Hae
Love Beyond Words

Ensimmäinen kesälomaviikko: lumisadetta ja mökkeilyä

Voin sanoa, että pikkaisen harmitti viikko sitten maanantaina, kun herätessä tämän kesän ensimmäiseen lomaviikkoon ulkona satoi lunta! Ei ihan sellainen sää mitä toivoisi kesälle ja varsinkaan korona-aikana. Mitkään sisäpaikatkaan eivät ole auki ja kodin seinät nyt on jo nähty noin biljoona kertaa tämän kevään aikana. Haluttiin kuitenkin edes hetki maiseman vaihdosta, joten suunnattiin ensimmäistä kertaa yhdessä miehen vanhempien mökille. Se on ainakin kunnon pako arkeen vanhan ajan tyyliin: kaikki vesi nostetaan kaivosta ja astiatkin pestää ulkosaunassa.

kesä

Itse nautin olosta luonnon keskellä. Se tuo ihanaa kontrastia kaupunkielämään, enkä varmasti ikinä pystyisi asumaan esimerkiksi Helsingin keskustan hälinässä pienten lasten kanssa. Oikeasti haaveilen, että saisin asua lasten kanssa omakotitalossa päättyvän tien varressa jossain todella rauhallisella alueella.

Mökkeily oli kyllä lasten mielestä tosi huippua! On kivaa, kun ollaan yhdessä ja samassa paikassa koko perhe, eikä kellään ole koko ajan mielen päällä mitä pitäisi seuraavaksi tehdä. Mökillä myös ihan erilaiset puuhat mitä kotona, vaikka tiskejä ja ruuanlaittoa sielläkään ei pääse pakoon. Lasten mielestä parasta viihdettä oli kuitenkin nostaa vettä kaivosta, lämmittää ulkosaunaa puilla sekä grillailla makkaraa.

kesäloma

mökki

Mitä tänä kesänä pystyy tekemään?

Tänä kesänä pidämme enemmän lomaa yhdessä kuin erikseen. Viime kesänä minulla oli kertynyt vuosilomaa vaivaiset 2vk, joten vietettiin lomaa yhtäaikaa vain 1vk, joten kesä oli ihan super rankka. Saa nähdä mitkä fiilekset tästä kesästä jää, kun ei varmaan tule tehtyä samanlaisia asioita mitä normaalisti. Väliin jää varmasti huvipuisto hurvittelut, risteilyt, kesän tapahtumat ja ulkomaanreissu. Onneksi ei oltu keretty varata mitään reissuja tai lippuja kesän tapahtumiin, joten kesä oli aikakailla vielä auki.

Viime viikolla varattiin myös heinäkuun lomaviikolle mökkireissu, joten ainakin jotain kivaa on silloin luvassa. Tämän lisäksi tiedossa on toivottavasti paljon päiväretkiä eri kohteisiin perheen kanssa. kaverien kanssa piknik-reissuja sekä aurinkoisia rentoja päiviä lähialueella. Terassille ja ravintolaan on myös pakko päästä!

vaahtokarkit grillissä

grilliruokaa

En malta odottaa, että joku kaunis kesäilta päästään yhdessä kavereiden kanssa kilistelämään skumppalasit yhteen jossain ihanalla terassilla musiikin soidessa. 

Tämä kesä tulee varmasti olemaan kaikilta osin ikimuistoinen. Täynnä fiiliksiä siitä, mitä asioita uskallan tehdä ja mitä en. Pelkoa siitä tuleeko korona myös meidän perheeseen jossain vaiheessa. Kesä tulee varmasti olemaan täynnä iloisia kohtaamisia kavereiden kanssa, jotka ovat olleet harvemmassa nyt keväällä. Ehkä keksimme yhdessä myös uusia tapoja viettää aikaa ja lähdemme vaikka yhdessä retkeilemään metsän keskelle baariyön sijasta.

LUE MYÖS:

Käy lukemassa puistovinkki parin vuoden takaa yhdestä meidän lempi puistosta Helsingistä: Linnunradan leikkipuisto, siellä näillä näkymin myös tänä kesänä on ilmainen puistoruokailu.

Puistovinkki – Linnunradan leikkipuisto

Yhteinen loma perheen kanssa vai pitkä loma päiväkodista?

Miten lapsen kasvatus eroaa maalla ja kaupungissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *