Hae
Love Beyond Words

Suomen luontokeskus Haltia – kaikki Suomen kansallispuistot saman katon alla

Jälleen taas yksi sadepäivä lisää. Lasten kanssa nää sadepäivät tuntuu välillä niin loputtomilta, sillä sisällä tekemiset loppuu aika nopeasti, kun nää on toistensa kimpussa. Pikainen googletus ja huomasin, että Espoon Nuuksiossa sijaitsee Suomen luontokeskus Haltia, jossa pääsee ihastelemaan suomen luonnon helmiä ihan  sisätiloissa. Mikä parasta, niin siellä on 15.2-23.2.20 lumileopardi näyttely sekä  kivaa tekemistä lapsille talviloman kunniaksi.

suomen luontokeskus haltia porot

suomen luontokeskus haltia

Tekemistä riittää varmasti koko päiväksi, sillä sisällä pääsee tutustumaan eri luontoaiheisiin näyttelyihin. Alla olevissa kuvissa on juuri avattu lasten lintunäyttely, jossa pääsi myös värittämään lintuaiheisia kuvia. Lasten suosikiksi nousi eri eläinten pesistä koostuva luolamainen näyttely, joka huipentui karhunpesään. Tämän lisäksi Haltiassa on tällä viikolla mahdollisuus askerralla esimerkiksi oma lumileopardi, saada kasvomaalaus  sekä kuunnella tarinoita.

suomen luontokeskus haltia lintu näyttely

suomen linnut

lasten kasvomaalaus

Ulkona on myös lumileopardi teemainen rastirata, tulentekopaikat ja luontopolut.  Lasten mielestä kuitenkin parasta viihdettä oli VR-lasit, joiden avulla pääsee itse luonnon keskelle. Oli huikeaa katsella maisemia esimerkiksi vuoren huipulla vesiputouksen virratessa vieressä. Näistä laseista saatiinkin kiva tappelu aikaseksi, kun molemmat halusi niiden kanssa päästä luonnon keskelle. 😀

suomen luontokeskus haltia vr-lasit

Suomen luontokeskus Haltia tarjoaa mielenkiintoisen matkan suomen luonnossa, jonka voi kokea hyödyntäen eri aisteja. Tämä oli ehdottomasti todella kiva retkipaikka lapsille, sillä Haltia tarjosi myös erilaista tekemistä lapsille, eikä vain kuvien ja täytettyjen eläinten katselua.  Tunnelmalliset valo ja eläinten ääni tehosteet saivat todella näyttelyn heräämään henkiin.

suomen luontokeskus haltia tekemistä lapsille

Suomen luontokeskus Haltia sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Helsingin keskustasta.

Sisäänpääsy on 13e aikuiselta ja alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.

Ps. Instagramin story osiosta löytyy kiinnitettynä videoita Haltia reissulta viikonlopulta. 

View this post on Instagram

Viikonloppuna oltiin sadetta piilossa Suomen luontokeskus Haltiassa, jossa voi ihastella kaikkia suomen kansallispuistoja kätevästi saman katon alla. Lapsien suosikki näyttely oli ehdottomasti eläinten pesistä koostuva luola, josta löytyi myös karhun pesä ?Käy kurkkaamassa blogista mitä kaikkea muuta Haltiasta löytyy ja mitä erityistä ohjelmaa lapsille on varattu näin hiihtolomaviikolla ? #uusipostausblogissa #linkkibiossa #bloggaaja #vaikuttajamedia #luontokeskushaltia #haltia #espoo #visitespoo #visitfinland #suomenluonto #kansallispuisto #kaunisluonto #hiihtoloma #lastenkanssareissussa

A post shared by BLOGGAAJA | SOMEVAIKUTTAJA (@mmarialove) on

Oletko sinä käynyt Haltiassa? 

Lue myös:

Tekemistä pääkaupunkiseudulla joka päivälle

Koe korkeasaari eri tavalla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *