Hae
Love Beyond Words
Kaupallinen yhteistyö

Terveellinen mutakakku

Kaupallinen yhteistyö: FitnessFirst
*Sisältää mainoslinkkejä

Mutakakku pelastaa surkeimmankin kotikokin yllättävien vieraiden varalta ja mikä parasta se valmistuu käden käänteessä. Mutakakakun valmistamiseen ei myöskään tarvitse vatkainta, joten se on helppo valmistaa myös esimerkiksi mökillä. Mutakakku on myös siitä hyvä valinta kahvipöytään, että se on maistuu takuuvarmasti ihan kaikille. Tällä kertaa päätin testata tehdä tämän hieman terveellisemmin hyödyntäen FitnessFirstiltä tilattuja tuotteita. Näin ollen tätä kakkua on lupa herkutella ja se on myös gluteeniton ja maidoton! 

fitnessfirst

Terveellinen mutakakku

Tarvitset leivontaan:

150 g raakakaakaovoita

1,5 dl raakakaakaojauhetta

0,5 dl perunajauhoja

2 dl kookossokeria

4 kananmunaa

 

Sulata raakakaakaovoi kattilassa. Sekoita  joukkoon sokeri ja kaakaojauhe. Ota kattila pois levyltä. Sekoita kananmunat joukkoon vispilällä. Lisää lopuksi perunajauho siivilän läpi taikinaan ja sekoita. Paista kakkua 150 asteessa noin 20 minuuttia. Muista, että paras mutakakku on keskeltä hieman raaka. 

Tarjoile kakku marjojen ja jäätelön kera. Me ollaan löydetty jo kotimaisia mansikoita, joten ne ovat todellista herkkua suklaakakun kanssa.

terveellinen mutakakku

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun testasin minkään kakun leipomista käyttäen apuna kaakaovoita. Kaakaovoi sisältää sydänystävällisiä öljyjä ja hitaasti sulavaa rasvaa, joka täyttää pitkään. Kakusta tuli kyllä ihan super hyvä ja se maistui ihan samalle kuin perinteinen mutakakku, johon tulisi vehjäjauhoja ja voita. Suosittelen siis ehdottomasti testaamaan leivonnassa kaakaovoita ja sokerin tilalla kookossokeria. Kookossokeri on paljon terveellisempi vaihtoehto mitä valkoinen sokeri, sillä se sokereista rikkainta mineraali-, vitamiini- ja aminohappopitoisuudeltaan. Kookossokerissa on yhtä paljon kaloreita kuin tavallisessa, mutta kaikista sokereista siinä on kaikkein pienin glykeeminen indeksi (Glykeeminen indeksi on luku, joka kertoo, kuinka nopeasti erilaiset hiilihydraatit imeytyvät suolistosta vereen. Kookossokerissa tämä luku on vain 35, eli se kohottaa verensokeria vain vähän). 

Oletko sinä käyttänyt kaakaovoita jossain? 

FitnessFirst on suomen suurin luomuruuan ja superfoodin verkkokauppa, joten jos kaappi kaipaa täydennystä, niin kannattaa klikata FitnessFirstin verkkokauppaan, sillä se on täynnä 10v- synttäri tarjouksia vielä 31.5.20 asti! Tarjouksessa ovat myös kaakaovoi ja kookossokeri.

Käy kurkkaamassa synttäritarjoukset FitnessFirstin sivuilta täältä. 

mutakakku

Lue myös:

Herkulliset kaura-chiapannarit

Terveellinen ja helppo mansikkakakku

Terveellinen jälkiruoka joulupöytään: Glögiraakakakku

Kaupallinen yhteistyö: FitnessFirst

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *