Pannacotta – ravintolatason jälkiruoka kotona
Viikonloppuna tuli täyteen 6-vuotta naimisissa oloa! Aika kunnioitettava aika ja onhan noihin vuosiin mahtanut hurjan paljon! Nyt kun emme pääse vielä pitkään aikaan juhlistamaan tätä ravintolaan saati minnekään muuallekaan kaksistaan, niin järkkäsin pienet treffit meille kotiin lasten mentyä nukkumaan. Täytyy myöntää, että en muista oltaisko ikinä tehty lasten nukkumaan menon jälkeen vasta lämmintä ruokaa itsellemme (sillä no meillä aina nukkumaanmeno on jäätävän rankkaa ja saattaa venähtää klo 22 asti). Mutta toivottavasti tämäkin asia helpottaa joskus, sillä ihan aikuisten kesken ruokailu on luksusta myös omassa kodissa, kun kukaan ei keskeytä parin sekunnin välein ”äiti, paperia, maitooo, vettä, lisää ruokaa, hyi en syö, äitii maito kaatu, lisää maitoa..”
En halunnut tuhrata aikaa koko iltaa keittiöön, joten meidän illan menu oli todella simppeli, mutta takuuvarmasti hyvä. Pääruuaksi pippuripihvit, pippurisella kermakastikkeella, kermaperunoilla ja ruusukaalilla. Jälkiruoaksi tein super nopean ja helpon pannacotan, joka varmasti onnistuu kiireisemmältäkin kotiäidiltä, sillä aktiivinen valmistaminen vie ehkä 5 minuuttia. Tämä on myös erinomainen vinkki vaikkapa pääsiäisen jälkiruokapöytään. Annoksen voisi viimeistellä vaikkapa pienillä suklaamunilla!
Kinuskinen Pannacotta
2 liivatelehteä
1,5 dl maitoa
4dl kuohukermaa
1dl sokeria
2 vaniljatankoa
Päälle
Kinuskikastiketta
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Mittaa kattilaan maito, puolet kermasta ja sokeri. Leikkaa vaniljatangot puoliksi ja kaavi veitsellä siemenet kattilaan. Lisää myös kattilaan myös tangot. Anna pannacotta seoksen kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Poista tangot. Liuota liivatelehdet seokseen ja kaada loput kermasta. Annostele tarjoilukulhoihin. Peitä ne muovikelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi. Lisää päälle tarjoiluvaiheessa kinuskikastiketta ja nauti!
Aurinkoista alkanutta viikkoa!
Testaa pääsiäisen kahvipöytään myös useamman vuoden hittikakkua, eli kinderkakkua
Tai leivo tätä nopeaa kinuskistajuustokakkua, joka valmistuu muutamasta raaka-aineesta.