Hae
Love Beyond Words

Kun esikoinen aloittaa kohta koulun

 Perjantaina löytyi Wilmasta (voi kääk oikeasti mua jo kauhistuttaa tämä koko wilma :D) viesti esikoisen kouluun hyväksymisestä. Myös opetuspiste on nyt selvillä ja olen  aika iloinen siitä. Kyseessä on päiväkodin yhteydessä oleva tilapäinen opetuspiste, jossa käydään ainakin ensimmäinen luokka. Olen siis aika helpottunut, ettei ensimmäinen luokka ole keskellä ison koulun vilinää ja vielä ensi vuoden neiti pääsee olemaan se kaikista isoin. Mikä parasta, niin samaan kouluun siirtyy kaikki eskarilaiset.  Koronasta huolimatta siis aika juoksee ja pian on aika saatella esikoinen koulumaailmaan. 

Meidän neidillä on korostunut näin eskarilaisena taas hoivavietti ja hän leikkii myös kotona päivittäin pikku äitiä. Monesti päiväkodista hakiessani sain kuulla kuinka hän oli kaverinsa kanssa pitänyt huolta pienistä. Heidän ryhmä nimittäin ulkoilee samalla pihalla mitä kaikista pienimmät ja jotkut heistä ovat sellasia 1-vuotiaita pieniä taapertajia. Lilian pitää heitä kädestä kiinni, tukee heitä jos he horjuvat askelissaan ja korjailee heidän pipoa paremmin paikalleen. Monesti tämä hellyyden kohde on oma pikkuveli, mutta useasti heillä on kokonainen pienryhmä hoivattavia. Lilianilla ja kavereilla on myös kaikista paras leikki nimeltään ”Päiväkoti”. He ovat rakentaneet meidän kotiin oikean päiväkodin, josta löytyy päivä-aikataulu viikonpäivineen, ja eri päivän aikana tehtäviin puuhiin. Minua lohduttaa siis kovasti, että neiti saa halutessaan isoimpana pitää huolta edelleen pienistä päiväkotilaisista pihalla, vaikka sydän itkee ettei jatkossa siellä samalla pihalla ole enää oma pikkuveli.

eskarilainen

Mun ekaluokkalainen tulee rokkaamaan koulun läpi

Minulla on vahva luotto siihen, että meidän tuleva ekaluokkalainen tulee rokkaamaan myös koulun läpi. Hän on super tunnollinen eskarilainen, joka tekee täysillä kaikki tehtävät ja omaa suuren halun oppia kaikkea mahdollista uutta. Hän on sosiaalinen ja erittäin rakas kaveri. Vaikka kaverit ovat super tärkeitä jo 6-vuotiaalle, niin mun olin pakahtua ilosta, kun tällä viikolla neiti koitti kaverin kanssa ekana juosta pakoon pikku sisaruksia ulkona, niin että he olisivat voineet rauhassa leikkiä. Pikkuveli yleensä pahoittaa suuresti tällaisesta mielensä, sillä hänelle isosisko on se maailman napa ja kaikista tärkein. Pikkuveli katsoi syvälle silmiin isosiskoa ja otti kädestä kiinni ” elä mene, haluan leikki myös sinun kanssa ”.  Lilian heltyi ja halasi veljeään ja otti hänet syleilyyn ja mukaan yhteiseen leikkiin <3

Eniten minusta oikeestaan on haikeaa se fakta, että lapsi alkaa varmasti katkaisemaan koulun alettua napanuoraa meihin vanhempiin. Luotan, että neiti pärjää koulussa ja saa sieltä varmasti kavereita, sillä hän on ihan mahtavaa seuraa huikeella tilannetajulla ja huumorilla maustettuna. Toki jännittää myös se, että miten neiti pärjää koulumatkat yksin, sillä koululle on monet isot tien ylitykset. Hän on kuitenkin ollut super reipas ja kiinnostunet olemaan myös yksin ulkona. Vaikka enemmän tätä intoa ehkä jarruttelee äiti, joka ei uskalla päästää hän yksin sellaiseen paikkaan missä on tien ylitys. Tällä viikolla olin tämänkin suhteen rohkea ja sanoin, että hän saa mennä hakamaan päiväkodilta  eskaritehtäviä yksin, joka oli jätetty päiväkodin eteen postilaatikkoon.

koulun aloitus

Millä fiiliksillä eskarilainen odottaa koulua..?

Tuleva ekaluokkalainen suhtautuu kouluun hieman jännittäen. Hän on ehkä äitinsä tyyliin hirmu tarkka ja täydellisyyden tavoittelija. Hänen mielestään  tulisi jo osata kaikki asiat mitä koulussa opetellaan, sillä on kamalaa esimerkiksi jos hän ei osaa lukea ja kirjoittaa ennen koulua. Olen koittanut sanoa, että on hirveen tylsää osata ne asiat, sillä mitä ihmettä sitten teet koko ekan luokan. Kaikki valmiudet hänellä on lukemaanoppimiseen ja hän on hirveen kiinnostunut näistä asioista. Laskea hän sen sijaan osaa jo todella hyvin ja kaikki yksinkertaiset yhteen- ja kertolaskut menee tuosta vaan. Hän onkin siunattu seka äidin ja isän puolelta erinomaisilta matemaattisilla kyvyillä, joten odottelemmmekin tulevaa matematiikan tohtoria tms.

Toivon sinulle sinulle rakas esikoiseni koko  sydämestäni ihanaa koulun aloitusta, pärjäät varmasti! <3

Missähän sut tehtiin
Tähtien tuolla puolella
Muovailtiin huolella
Ethän sä ikinä
Kadota tuota katsetta
Mitähän sä vielä kantaa voit
Korkealla kun noin sä soit
Ei mitään tuu niin painavaa
Et se sinut musertaa
Kaunis pieni ihminen
Sä olet ainutlaatuinen
Mitä vastaan tuleekaan
Toista sua ei milloinkaan
Johanna Kurkela / Ainutlaatuinen

 

LUE MYÖS:

Miltä tuntuu olla 6-vuotiaan tytön äiti?

Rakas esikoiseni aloittaa eskarin!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *