Hae
Love Beyond Words

Benalmádena on monipuolinen kaupunki Espanjan aurinkorannikolla

Etätyöviikko alkaa olla lopuillaan täällä Espanjan aurinkorannikolla Benalmádenan kaupungissa. Benalmádena sijaitsee Málagan maakunnassa ja jakautuu kolmeen mielenkiintoiseen ja erilaiseen alueeseen: Arroyo de la Miel, Benalmadena Costa ja Benalmadena Pueblo.

Castillo Colomares

Benalmádena MarinaBenalmádena ranta

Benalmádena on monipuolinen lomakohde Aurinkorannikolla

Benalmádena Pueblo on kaupungin vanhinta osaa, joka sijaitsee 200m korkeudella merenpinnasta, joten sieltä avautuu upeat näkymät merelle. Tämä asuinalue on täynnä vanhan aikaisia idyllisiä kujia valkoisine rakennuksineen ja meidän etätyöpiste sijaitsee myös lähellä tätä paikkaa. Benalmádena Costa on kaupunginosa meren rannalla. Siellä on muun muassa yöelämää, hotelleja  sekä maailmanlaajuisesti tunnettu satama, Puerto Marina. Sieltä löytyy myös  matkailukohteita, kuten SeaLife-akvaario, ja eläinpuisto Selwo Marina, jossa on muun muassa pingviinejä ja delfiinejä. Lähistöltä löytyy myös upea Paloma Park, jossa voi käydä ihastelemassa isoja kaktuksia, kauniita kasveja, kukkia  sekä vapaana oleskelevia kanoja. Ehkä tärkein nähtävyys kuitenkin on 8 kilometrin pituinen rantabulevardi. Arroyo de la Miel sijaitsee lähellä rantakatua, josta löytyy  esimerkiksi huvipuisto ja kaapelivaunurata, joka kuljettaa korkeuksiin vuorille ihastelemaan Aurinkorannikon maisemia.

Paloma Park Banalmadena

Paloma Park

Benalmádena view

Castillo Colomares on satumainen linna Benalmádenassa

Meidän etätyöpiste Espanjassa sijaitsee korkealla, joten halutessaan rannalle joutuu ensiksi tarpomaan noin 2km matkan alamäkeä ja sama homma ylöspäin kun haluaa takaisin. Toki täällä ei ainakaan pääse valittamaan hyötyliikunnan puutteesta, kun mäkeä on tullut mentyä aina useamman kerran reissun aikana. Aivan tässä lähellä sijaitsee muutama ihana kohde missä ehdottomasti kannattaa vierailla, jos aikoo Aurinkorannikolle. Toinen niistä on Benalmádena Pueblossa sijaitseva satumainen linna Castillo Colomares on todella upea nähtävyys jo kaukaa. ​Se on yhden miehen elämäntyö kunnianosoituksena Columbukselle ja Amerikan löytymiselle. Upeat näköalat, romanttiset patsaat​ sekä​ lähteet ​ja​ puutarh​a​ tekevät linnasta ainutlaatuisen nähtävyyden​. Pääsymaksu on vain 2,50 euroa aikuiselta ja portilla tarjolla suomeksi myös opastelippu, jossa kerrotaan yksityiskohtaisesti linnan eri alueista.

View this post on Instagram

¡Hola! ?? Ensimmäinen kokonainen päivä takana Espanjassa. Päästiin juuri sopivasti pakoon suomen loskamyräkkää eilen ? En tiedä miten oon saanut myytyä miehelle tänkin reissun, mut nää on niitä kerran elämässä juttuja (tai köh kaksi kertaa jo), kun pääsee tekee töitä ja nauttii samalla Espanjan lämmöstä upeissa maisemissa ja tietenkin ihanassa seurassa. ❤️ Tiedätkö miten rentouttavaa on se fiilis, kun tänään oltiin puistossa, jossa on leikkipaikka täynnä lapsia ja minun ei tarvitse pysähtyä sinne! ? #etätyö #espanja #benalmadena #castillodecolomares #visitspain #worktrip #travel #travelling #travelphotography #sightseeing

A post shared by BLOGGAAJA | SOMEVAIKUTTAJA (@mmarialove) on

Castillo Colomares Banalmadena

Toinen kaunis nähtävyys Benalmedana Pueblon lähellä on perhospuisto, jossa käytiin jo viime syksyllä. Mariposario De Benalmádena on täynnä upeita isoja perhosia sekä löytyipä sieltä myös suloinen kenguru. Käy kurkkaamassa kuvia perhospuistosta täältä.

Ravintolavinkit

Ravintolavinkiksi voin suositella Benalmedana Costassa satamaalueella sijaitsevia ravintoloita, jossa voi illallistaa upean näköalan äärellä. Me ollaan syöty Steakhouse Angus nimisessä paikassa, jossa ainakin fajitakset olivat herkullisia. Viime syksyn reissussa oltiin puolestaan ihan siinä vieressä Trattoria La Parolaccia nimisessä paikassa, jossa saatiin yksityinen loosi koko seurueelle sataman yltä. Ihanan ainutlaatuinen kokemus sekin! Siellä tilasin risottoa, joka oli myös se herkullista ja riittävän kokonainen annos ainakin 😀

Banalmadena marina

Benalmádenasta pääsee helposti myös päiväretkille junalla esimerkiksi Fuengirolaan ja Malagaan tai bussilla upeaan vuoristokylään Mijakseen, jossa voi myös nauttia vanhanajan tunnelmasta valkoisten talojen keskellä pienillä kujilla.

Iso suositus siis Espanjan Aurinkorannikolle mikäli haet monipuolista lomakohdetta. 🙂 Kirjoittelen vielä lisää ainakin Malagan retkestä lähiaikoina.

Kiitos ihana matkaseurani Marigona reissusta ja lukuisista kuvista  <3

Oletko sinä käynyt Aurinkorannikolla?

 

Mitä mä Malagas?

Matkakohteena Amsterdam

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *