kuopion korkuudelle, että lumiraja tuli vastaan. Edellisestä hiihtokerrasta oli ehtinyt vierähtää varmaan 7 vuotta ja sitä edellisestä toiset 7 vuotta. Kovin aktiivista uraa hiihtäjänä ei ole siis tullut tehtyä, joten oli aika huikeeta päästä pitkästä aikaa suksien päälle. Hiihtäminen on super kivaa ja rentotuttavaa puuhaa ja Vuokatissa riittää siihen puuhaan upeita hiihtoreittejä niin aloittelijoille kuin ammattiurheilijoille. Lähdettiin rohkeasti ilman karttaa kiertää jotakin kilparataa, joten meillä riitti mäkiä niin alas kuin ylöspäin. Ja Patrik tottakai pääsi myös ekaa kertaa testaamaan suksia!

Monipuolisin kylpylä missä oon käynyt

Ollaan jonkun verran käyty eri kylpylöissä, mutta Vuokatissa sijaitseva Katinkullan kylpylä on ehdottamasti kaikista monipuolisin. Se oli lasten mielestä ihan suosikki juttu tällä reissulla ja Kimmo kävi meidän eskarilaisen kanssa siellä myös toisen kerran. Kylpylästä löytyy mm. yli 20 erillistä allasta: ulkoallas, porealtaita, vastavirtoja, hierovia suihkuja sekä liukumäki. Sieltä löytyy myös saunamaailma, jossa on useampi erikoissauna sekä elämysssuihkuja, josta voi valita erilaisia suihku ohjelmia valo- ja ääniefektein. Meidän suosikki oli kuitenkin ehdottomasti ulkona sijaitseva savusauna, josta pääsi pulahtamaan lämpimään paljuun. Kylpylään kannattaa kysellä yksityisiltä myyjiltä edullisempia lippuja ja niitä markkinoidaan esimerkiksi läheisen s-marketin ilmoitustaululla. Me saatiin kylpyläliput 10e/kpl.

Vuokatin läheltä löytyy tunnelmallisia kahviloita ja ravintoloita

Aikaisemmin ollaan muistaakseni tutustuttu ainoastaan Katinkullan ravintola valikoimaan, mutta nyt kerettiin käydä parissakin aivan ihanassa uudessa paikassa ihan siinä lähellä. Ensimmäinen on ihan Katinkullan vieressä oleva vohveli kahvila, joka on toimii Vuokatin vanhan rautatieaseman tiloissa. Miljöönä paikka on täynnä vanhan ajan tunnelmaa.

Sotkamossa sijaitsee ravintola – bnb – panimo Haapala. Ravintolassa tarjoillaan aitoja makuja ihmisten tekemänä ja se on rakennettu vanhaan rakennukseen. Lounaan ideana on syödä alkuruoka – keitto ja jälkiruoka buffetista ja pääruoka tarjoillaan pöytään. Tämän hinnaksi tuli 11e/aikuinen ja voin sanoa, että ainakin nälkä lähti. Ruoka oli ihanan perinteistä suomalaista, joten se maistui ihan super hyvin myös lapsille. Ja ehkä paikan ainutlaatuinen tunnelma jo osaltaan oli myös lapsille niin elämyksellinen, että ruoka maistui ja he olivat rauhallisesti koko ajan. Haapala on kuulemma nykyään meidän eskarilaisen lempiravintola, enkä ihmettele. 😀

Yksi ainutlaatuinen juttu on myös se, että sieltä löytyy ihka oikea panimo! Panimoa pääsee ihastelemaan suoraan ravintolasta lasi-ikkunan takaa.  He myyvät sieltä omia tekemiä oluita ja niitä pääsee ostamaan myös esimerkiksi  Vantaalta ja Espoosta.

”Siellä missä itä kohtaa lännen ja pohjoinen etelän.Siellä missä vaarat kohoavat korkeuksiin ja vesi virtaa vapaana.Siellä voi utelias mieli kohdata jotain uutta.Antaa ajatuksille aikaa ja toteuttaa tahtoaan. 

Sieltä löytyy tienoo vailla vertaa, palanen puhdasta luontoa ja aitoja elämyksiä.Tila täynnä toimeliasta porukkaa ja paikka, johon on aina mukava matkustaa.Koska välillä on hyvä vaihtaa maisemaa. 

H A A P A L A – Ihmisten tekemää, aidosti omasta maasta”

Aktiviteetteja joka lähtöön

Katinkullan lomakylästä löytyy tekemistä varmasti jokaiselle. Hiihtämisen lisäksi talvella kannattaa ehdottomasti käydä esimerkiksi Vuokatinvaaralla, josta on upeat näkymät alaspäin. Siellä sijaitsee myös Vuokatinrinteet.
Käytiin myös pelaamassa sulkapalloa, biljardia ja keilausta. Tämän lisäksi Katinkullasta löytyy myös lapsille esimerkiksi valvottu lapsiparkki.
Kuva: @Tenhunenphoto

 

Oletteko te lomailleet Vuokatissa talvella?

 Mikä on teidän perheen suosikki lomakohde talvisin Suomessa? 

Lue myös:
Lammassaari- kaunis retkikohde pitkospuiden päässä
Tekemistä pääkaupunkiseudulla joka päivälle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *