Hae
Love Beyond Words

Viherpaja: Japanilainen puutarha keskellä Vantaata

Japanilainen puutarhaOlin kokonaan unohtanut, että Vantaan Koivuhaassa sijaitsee Viherpaja niminen puutarhakeskus. Työkavaveri onneksi vinkkasi minulle tästä paikasta viime viikolla, ja muistutus osui aika täydelliseen ajankohtaan, sillä piipahdettiin siellä viikonloppuna ostamassa äitienpäiväkukkia.  Viherpajassa on ainakin varaa mistä valita, sillä se on yksi Etelä-Suomen suurimmista puutarhoista n. 3500 neliön pinta-alallaan. Oltiin jo aiemmin viikolla käyty etsimässä orvokkeja Plantagenista, mutta siellä oli silloin vain pieni hylly nuukahtaneita yksilöitä, joten ne jäivät kauppaan.  Viherpaja tarjosi sen sijaan yhden seinustan täynnä orvokkeja, josta sai napattua ison amppelin alle 6 euron hintaan. Hinta-laatu suhde myös siis erinomainen.

Viherpiha orvokit

Viherpiha ruusut

Viherpiha

Edullisen ja monipuolisen kukka tarjonnan lisäksi Viherpaja kätkee sisälleen upean Japanilaisen puutarhan. Alun perin tämä  rakennettiin  vuosina 1985–1986. Kasvit tuotiin puutarhaan ympäri maailmaa ja karpit lennätettiin Japanista asti. Kasvihuoneen ilman lämpötila ja kosteus vastaa Tokion olosuhteita, jotta kasvit menestyvät mahdollisimman hyvin. Puutarha onkin oiva mahdollisuus päästä piiloon kylmää kesäpäivää.

Kultakala

Teehuone

Japanilaisen puutarhan etuosasta löytyy suuri lampi saarineen ja aivan puutarhan perällä teehuoneen takana on pieni bambumetsikkö.

Lammesta voi myös pongata suuria karppeja ja kultakaloja, jotka olivat se suurin ihmestyksen aihe meidän perheellä. Puutarha on erinomainen paikka rauhoittumiseen arjen keskellä.  Se on myös oiva retkikohde lapsiperheille, sillä näin korona-aikaan on kieltämättä ajoittain hankala keksiä erityisesti sadepäiviin tekemistä, kun paikat ovat kiinni tai minnekään kauppakeskuksen ihmisvilinään ei tee mieli lähteä.

Oletko käynyt Viherpajassa?

LUE MYÖS: 

Tekemistä pääkaupunkiseudulla joka päivälle

Helsingin Taivaskallio on upea retkipaikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *