Hae
Love Beyond Words

Asuntolainan kilpailutus – säästät jopa satasia vuodessa

Tämän vuoden alussa me keksittiin yksi iso säästökohde, millä saatiin pienennettyä kuukausittaisia menoja monta kymmentä euroa. Me nimittäin tehtiin asuntolainan kilpailutus. Kirjoitin noin vuosi sitten blogiini pitkän listan erilaisia vinkkejä säästämiseen sekä siihen  miten tienata pientä extraa kuukaudessa. Tällöin tavoitteena oli säästää reissua varten rahaa. Nyt kevään tullen meillä on taas noussut reissukuume ja itse meninkin jo varaamaan yhden reissun, joten ylimääräinen raha ei tässäkään kohtaa ole pahitteeksi.

Olemme omistaneet ensi asuntomme reilu 4 vuotta sitten, joten olikin jo korkea aika kilpailuttaa asuntolaina. Tässä ajassa nimittäin korkomarkkinoilla on tapahtunut paljon ja esimerkiksi 12 kk euriborkorot ovat miinuksella. Asuntolainan korko muodostuu pankin marginaalista sekä viitekorosta (suosituin viitekorko on 12kk euribor).

Asuntolainan kilpailutus – milloin on oikea aika?

Jos totta puhutaan, niin asuntolainan korko olisi pitänyt kilpailuttaa jo varmasti paljon aikaisemmin, sillä meidän pankin marginaali oli 1%-luokkaa. Meille asuntolainan kilpailuttaminen kuitenkin tuli mieleen vasta nyt, sillä olemme olleet muutenkin eri pankkeihin yhteydessä asuntolainan tiimoilta, sillä haaveissa on ollut isompi asunto. Olemme saaneet pankeilta lainalupauksia, jossa pankin marginaali on huomattavasti vähemmän mitä silloinen pankin marginaali. Emme kuitenkaan välttämättä halunneet lähteä vaihtamaan pankkia vaan kysyimme omasta pankista tarkistuksen nykyisen lainan korkoon ja pelkästään yhdella puhelinsoitolla saimme pankin marginaaliksi 0,5%! Meidän lainan korko siis puolittui yhdellä puhelinsoitolla, joten voitte vaan kuvitella miten iso vaikutus tällä on jo pelkästään vuosisäästöihin. Meidän tapauksessa tällä hetkellä kuukausittain maksamme vähemmän  korkoa n. 50e, mikä tekee vuositasolla 600e  tämän hetkisestä laina summasta.

asuntolainan kilpailuttaminen

Vinkkejä asuntolainan kilpailutukseen

Milloin sinä olet viimeksi kilpailuttanut oman asuntolainasi? Mikäli siitä on kulunut yli kaksi vuotta, niin sitä voisi jo ihan hyvin harkita. Asuntolainan kilpailutukseen liittyy paljon eri tekijöitä ja siihen vaikuttaa paljon esimerkiksi minkälainen pankin virkailija sattuu osumaan kohdallasi sekä asunnon sijainti. Asuntolaina myönnetään esimerkiksi paljon helpommin uuteen kohteeseen hyvällä alueella, mutta jos alat puhumaan hieman syrjässä sijaitsevasta mummon mökistä ei pankin virkailijat enää ole kiinnostuneita koko asiasta.

Toinen pankki mukaan Asuntolainan kilpailutukseen

Ota tarjous vähintään toisesta pankista. Meilläkin oli myös toisen pankin antama lainatarjous, johon pystyttiin vetoamaan kilpailutuksessa.

Lainaneuvotteluissa tullaan hyvin suurella todennäköisyydellä tarjoamaan erilaisia korkokattoja, lainaturvia sekä muita palveluita. Näihin kannattaa myös tutustua ennakkoon. Itse en matalien korkojen sekä hyvän asuinalueen takia koe tälläsiin tarvetta, sillä saman rahan voi myös laittaa itse säästöön. Mikäli korot alkavat joskus nousta, voi turvautua näihin säästöihin. Mikäli taas korot eivät nouse, jäävät nämäkin rahat itselle.

Onko asuntolainan kilpailutus tuonut

sinulle säästöä kuukausimenoihin? 

Lue myös: 

TAVOITE: Reissurahat säästämällä

Kotiäidistä sijoittajaksi

Minun rahankäytön historia

Yksi kommentti

  1. Anette Olsson kirjoitti:

    Tarvitsetko henkilökohtaista lainaa tai yrityslainaa ilman stressiä ja nopeaa hyväksyntää? Jos kyllä, ota meihin yhteyttä, tarjoamme nyt lainoja 3%: n korolla. Lainamme on turvattu ja turvallinen, jos haluat lisätietoja ja hakemuksia, ota meihin yhteyttä sähköpostitse: anette.olsson14@gmail.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *