Hae
Love Beyond Words

Sammakonkutua ja karanteeni pääsiäinen

Pääsiäisen suunnitelmat menivät meillä uusiksi, niinkuin varmasti lähes kaikilla muillakin. Alkuvuodesta suunnittelimme jo, että olisimme viettäneet etätyöviikon lasten kanssa Keiteleellä mummolassa. Noh etätyöviikko oli kyllä edessä, mutta hieman erilaisissa maisemissa mistä haaveilin ja hieman haasteellisemmalla kokoonpanolla myös. Mummola reissun jälkeen olisi pitänyt myös suunnata Tampereelle siskon luona käymään. Toivottavasti näitten suunnitelmien pariin pääsee jälleen pian palaamaan. Nyt kuitenkin pääsiäinen oli yhtäkkiä vaan pelkkää tyhjää kalenterissa ilman mitään suunnitelmia tai kyläilyjä.

bodominjärvi

Pääsiäiseen mahtui paljon itkupotkuhuutoa ja turhaituneisuutta. Ei olla totuttu olemaan niin paljon ilman mitään ihmeitä menoja ja suunnitelmia, joten lapset eivät oikeen osaa olla sisällä muuten kuin, että niillä on koko ajan kauhee hulina ja taistelu päällä. Pääsiäisen aikana kerettiin kuitenkin myös paljon ulkoilla ja nähdä paljon uusia paikkoja. Yksi upea paikka oli tämä Espoon OIttaan ulkoilualue, jossa kierreltiin luontopolkua.

oittaan ulkoilualue ja pääsiäinen

Toinen ainutlaatuinen paikka, oli myös Ruutinkoski, jossa oli tämä ihastuttava sammakkolampi. Sammakkolampi vilisi sammakoita kutupuuhissa. Myös lammesta lähtevä kurnutus oli maagista. En ollut itsekään nähnyt eläissäni lampea täynnä sammakoita. Täytyy yrittää käydä täällä vielä Patrikin kanssa, sillä nyt hän kerkesi nukahtaa vahingossa juuri ennen retkipaikkaa, joten ei viititty häntä heti herätellä.

sammakkolampi ruutinkoski

Kerkesimme käydä myös retkellä Helsingin pitäjän kirkonkylän myllyllä.  Tein sinne myös myöhemmin yksinäni pyöräretken.  Tämä pääsiäinen herätti taas näkemään miten paljon upeita luontokohteita ihan tässä lähistölläkin on, jossa ei ole tullut vaan ikinä käytyä, kun aina on mukamas ollut niin kiire kaikkien menojen kanssa. No nyt sitä aikaa on viikonloppuisin, kun ei ole sovittuna mitään ohjelmaa.

vanhan pitäjän mylly Hae kyselyllä vanhanpitäjän mylly Hakutulokset Tulokset internetistä Helsingin pitäjän kirkonkylän mylly

Yksi pääsiäisen kohokohdista oli myös etäviini-ilta kavereiden kanssa. Joka on ilman koronaakin ihan huikee komsepti. Mikäs sen kätevämpää, kun höpötellä kavereiden kanssa, kun kenenkään ei tarvitse poistua kotoa. Tässä vierähtikin mukavasti 5h. Tätä tulee varmasti jatkossakin hyödynnettyä, sillä arjessa on nykyään vaikea löytää sopivaa väliä treffeille, sillä yleensä välimatkaakin on.

Ja tottakai pääsiäinen ei olisi mitään ilman herkuttelua. Tämän herkullisen kakku reseptin pongasin Iina Hyttisen blogista.Kakun mainostettiin olevan pääsiäisen herkuin kakku, ja paljon vikaan ei varmasti voi mennä, jos se sisältää valkosukltaa ja daim-fasupaloja.

pääsiäinen

Miten teidän pääsiäinen sujui? 

LUE MYÖS: 

Villa Elfvik – koko perheen helppo retkikohde Espoossa

Miten lapsen kasvatus eroaa maalla ja kaupungissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *