Hae
Love Beyond Words

Mitä teen hoitovapaa päivänä?

Olen viime syksystä lähtien ollut osittaisella hoitovapaalla ja tehnyt tehnyt 4pv työviikkoa. Tämä on  ollut meidän perheelle tosi super juttu ja suosittelen ehdottomasti käyttämään lakisääteistä oikeutta osittaiseen hoitovapaaseen mikäli teidän perheestä löytyy pieniä alle 3 luokkalaisia lapsia. Rahallisesti toki siinä menettää pienen summan rahaa, mutta se on ehdottomasti sen arvoista, kun näkee sen ilon lasten silmissä kun he saavat lyhemmän päiväkotipäivän tai kokonaan vapaapäivän. Olen kirjoittanut vajaa vuosi sitten postauksen missä avaan myös noita euromääräisiä summia miten ne osittainen hoitovapaan aikana vaikuttaa kuukausituloihin.

hoitovapaa

Miten käytän HOITovapaa päivät hyödyksi?

Meillä ei ole haaveissa enää uusia vaippaikäisiä, joten minulle on tärkeää että saan niin kauan kuin vaan mahdollista nauttia myös pikkulapsiarjesta niin iloine kuin suruineen. Meillä minun hoitovapaa päivinä 3-vuotias on siis koko päivän pois päiväkodista ja isompi on päiväkodissa lakisääteisen eskariajan. Minusta on ollut aivan ihanaa viettää aamupäivä pelkästään yhden lapsen kanssa, sillä koen sen melkeen kuin omaksi ajaksi, kun pitää huolehtia VAIN yhden lapsen tarpeista 😀 Ollaan näinä päivinä tehty yleensä kaikkea muuta paitsi kotihommia. Yleensä haluan viettää ne päivät tapaillen äitikavereita, jotka viettävät auvoisaa äitiyslomaa ja saan taas pienen hetken itsekin päästä siihen samaan tunnelmaan. Näissä päivissä on se maaginen taika, kun on lasten ympäröimänä ja meteli on sen mukainen ettei ainakaan tule työasiat mieleen. Hoitovapaa päivinä pääsee siis täysin irti normi työarjesta.

Ympärillä on käynyt aikamoinen vauvabuumi, sillä jopa viisi kaveria saa tai on jo saanut vauvan tässä loppu- tai alkuvuoden aikana. Tämän lisäksi osa on vielä kotona edellisen kierroksen jäljiltä. Onkin ihanaa, että leikki- ja kahviseuraa riittää nyt kovasti. Tiedän jo nyt, että tulen kaipaamaan näitä vuosia kovasti.

helsinki raitiovaunu

Ihana päivä Helsingissä

Tämä päivä alkoi dramaattisesti, kun neiti 6v sai megaluokan raivarit siitä että vietin kokonaisen päivän kaksistaan Patrikin kanssa. Tämä on ehkä eka kerta koko aikana kun minulla on ollut osittaisen hoitovapaan aikana mahdollisuus tehdä niin, että vietän Patrikin kanssa kokonaisen päivän ja neiti on sen koko ajan päiväkodissa, sillä molemmilla lapsilla on lyhennetty hoitoaika hoitovapaan myötä, joten yksi päivä viikosta täytyy myös neidin kohdalla olla vajaa. Tällä viikolla kuitenkin minun veljeni on lupautunut hakemaan neidin perjantaina puolilta päivin päiväkodista. Ja hän on itseasiassa lupautunut viettämään koko aamupäivän päiväkodilla läheisten päivän merkeissä. Saa siis nähdä miten hän jaksaa ottaa neidin sieltä suoraan mukaan tuollaisen aika rankan aamun jälkeen 😀

ipanainen

Mutta asiaan, sillä tänään pääsin siis lähtemään kaksistaan pojan kanssa Helsinkiin koko päiväksi. Käytiin ekana pyörähtämässä Ipanaisen kirpparilla, joka on meidän vakkari pitstoppi Hakaniemessä. Siellä on helppo myös ruokkia nälkäinen lapsi/vauva ja hoitaa vessapysähdykset. Tästä ollaan yleensä jatkettu kävellen matkaa kohti keskustaa. Matkan varrella on kiva ihastella merta ja raitiovaunuja.

hakaniemi

Keskustassa meillä oli tiedossa lounastreffit ihanan Idan kanssa. Mentiin Forumissa olevaan italialaiseen nimeltä Italo. Siellä oli pieni leikkipaikka lapsille ja hyvin tilaa vaunuille. Paikkaa suositeltiin lapsiperheille, mutta olin hieman pettynyt kun ruokalistalta ei saanut esimerkiksi erikseen tilattua lapselle ranskalaisia tai muuta pientä naposteltavaa. No selvittiin tästä salaatti/leipäpöydän turvin ja jaettiin yksi lounaspizza kahdestaan. Jäätiin miettimään, että onko ydin keskustassa kivaa lounaspaikkaa pienten lasten kanssa, jossa olisi esimerkiksi todella maukas buffet pöytä ja iso leikkipaikka? Aikaisemmin oli esimerkiksi Köket Tuomiokirkon vieressä, jossa oli todella helppo käydä lasten kanssa, sillä tarvittaessa isoon erilliseen leikkihuoneeseen pystyi mennä syömään.

Tämän jälkeen mentiin Oodiin. Kirjoitin Oodista ja sen lapsiystävällisyydestä viime vuonna blogissa. Tämä on ehdottomasti todella kiva paikka pienten lasten tai vauvojen kanssa, sillä tila on niin avara ja näkymät upeat.

Oletko sinä osittaisella hoitovapaalla? 

View this post on Instagram

4pv työviikko on kyllä arkeni pelastus ? Sen yhden päivän voin vielä leikkiä kotiäitiä ja tehdä niitä asioita mitä ennen työarkea. Tosin en aina tiedä kumpi on rankempi päivä työpäivä + päiväkotirumba +iltavillit vai 24h taattua sisarusten välistä taistelua. ?? Mut on se silti ihanaa❤️ . Tämä 3v esitti eilen hartaan toiveen, että hänkin voisi mennä päiväkoti kaverin luokse kylään ja äiti ei saa tulla mukaan leikkiin sit. Näinä hetkinä sen taas huomaa miten pienen hetken nää on pieniä ja miten näistä hetkistä pitää pitää kiinni ❤️ . Eilen oltiin päiväretkellä Helsingissä ja meillä oli aivan ihanaa ? Blogista löytyy nyt postaus siitä mitä kaikkea yleensä hoitovapaa päivänä puuhaillaan ? . #hoitovapaa #arki #lapset #kivapäivä #leikkitreffit #helsinki #visithelsinki #lastenkanssareissussa #vapaapäivä #oodi #keskustakirjastooodi

A post shared by BLOGGAAJA | SOMEVAIKUTTAJA (@mmarialove) on

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *