Hae
Love Beyond Words

Helsingin Taivaskallio on upea retkipaikka

Taivaskallio on korkea kalliopuisto ja vanha ilmatorjunta-tukikohta Helsingin Käpylässä. Korkealta kallion laelta on hienot näkymät kaupungin yli ja se on Helsingin korkein luonnollinen kallio (n. 60m). Täytyy myöntää, että en ollut kuullutkaan tästä(kään) paikasta ennen kuin eilen googlettelin meille taas jotain uutta ja mielenkiintoista retkipaikkaa. Näinä aikoina on taas kiva tutustua tähän lähiympäristöön, sillä jo pelkästään pääkaupunkiseudulta löytyy todella paljon luontokohteita. Niitä tulee varmasti käytyä tulevina viikonloppuina läpi, kun kaikki juhlat, treffailut ja muut harrastuksetkin on peruttu.

ilmatorjuntapatteristo taivas

Taivaskalliolla on iso rooli Suomen historiassa

Taivaskalliolla oli erittäin iso rooli pääkaupungin ilmapuolustuksessa. Kallion huipulla  toimi sotien aikaan  (vuosina 1939–1944 ) ilmatorjuntapatteristo, jonka  tuliasemat seisovat edelleen laen huipulla. Yhden bunkkerin suojassa oleva ilmatorjuntatykki on museoitu ja oli kyllä sitä oli upea päästä ihastelemaan pojan kanssa.  Täällä kallion huipulla tehokas ilmatorjunta pelasti Helsingin tuholta Stalinin suurpommituksissa talvella 1944.  Nykyään Taivaskallio on upea retkipaikka ja erityisesti laskiaisen aikaan siellä riittää vilskettä,sillä silloin kaupungin, ellei jopa koko maan vanhin laskiaistapahtuma kerää paikalle parisen tuhatta laskijaa.

taivaskallio

Tämä päivänä ei onneksi näitä tykkejä  ei tarvita enää tuhoamiseen vaan muistamiseen ja kiitollisuuteen, ja erityisesti niihin mielikuvitusleikkeihin. Tämän onkin aika symbolinen paikka käydä nytten, sillä olemme kohdanneet rauhanajan suurimman kriisin. Voitte kuvitella vaan miten mieleinen tämä retkipaikka oli meidän jätkälle, sillä sieltä löytyi paljon kiipeilymaastoa kallioiden lomassa sekä nämä upeat tuliasemat, jotka oli kuulemma linnoja. Täällä olisi voinut leikkiä vaikka kuinka monet erilaiset leikit ja poika suunniteli innoissaan mitä kaikkea sitten tekee, kun isosiskokin on mukana. Harmitus oli myös erittäin kova, kun piti lähteä takaisin kotiin päin.

taivaskallio tuliasema

Piristystä koronapäiviin luonnosta

Parasta tekemistä tähän ajanjaksoon onkin etsiä uusia retkipaikkoja ja löytää sellaisia missä ei ole ehkä hirveetä ihmisryysistä. Onneksi luonnossa on kuitenkin paljon tilaa, ettei siellä yleensä tila lopu kesken verrattuna esimerkiksi kauppakeskuksiin tai kaupungin vilinään. Meillä tää neiti ei ole mikään metsäretki ihminen, mutta ehkä hän pikkuhiljaa alkaa lämpeämään myös tälle, sillä nyt ollaan käyty tässä viikon sisällä monta kertaa metsässä 😀 Ja parasta tietenkin on, kun sinne otetaan lämmintä kaakota ja hyviä eväitä mukaan 🙂

taivaskallio lasten kanssa

taivaskallio retki

Jos kaipaat tekemistä koronapäiviin, niin  täältä Sandiksen sivuilta löytyy kootusti luontopolut ja -kohteet perheille pääkaupunkiseudulla.

Käy lukemassa postaus myös meidän viime kesäisestä retkestä Lammassaareen, josta löytyy upeat pitkät esteettömät pitkospuut.

Mikä on sinun suosikki retkipaikka pääkaupunkiseudulla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *