Hae
Love Beyond Words

Elämäni ensimmäinen juhannus mökillä 31-vuotiaana

Perinteinen suomalainen juhannus mökillä- 31-vuotta siinä meni, että pääsin nauttimaan tästäkin perinteestä(tai näin ainakin muistelisin etten  ikinä ole mökillä ollut juhannuksena:D) Lapsuuden juhannukset oltiin aina maalla kotona, jonne tulivat sukulaiset viettämään yötöntä kesäyön juhlaa. Myöskään kavereiden kanssa ei ikinä olla oltu juhannusta mökillä, koska olin joko kotona maalla tai kaupungissa, sillä kellään ei tainnut olla edes autoa käytössä (tai rahaa:D), että mökille ois voinut lähteä. Oikeestaan kavereiden kanssa oltiin ensimmäistä kertaa mökillä viime vuonna, josta kirjoitin tämän postauksenkin.

Kun olen maalta, niin jotenkin juhannus kaupungissa ei ole ikinä tuntunut oikealta. Juhannukseen kuuluu ulkosauna, muurinpohjaletut, itikat, saunavasta, kukkaseppäle,  juhannusjuusto ja yöttömän kesäyön taika, jolloin kerätään kimppu juhannuskukkia.

Meidän ei alunperin pitänyt tänäkään vuonna lähteä kaupungista minnekään, sillä miehen vanhempien mökillä oli jo nukkumapaikat täynnä. Mies ei myöskään ole mikään teltassa nukkuja, vaikka itse olen haaveillut että tänä kesänä olisi se hetki, kun teen pitkästä aikaa jonkun telttaretken. Ajateltiin kuitenkin lähtee pyörähtämään mökillä ’päiväseltään, mutta kuinkas ollakaan saatiin houkuteltua mies jäämään yöks. Nyt tuli myös todistettua se että kun lähtee lasten kanssa reissuun niin ei välttämättä tarvitse pakata mitään mukaan, sillä meillä ei kirjaimmellisesti ollut muuta kuin yhdet vaihtovaatteet 😀 Minä en vielä päässyt telttaan nukkumaan, sillä mummi lupautui nukkumaan siellä neidin kanssa, joten meille vapautui paikka leikkimökistä. Jossa oli super hyvä nukkua! Yöllä oli ihanan viileää siellä, joten pystyi nukkumaan pitkästä aikaa peittoon kääriytyneenä ja mitkä ihanat luonnon ääneet kuuluivat sinne, kun yöllä silmät laittoi kiinni. Vielä tänä kesänä kuitenkin haluan itsekin nukkua teltassa!

Yhteinen Juhannus on ainutlaatuinen kokemus

Juhannus oli kuitenkin ihana, kun pääsi pois kaupungista! Pitkä viikonloppu tuntui oikeasti vapaalle. Ja mikä upea lämmin sää meillä oli koko juhannuksen. Miten luksusta myös, että serkukset kasvaa ja heistä oli koko reissun ajan toisilleen seuraa, joten aikuisten ei tarvinnut keksiä mitään viihdykettä, kun lapset pääsivät touhuamaan ajan kanssa yhdessä. Niin ainutlaatuisia kokemuksia varmasti heille on nämä yhteiset yön yli kestävät reissut. Tämä olikin ensimmäinen kerta kun oltiin yön yli kestävällä reissulla serkkujen kanssa, ja toinen samanlainen mökkireissu on tulossa myös heinäkuussa. Tosin se kestää useamman yön.  Ihanaa!

Lauantaina lähdettiin yhdessä myös käymään rannalla, jossa lapset pääsivät oikein kunnolla läträämään vedellä ja viilentämään itseään. Sieltä suunnattiin vielä yhdesä toiselle mökille, jossa päästiin herkuttelemaan muurinpohjaletuilla.

Tähän juhannukseen kuului paljon aurinkoa, koko päivän ulkona olemista, paljon grilliruokaa, lasten vesisota leikkejä, ulkosauna, muurinpohjalettuja ja ainutlaatuisia muistoja. Kumpa aina olisit täällä kesä. Minä ainakin nautin niin tästä lämmöstä, kun voi vaan olla ulkona koko päivän! Aurinko on niin maaginen energian luoja!

Miten teidän juhannus sujui? Olitteko mökillä, maalla vai kaupungissa? 

Ps. Sain vihdoin tuon Instagram vimpaimen toimimaan, joten nyt myös instagramin kuvat löytyvät täältä blogin puolelta 🙂

LUE MYÖS:

Pitääkö äidin omasta ajasta potea huonoa omaatuntoa?

Tämä oli jo toinen kerta tänä kesänä mökillä! Ensimmäinen mökkireissu menikin hieman koleammissa tunnelmissa 😀

Ensimmäinen kesälomaviikko: lumisadetta ja mökkeilyä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *