Hae
Love Beyond Words

Tapas-ilta nopeilla ja herkullisilla pikku suolaisilla

Viime viikonloppuna aloitin Espanjan fiilistelyn hieman etukäteen, kun meillä oli pieni muotoinen tapas-ilta. Tapakset  ovat erinomainen valinta, jos haluat kattaa pöydän erilaisilla pienillä naposteltavilla, jotka ovat täyttäviä ja monipuolisia. Monesti ne myös valmistuu todella nopeasti. Rakastan espanjalaista tunnelmaa ja erityisesti sitä yhteenkuuluvuuden tunnetta yhteisen ruokapöydän äärellä, jonka aistii espanjalaisissa ravintoloissa. Harmikseni en montakaan kertaa ole eksynyt aitoon ja paikalliseen tapasravintolaan, sillä espanjalaiset tapakset ovat ihan super maukkaita! Tällä meneillään olevalla reissulla yritän ehdottomasta löytää hyvän tapas ravintolan. Espanjan tunnelmia kannattaa käydä kurkkimassa instagramista @mmarialove, jonne lupaan päivittää joka päivä paljon tunnelmia Espanjan auringon alta. Olen reissussa vielä ensi viikon tiistaihin asti.

tapas

Ehdottomat suosikit tapas-iltaan ovat:

erilaiset juustot ( ainakin manchego)

ilmakuivattu kinkku

viinirypäleet/melonit

oliivit

marinoidut herkkusienet

lihapullat

patonki ja erilaiset levitteet sille (esimerkiksi oliiviöjy-balsamico)

 

 

Nyt testasin myös

kukkakaaliwingsejä (resepti löytyy mm. Liemessä blogista)

sekä

vuohenjuustomunakkaita.  

vuohenjuustomunakas

 

Vuohenjuustomunakas on myös erinomainen aamupala. Niiden valmistaminen ei vie montaa minuuttia tehokasta työaikaa ja ne ovat todella herkullisia. Tein ne muffinsivuokiin, joten ne ovat myös valmiiksi sopivan kokoisia tarjoiltavaksi.

Vuohenjuustomunakas

4kpl kananmunia

1dl kermaa/maitoa

(0,5 dl parmesania)

vuohenjuustoa

rucolaa

suolaa/pippuria

Sekoita kaikkia ainekset ja kaada seos muffinsi vuokiin. paista 200 asteessa n.10-12 minuuttia.

 

Mikä on sinun lempi tapas herkku?

Kannattaa testata myös esimerkiksi alla olevaa reseptiä tonnikala quesadillaan

 

Kuukauden arkiruoka – Tonnikala quesadilla

Intialainen kasvissosekeitto ja paahdetut kikherneet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *