Tapas-ilta nopeilla ja herkullisilla pikku suolaisilla
Viime viikonloppuna aloitin Espanjan fiilistelyn hieman etukäteen, kun meillä oli pieni muotoinen tapas-ilta. Tapakset ovat erinomainen valinta, jos haluat kattaa pöydän erilaisilla pienillä naposteltavilla, jotka ovat täyttäviä ja monipuolisia. Monesti ne myös valmistuu todella nopeasti. Rakastan espanjalaista tunnelmaa ja erityisesti sitä yhteenkuuluvuuden tunnetta yhteisen ruokapöydän äärellä, jonka aistii espanjalaisissa ravintoloissa. Harmikseni en montakaan kertaa ole eksynyt aitoon ja paikalliseen tapasravintolaan, sillä espanjalaiset tapakset ovat ihan super maukkaita! Tällä meneillään olevalla reissulla yritän ehdottomasta löytää hyvän tapas ravintolan. Espanjan tunnelmia kannattaa käydä kurkkimassa instagramista @mmarialove, jonne lupaan päivittää joka päivä paljon tunnelmia Espanjan auringon alta. Olen reissussa vielä ensi viikon tiistaihin asti.
Ehdottomat suosikit tapas-iltaan ovat:
erilaiset juustot ( ainakin manchego)
ilmakuivattu kinkku
viinirypäleet/melonit
oliivit
marinoidut herkkusienet
lihapullat
patonki ja erilaiset levitteet sille (esimerkiksi oliiviöjy-balsamico)
Nyt testasin myös
kukkakaaliwingsejä (resepti löytyy mm. Liemessä blogista)
sekä
vuohenjuustomunakkaita.
Vuohenjuustomunakas on myös erinomainen aamupala. Niiden valmistaminen ei vie montaa minuuttia tehokasta työaikaa ja ne ovat todella herkullisia. Tein ne muffinsivuokiin, joten ne ovat myös valmiiksi sopivan kokoisia tarjoiltavaksi.
Vuohenjuustomunakas
4kpl kananmunia
1dl kermaa/maitoa
(0,5 dl parmesania)
vuohenjuustoa
rucolaa
suolaa/pippuria
Sekoita kaikkia ainekset ja kaada seos muffinsi vuokiin. paista 200 asteessa n.10-12 minuuttia.
Mikä on sinun lempi tapas herkku?
Kannattaa testata myös esimerkiksi alla olevaa reseptiä tonnikala quesadillaan.