Hae
Love Beyond Words

Ruusukaali on täynnä vitamiineja: herkuttele ruusukaali-kinkkupastalla

Olin kokonaan unohtanut miten herkullinen ruusukaali on! Siitä saa nopeasti hyvän ja terveellisen lisukkeen esimerkiksi salaatin tai liharuuan seuraksi. Suosittelen ehdottomasti ainakin testaamaan yhdistelmän ilmakuivatun kinkun tai pekonin kanssa.

Ruusukaali on eri kaalilajeista yksi kuitupitoisimmista. Siitä saa myös C-, K-, A- ja B-vitamiineja ja  erityisesti folaattia, sekä flavonoideja ja kivennäisaineista muun muassa kaliumia ja rautaa. Energiaa ruusukaalissa on vain 24 kcal/100 g.

Sadasta grammasta eli noin kuudesta pienestä ruusukaalista saa C-vitamiinia reilusti yli päivän tarpeen.

Lue lisää ruusukaalin terveysvaikutuksista ja makupareista täältä. 

Eilen testasin alla olevaa reseptiä, joka oli ainakin minun mieleen. Lapsille tosin ruusukaaleissa on vielä pientä totuttelemista, sillä niitä ei ole tullut tehtyä aiemmin. Suosittelen ehdottomasti tekemään itse myös peston, sillä se on miljoona kertaa parempaa kuin se kaupan purkissa oleva ja valmistus vie oikeasti vain hetken.

ruusukaali-kinkkupasta

Ruusukaali-kinkkupasta

1 ruukku basilikaa

1 valkosipulinkynsi

50g pinjansiemeniä

Oliiviöljyä

Suolaa & Mustapippuria

300g ruusukaaleja

hunajaa

100g ilmakuivattua kinkkua

200g pastaa

raastettua parmesania  päälle

 

Pesto

Laita valkosipuli, basilika, öljy, pinjansiemenet ja mausteet ja sekoita sauvasekoittimella.

Ruusukaalit

Putsaa ruusukaalit ja keitä niitä kattilassa n. 5min, jonka jälkeen karamellisoi pannulla öljyssä. Lisää suolaa, mustapippuria ja hunajaa.

Ilmakuivattu kinkku

Paahta ilmakuivattu kinkku uunissa rapeaksi 200 asteessa noin viitisen minuuttia.

Pasta

Keitä pasta ohjeen mukaan ja sekoita valutuksen jälkeen sekaan pesto. Lisää mukaan myös ruusukaalit ja sekoita. Koristele pasta ilmakuivatulla kinkulla ja raasta pinnalle parmasenia.

Käy kurkkaamassa myöt muut vinkit maistuviin arkiruokiin Ruoka- kategoriasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *