Hae
Love Beyond Words

Spelttirieskat sopivat myös FODMAP-ruokavalioon

Onko sinulla  ihana pallomaha aina iltaisin? Rakastatko kuitenkin mutustella leipää? Spelttirieskat saattavat olla pelastus tähän ongelmaan, sillä speltti on hellävaraisempi jauho vatsalle kuin mitä esimerkiksi vehnä tai rukii. Speltti sopii myös Fodmap-ruokavalioon, jossa on tarkoitus vältellä hiilihydraatteja, jotka imeytyvät heikosti suolessa, alkavat käydä, jonka jälkeen ne  aiheuttavat turvotusta, ilmavaivoja ja kipua.

 

spelttirieskat

Tein viime viikolla meille ensimmäistä kertaa spelttirieskoja ja ne olivat hitti jopa lapsien mielestä (jotka monesti vierastavat kaikkea uutta :D). Omasta mielestä nämä olivat ehdottomasti paljon parempia mitä perus rieskat, sillä speltin maku tuo ihan omanlaista maustetta ja ne ovat myös paljon pehmeämpiä. Ne jopa säilyvät pidempään pehmeämpinä kuin normaalit vehnäjauhoon tehdyt leivät. Tosin nämä eivät säilyneet kuin seuraavaan päivään, jonka jälkeen ne olivatkin jo syöty.

spelttirieskat maistuvat koko perheelle

Resepti tähän herkkuun löytyi Perheen ruokavuosi kirjasta.

Spelttirieskat

4 dl maustamatonta jugurttia

2 rkl öljyä

1 rkl hunajaa

4dl spelttijauhoja

1tl suolaa

1 tl ruokasoodaa

 

VALMISTUS

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Sekoita jugurtti, öljy ja hunaja.  Lisää jauhot, suola ja ruokasooda seokseen. Jätä taikina huoneenlämpöön liinan alle n. 20 minuutiksi. Nostele taikinasta kasoja ja painele pellille noin 1cm paksuisiksi rieskoiksi. Paista uunissa noin 15 minuuttiia.

Lue myös: 

Terveellinen jälkiruoka joulupöytään: Glögiraakakakku

Itsetehty granola eli suomeksi mysli

Paras chiapuuro

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *