Hae
Love Beyond Words

Juhlat onnistuu myös etänä

Meillä on perinteisesti ollut kavereiden kanssa juhlat joka vuosi näihin aikoihin, sillä kolmella meistä on näin keväällä synttärit. Tänä vuonna kuitenkaan ei pystytty kokoontumaan isolla porukalla kenenkään luokse, vaan juhlinnat sujuivat niin, että otettiin etäyhteys videopuhelun avulla. Jokainen oli varannut viereen juhlaherkut ja juhlajuomaa. Tosin juhlinnan aloitusta hidasti jokaisella kotona olevat nukutuspuuhat, jota ei normisti ehkä olisi hoidettava jos rimpsalle lähtisi 😀 Tällä samalla kaavalla ollaan nyt juhlittu 2/3 synttärit ja voisinpa kuvitella, että myös kolmansien kohdalla otetaan samanlainen etävideopuhelu. Tällä tavoin saadaan jopa useammat juhlat mitä aikaisemmin kasaan, kun aikaa on helpompi järjestää tälläisiin tapaamisiin, kun kenenkään ei tarvitse liikkua kotoa mihinkään. Puhuttiin jo ajasta koronan jälkeen, että tämän tyyppiset videopuhelut pitää ottaa ihan normaaliin arkeenkin, sillä ne ovat vaan niin helppoja! 

Asumme kaikki eri puolilla pk-seutua, joten juhlia tulee nykyään järjestettyä max 4 kertaa vuodessa. Ystäviä tulee muutenkin nähtyä ihan liian harvoin, sillä aikaa pitää aina varata liikkumiseen, että saadaan kaikki saman katon alle. Osa on vielä kotona lasten kanssa, osa päivätyössä ja osa vuorotyössä, joten sellainen viikonloppu mikä sopii kaikille on varattava yleensä vähintään puoli vuotta aiemmin.

Kun  fyysinen kanssakäyminen on nyt pannassa ja tämä muutos, joka tuli kuin salama voi aiheuttaa paljon myös negatiivisia ajatuksia. On erityisen tärkeää, että löydetään uusia keinoja pitää yhteyttä ystäviin.

juhlat etänä

KoronaN myötä yhteydenpito ystäviin on helpottunut

Koronan myötä koko maailma on ottanut valtavan digiloikan, sillä paljon asioita on lyhyessä ajassa tehty mahdolliseksi suorittaa etänä. Päiväkodin tunnelmia on mahdollista nähdä live streamin välityksellä facebookissa,  jumppa tulee zoom-videopalvelun kautta ja eskarilainen pitää yhteisiä askarteluhetkiä whatsapp-videon välityksellä. Kaikki nämä eri sosiaalisen kanssakäymisen muodot tekevät tästä arjesta paljon siedettävämpää, kun edelleen ystävän voi nähdä ja hänen kanssaan jutella.  Näitten skypen välityksellä toteutattavien juhlien lisäksi olen ottanut myös tavaksi viikottaisen etälenkin ystävien kanssa whatsapp- puhelun avulla. Jälleen kerran ihan loistava tapa höpötellä niitä näitä  ystävien kanssa ja saada samalla raitista ilmaa. Ennen koronaa tälläinen vaihtoehto ei tullut edes mieleen ja yhteisten livelenkkien järjestäminen tuntuisi ihan mahdottomalta ajatukselta, jos pelkkään matkaan toisen luo joutuisi varaamaan tunnin verran.

Voisi melkeen sanoa, että olen näin korona aikaan pitänyt jopa enemmän yhteyttä ystäviin mitä ennen koronaa, sillä erilaisten puhelu- ja videoyhteyksien avulla yhteyden pitäminen on paljon helpompaa ja nopeampaa kuin yhteisten treffien järjestäminen. Toki nämä eivät voi ikinä korvata sitä tunnetta mikä tulee, kun ystävä on ihan siinä lähellä. Toivon mukaan kesällä pääsemme myös tanssimaan yhdessä aamuun asti kesäyönä!

Miten korona on muuttanut sinulla yhteyden pitämistä ystäviin?

LUE MYÖS

Minkälaisilta näytti viime vuonna 30v juhlat upeissa Hellapoliisin tiloissa

Hellapoliisin juhlatila on moderni ja kodikas

Miten koronavirus muuttaa meidän arkea?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *