Hae
Love Beyond Words

Pyöräilemään oppiminen 3-vuotiaana!

Meidän 3-vuotias oppi toukokuussa pyöräilemään ilman apupyöriä. Hauskaa, että tasa vuosi sitten kirjoitin postauksen samasta tilanteesta neidin suhteen, joka oppi pyöräilemään 5-vuotiaana. Tämä pyörällä ajon taito näyttää selkeästi näiden kahden luonteenpiirteen erot. Siinä missä tyttö ei ollut juurikaan kiinnostunut tästä taidosta ja oli valmis löymään hanskat tiskiin aina vastoinkäymisen sattuessa, niin poika ei edes mitään harjoittelua halunnut. Kun hän keväällä näki, että isosisko polkee ilman appareita sanoi hän vaan että ”otetaan apparit pois, että hänkin pääsee lujempaa”. Ja niin me tehtiin, eikä siihen muuta tarvittu. Ekalla kerralla hän ei saanut vielä kunnolla vauhtia pyörään.

Kun tultiin toisen kerran ulos pyörän kanssa hän ilmoitti, että ”äiti et saa pitää kiinni, minä kyllä osaan” Ja niin hän osasikin.

3v oppi pyöräilemään

Potkupyöräilystä oli iso hyöty pyöräilytaidon oppimisessa

Meillä mentiin jo lujaa koko viime vuosi Strider-potkupyörällä ja luulen, että juuri tästä potkuttelusta oli suuri hyöty pyöräilytaidon nopeaan oppimiseen. Striderin avulla opittiin nopeasti tasapaino, eikä sitä enää tarvinnut harjoitella polkupyörän kanssa. Keväällä mentiin aluksi kuukausi taas potkupyörällä, että saatiin ajotuntuma, jonka jälkeen vaihdettiin lennosta tavalliseen pyörään. Ehkä viikko harjoiteltiin apupyörien kanssa polkemista, jonka jälkeen se oli menoa.

Myös pari samanikäistä poikakaveria otti nopeasti mallia, kun näki että ilman potkupyörää ja appareita pääseekin lujempaa. Pojan hymy oli kyllä korvissa, kun näki että kaveritkin oppivat samantein ajamaan pyörillä!

Pyöräilemään oppii vain pyöräilemällä

Joskus uusien asioiden oppiminen vaatii sen, että vanhemmat eivät ole turhaan jarruttelemassa, vaan antavat lapsen vaan itse kokeilla ja tehdä. Esikoisen kohdalla huomaan, että hän ylipäätään varoo kaiken uuden edessä, kun taas kuopus menee suin päin innoissaan kokeilemaan kaikkea uutta. Toki ihan kaikkien asioiden kanssa tämä ei ole kiva juttu.

Pyörällä ajamisen taito on kyllä ehdottomasti meidän pojan juttu! Hän haluaa pyöräillä ihan jokaisena päivänä ja hän ajelisi vaikka päivän putkeen. Hän jaksaa pyöräillä pitkiäkin matkoja, joten on ollut huippua, että nykyään me voimme ajella yhdessä aina eri paikkoihin, eikä rattaita enää tarvita. Pelkästään tämä on helpottanut niin paljon arkea, kun ei tarvitse kävellä joka paikkaan 😀

pyöräilyn oppiminen

Poika on aikamoinen hurjapää. Hän ei ollut niinkään kiinnostunut opettelemaan miten ajetaan rauhallisesti pyörällä, vaan siitä miten kovan vauhdin sillä saa aikaan. Pysähtymään hän opetteli niin, että hän kaatoi pyörän, eikä niin että olisi opetellut käyttämään jarruja. Nykyään hän osaa onneksi  jo vähän jarrutella ennen pysähtymistä. Voitte vaan kuvitella miten ongelmissa olen ollut tämän kevään aikana, kun olen yrittänyt pysyä hänen perässään. Tulin aika nopeasti myös siihen tulokseen, ettei mun kunto kestä juosta perässä, vaan aika nopeasti otin itsekin pyörän alle. Parasta viihdettä hänen mielestä on laskee mäkeä alas hurjaa vauhtia. Tämä on yleensä aina toiveena, että mennään mäkeen laskemaan pyörän kanssa.

pyöräily

Onko siellä ruudun toisella puolella myös 3-vuotiaita hurjapäitä?  

LUE MYÖS: 

Helppoa kuin pyörällä ajo

Strider potkupyörä kasvaa lapsen mukana

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *