Hae
Love Beyond Words

Villa Elfvik – koko perheen helppo retkikohde Espoossa

Jokin aika sitten tehtiin retki  Ville Elfvikin luontopolulle. Vanha jugend-tyylinen huvila sijaitsee vilkkaan Kehä I:n ja Turunväylän risteyskohdassa Espoon Leppävaarassa. Paikalle on helppo tulla julkisilla kulkuvälineillä, polkupyörällä tai autolla. Villa Elfvik on itseasissa myös paljon enemmän kuin pelkkä luontopolku, sillä  sieltä löytyy myös historiallinen Jugend-huvila, joka toimii luontotalona. Huvila on peräisin 1900-luvun alkupuolelta ja se on koristeellinen ja kaunis.    Talossa toimii luontokeskus, vaihtuvat ympäristö- ja luontoaiheiset näyttelyt ja kahvila. Luontotalossa löytyy myös  lapsille oma leikkitila:  Mäyrän metsä, jossa voit kurkistaa mäyränkoloon  ja leikkiä roolivaatteilla. Luontotaloon tutustuminen sai jäädä kuitenkin seuraavaan kertaan, sillä pysyteltiin tällä kertaa vain ulkoilmassa.

Villa elfvik luontopolku   villa elfvik lintutorni

Villa Elfvikin pihalta lähtee 700 metrin pituinen luontopolku, joka on juuri sopivan mittainen lasten kanssa kuljettavaksi vaikka pariinkin kertaan ympäri. Luontopolun pääsee myös kulkemaan  pyörätuolilla tai  lastenrattailla. Myös lintutorniin pääsee pyörätuolilla.

soutuvene

luontopolku lasten kanssa

VILLA ELFVIK – MONIPUOLINEN LUONTOPOLKU

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun käytiin täällä ja paikka oli aivan ihastuttava! Varsinkin tuo upea idyllinen reitti pitkin pitkospuita oli koko perheen mieleen. Reitin varrella pääsee tutkimaan erilaisia puulajeja. Lintutornista oli upeat näkymät Laajalahden luonnonsuojelu alueen vesistön ylle, joka on Etelä-Suomen parhaita lintuvesiä.  Lapset tykkäsivät myös testailla vanhan soutuveneen airojen toimivuutta vanhassa aitassa. Lapset nauttivat luonnon tarjomasta myös virikkeestä ja innostuivat metsässä majaleikeistä, sillä sieltä löytyi paljon kaatuneita puunrunkoja minkä päälle kiipeillä.  Tämä on varmasti paikka minne tullaan tekemään retki myös uudemman kerran!  Hyvä vinkki myös retkikohteeksi pääsiäisenä, sillä ainakaan meidän käydessä täällä sai aika rauhassa kulkea. 🙂

villa elfvik luontopolku

Lue myös meidän näistä retkistä:

Taivaskallio tarjosi upeat näkymät Helsingin ylle historiallisissa maisemissa.

Helsingin Taivaskallio on upea retkipaikka

Niin ikään Helsingissä sijaitsevasta Lammassaaresta pääsee esteettömästi kulkemaan pitkin pitkospuita

Lammassaari – kaunis retkikohde pitkospuiden päässä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *