Hae
Love Beyond Words

3v pojan ja tyttären luonteet ovat kuin yö ja päivä

3v tuli täyteen meidän kuopuksella tammikuussa. Synttärihulinoista on myös selvitty. Olen kirjoittanut ensimmäisen vuoden jälkeen aina vuoden välein pienen kuulumispostauksen ja nyt on taas sellaisen vuoro. Muistin virkistämiseksi 2-vuotiaan pojan kuulumisia pystyy käymään lukemassa täältä.Tähän postaukseen halusin myös koota muistoja 3-vuotiaan tytön elämästä.

3v juhlasankari

Luonne

Poika on edelleen perus luonteeltaan todella easy going, joka ei turhasta stressaa. Toisin kuin meidän neiti oli samassa iässä todella tulinen sielu (ja on sitä myös edelleen varmaan koko ajan lisääntyvissä määrin :D) Jos vietämme aikaa kahdestaan pojan kanssa hän saattaa olla todella rauhallinen koko sen ajan. Esimerkiksi on todella helppoa lähteä hänen kanssaan vaikka bussilla keskustaan, käydä ravintolassa syömässä jne. sillä hän ei missään vaiheessa ala kiukkuamaan esimerkiksi että haluaisi nousta rattaista ylös tai haluaisi jonkun karkkipussin kaupan hyllyltä. Hän saattaa kysyä, että saako karkkia, mutta kun hänelle selittää rauhallisesti miten asiat ovat hän ei ala sen kummemmin vänkäämään asiasta. MUTTA, jos mukana on myös isosisko niin silloin näiden kahden kanssa saattaa olla helvetti irti, sillä molemmat villitsee toisiaan ja koko reissu saattaa olla pelkkää tahtojen taistelua.

Lilianin kohdalla muistan erityisesti hänen kyltymättömän hoivavietin, joka on edelleen todella vahva. Esimerkiksi päiväkodissa hän otti 3-vuotiaana suojatiksi 1v tytön, jolle puki päälle vaattaita, kulki käsidessä ja piti huolta. Patrikin kohdalla en ole tällaista hoivaamisen tarvetta huomannut, vaikka hänkin tykkää silitellä vauvoja, jos niitä tulee meille kyläilemään. Ihastuttavaa on ollut, että 3-vuoden aikana isosisko ei ole lopettanut pikkuveljen hoivaamista vaan edelleen hän pitää pikkuveljestä huolen tuli mitä tuli. Hän silittelee, ottaa syliin ja pitää kädestä. Näiden kahden välinen luottamus toisiinsa on niin mieletöntä. Esimerkiksi, kun pienempi viettää vapaapäivää päiväkodista ja haemme yhdessä isosiskon 12 jälkeen, niin Lilian kaappaa pikkuveljensä todella tiukkaan ja pitkään rutistukseen ihan kuin he olisivat olleet pidemmänkin hetken erossa. 

syntymäpäivä selfie

Sosiaalisuus ja leikit

Heitä molempia yhdistää sosiaalisuus ja puheen nopea kehittyminen. En muista aikaa etteikö myös Patrik olisi jo puhunut lauseilla ja todella sujuvasti. Hänen kanssaan on jo pitkään pystynyt keskustelemaan ihan kaikesta. Hän osaa jo myös r-äänteen, sillä neiti sen opetti vuosi sitten samalla kun treenaili itse sitä 😀 Tosin mikään höpöttelijä hän ei ole, vaan hän puhuu vaan sillon kun on asiaa ja nauttii myös hiljaisuudesta.

Meidän kuopus nauttii rauhallisista leikeistä, jossa hän saa keskittyä tekemiseen ilman häiriötekijöitä. Luonnollisestikaan niitä ei päivän tai viikon aikana juuri ole 😀 Hän kuitenkin mielellään rakentelee esimerkiksi legoilla, magneeteilla tai kasaa junarataa. Yksi kerta hän oli päiväkodissa tehnyt todella ison jonon pienistä norsuista. Se kiersi koko pöydän ympäri. Siskonsa kanssa hän yleensä leikkii kaikkea mihin liittyy kova meteli ja sekasorto. Molempien hittileikki on yleensä majaleikki, joka rakentuu millon minnekin.

Toisin kuin isosiskonsa on Patrik todella rohkea ollut aina liikkumisen suhteen. Hän ei arkaile hyppäämistä sohvalta. Hän ei arkaile uusien lajien kokeilua, eikä pelkää kaatumista. Kesällä esimerkiksi potkutellessaan potkupyörällä hän saattoi antaa vaan mennä täysiä mäet alas ja unohtaa jarruttaa. Mäen alla hän sitten saattoi kaatua, mutta se ei haitannut. Heti vaan uudestaan pyörän selkään ja mäki uudestaan alas.

äiti ja poika syntymäpäiväjuhlilla

Meidän eskarilaiselta löytyy parhaimmat filtterit aina kuviin 😀

RUOKA

Hän oli pitkään poika, joka söi ihan kaikkea mitä eteen kannettiin ja paljon! Nyt kuitenkin on tullut vaiheita, että myös niitä ei niin lemppareita ruokia löytyy. Varsinkin jos äiti erehtyy testaamaan keittiössä jotain ihan uutta (jota ei kyllä kukaan muukaan perheestä syö). Päiväkodissa kuitenkin ruoka maistuu ihan koko rahan edestä ja hän saattaa monesti ottaa lisää ruokaa 3-4x. Lemppariruokia hänellä on kaikki keitot, makaroonilaatikko, kiusaukset ja iskän ja Patrikin yhteinen suosikki valmis maksalaatikko.

3v syntymäpäiväkakku

NUKKUMINEN

Tästä aiheesta kirjoitinkin jo pitkän tekstin viime viikolla. .Nukkumaanmenon haasteista pääset lukemaan kokonaisuudessaan täältä.Meillä pääosin nukahtaminen tapahtuu n.21.00-21.30 ja arkisin herätään 6.45.  Viikonloppuisin unta riittää 8-9 asti. Poika nukkuu päiväkodissa aina hyvin päikkärit n.1.30-2h. Viikonloppuisin päikkäreitä ei tarvita, jos koko päiväksi on jotain kivaa ohjelmaa, tosin silloin jossain vaiheessa meininki saattaa mennä aika hurjaksi. Iltaunille nukutus kuitenkin sujuu vähän helpommin, jos päikkäreitä ei nukuta jos vaan osaa ajoittaa sen nukuttamisoperaation aloituksen juuri siihen oikeaan ajankohtaan.

3v onnellinen synttärisankari

Parasta just nyt

Mun rakas 3v on ihan huikea tyyppi, jonka kanssa on niin helppoa olla. Hänen kanssaan on ihana käydä kahvilla tai kokoa uusia elämyksiä. Hän on aina täysillä mukana kokeilemassa kaikkia uutta ennakkoluulottomasti. Esimerkiksi Vuokatin reissulla hän oli heti mukana, kun oltiin lähdössä hiihtamään ja vaikkei vauhti ollut vielä hurjaa niin hän halusi heti toisena päivänä kokeilemaan uudestaan.  Hän tykkää katsoa Kaapoa ja Pipsa possua. Hän rakastaa vauhtia ja rauhallisia hetkiä. Kaikista rakkain hänelle on edelleen oma isosisko, jonka kanssa he ovat kuin paita ja peppu.

Onko teillä 3-vuotiaat myös lepposia tapauksia? 

Käy lukemassa myös 3-vuotiaan tytön kuulumiset vuodelta 2016 täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *