Hae
Love Beyond Words

Lapset palasivat päiväkotiin

Meillä lapset ovat palanneet päiväkotiin pikkuhiljaa. Nuorempi meni jo toissa viikolla parina päivänä ja tällä viikolla ovat molemmat olleet siellä alkuviikon. Molemmat ovat tykänneet tosi paljon olla siellä ja äitikin on ollut onnessaan, kun pääsee tekee töitä ilman keskeyksiä. Joskin tuntuu, että työpäivän jälkeen on miljoona kertaa väsyneempi kun ei malta pitää ollenkaan taukoja, kun yrittää kuroa kiinni työjuttuja. Tällä viikolla työaika vaihtui takas täyteen työaikaan, joten olisi ollut ihan mahdottomuus yrittää selvitä siitä kahden lapsen kanssa.

Tuntuu, että aika monessa muussakin perheessä nyt eletään aika kriittisiä aikoja oman jaksamisen kannalta ja lähes kaikki ovat palaamassa päiväkotiarkeen. Välillä on mietittävä asioita siltä kannalta mikä on oikeasti järkevää, sillä korona tulee olemaan huolena vielä pitkään ja loputtomiin ei pysty tätäkään järjestelyä jatkamaan. 

lapset palasivat päiväkotiin

Riidat ovat vähentyneet päiväkodin aloituksen myötä

Eniten päiväkotiin  paluuta jännitti meidän eskarilainen, sillä häntä mietitytti, että onko siellä ketään kavereita. Ryhmässä oli tosi hiljaista ja siellä oli vain muutama kaveri ja nekään ei ollut eskari-ikäisiä. Tästäkin huolimatta neiti viihtyi siellä tosi hyvin, kun sai opettajilta ainakin yksilöllistä opetusta ja ryhmässä oli super rauhallista. Pojan ryhmässä oli ehkä 5-6 lasta ja hänen onnekseen siellä olivat myös parhaimmat kaverit. Kuulin eräältä vanhemmalta, kun hän oli yksi päivä vienyt omaa poikaansa päiväkotiin olivat kaverit juosseet tätä vastaan kädet levällään ja hymy korvissa. 3-vuotiailla kaveruksilla oli selvästä ollut parin kuukauden aikana jo tosi ikävä toisiaan. Aina kotiin lähdettäessä on ollut hymy herkässä ja saan kuulla juttuja miten kivaa päiväkodissa on ollut. Myös sisarusten väliset riidat ovat kotona vähentyneet, kun he molemmat saavat olla omissa ryhmissään ja saavat kehittävää toimintaa päivän aikana.

Arki kotona oli kaikesta huolimatta todella turhauttavaa, sillä minulla oli kuitenkin työpäivä koko ajan päällä. En pystynyt olemaan täysin läsnä lasten touhuissa juuri missään vaiheessa, mikä aiheutti paljon turhautuneisuutta. Aamupäivä ulkoilut oli meidän pelastus, sillä lapset saivat silloin purkaa liikaa energiaa, mutta muuten ne pääasiassa kyllystyi toisiinsa sisällä. Nyt viime aikoina eskarilainen on tosin alkanut viihtymään yksin ulkona kavereiden kanssa, joka helpottaa arkea. Äitinä tosin tämä siirtymävaihe on kaikkea muuta kuin helppo, sillä on vain pakko yrittää oppia luottamaan, että toinen pärjää.

Päiväkodin aloitus oli helpotus arjen sujuvuuden kannalta

Korona tilanne on kaikkea muuta kuin ohi tällä hetkellä. Uskon jopa, että tartunnut tulevat vain nousemaan kun rajoituksia puretaan. Nyt ajattelin, että on jopa turvallisempaa lasten olla ennen kesää päivähoidossa, kun siellä on tällä hetkellä tosi vähän lapsia. Monet toki jatkavat myös kesän yli kotilomaa, mutta eiköhän pikkuhiljaa ens viikon jälkeen myös lapset ala lisääntyä siellä. Uskoisin ainakin, että eskarikaverit palaavat suurimmaksi osin, sillä heillä on myös oppivelvollisuus. Voihan se olla, että suositusta kotona pitoon tullaan jatkamaan jossain vaiheessa, niin ennen uutta rutistusta halutaan todellakin pieni breikki tästä. Meidän kohdalla on mahdotonta pitää lapsia esimerkiksi koko kesän yli kotona (varsinkin jos uhkana on mahdollinen toinen aalto syksyllä). Meillä kesälomat on suurimmaksi osin vasta loppukesästä, joten hoito tarve on vielä monta viikkoa. Ensi viikko onneksi lomaillaan koko perhe, joten tämä hengähdys taukoarjesta tekee varmasti niin hyvää meille kaikille. Saadaan viettää kiireetöntä arkea yhdessä ja yksin sekä molempien lasten kanssa erikseen.

Palaavatko teillä lapset päiväkotiin? Millä mielin olet asian suhteen?

LUE MYÖS:

Miten etätyö sujuu kahden alle kouluikäisen kanssa?

Kun uhmaikä ja korona tulevat samaan aikaan

Roihuvuoren kirsikkapuisto

2 kommenttia

  1. Taru kirjoitti:

    Missä ihanassa paikassa kuvat on otettu?

  2. maria_lovebeyondwords kirjoitti:

    Nämä ovat otettu Ruutinkoskella lähellä Haltialan tilaa Helsingin puolella 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *