Ruusukaali on täynnä vitamiineja: herkuttele ruusukaali-kinkkupastalla
Olin kokonaan unohtanut miten herkullinen ruusukaali on! Siitä saa nopeasti hyvän ja terveellisen lisukkeen esimerkiksi salaatin tai liharuuan seuraksi. Suosittelen ehdottomasti ainakin testaamaan yhdistelmän ilmakuivatun kinkun tai pekonin kanssa.
Ruusukaali on eri kaalilajeista yksi kuitupitoisimmista. Siitä saa myös C-, K-, A- ja B-vitamiineja ja erityisesti folaattia, sekä flavonoideja ja kivennäisaineista muun muassa kaliumia ja rautaa. Energiaa ruusukaalissa on vain 24 kcal/100 g.
Sadasta grammasta eli noin kuudesta pienestä ruusukaalista saa C-vitamiinia reilusti yli päivän tarpeen.
Lue lisää ruusukaalin terveysvaikutuksista ja makupareista täältä.
Eilen testasin alla olevaa reseptiä, joka oli ainakin minun mieleen. Lapsille tosin ruusukaaleissa on vielä pientä totuttelemista, sillä niitä ei ole tullut tehtyä aiemmin. Suosittelen ehdottomasti tekemään itse myös peston, sillä se on miljoona kertaa parempaa kuin se kaupan purkissa oleva ja valmistus vie oikeasti vain hetken.
Ruusukaali-kinkkupasta
1 ruukku basilikaa
1 valkosipulinkynsi
50g pinjansiemeniä
Oliiviöljyä
Suolaa & Mustapippuria
300g ruusukaaleja
hunajaa
100g ilmakuivattua kinkkua
200g pastaa
raastettua parmesania päälle
Pesto
Laita valkosipuli, basilika, öljy, pinjansiemenet ja mausteet ja sekoita sauvasekoittimella.
Ruusukaalit
Putsaa ruusukaalit ja keitä niitä kattilassa n. 5min, jonka jälkeen karamellisoi pannulla öljyssä. Lisää suolaa, mustapippuria ja hunajaa.
Ilmakuivattu kinkku
Paahta ilmakuivattu kinkku uunissa rapeaksi 200 asteessa noin viitisen minuuttia.
Pasta
Keitä pasta ohjeen mukaan ja sekoita valutuksen jälkeen sekaan pesto. Lisää mukaan myös ruusukaalit ja sekoita. Koristele pasta ilmakuivatulla kinkulla ja raasta pinnalle parmasenia.