Hae
Love Beyond Words

Asuntokaupat korona-aikana

Tällä viikolla tapahtui jälleen aika iso virstanpylväs, sillä tehtiin asuntokaupat meidän ensi asunnosta. Tällä kertaa istuttiin myyjän roolissa. Asunnon myyminen on ollut meidän mielessä jo useamman vuoden, sillä ollaan haaveiltu omasta pihasta. Omistusasunnosta lähteminen osottautuikin hieman pitkä aikaisemmaksi pohdinnaksi, sillä siitä ei vaan noin vain lähdetä kun ajatus syntyy. Vaikka tiedossa oli, että asunto on hyvällä alueella ja lähes uudenveroinen, joka menee varmasti kaupaksi: on myyntiprosessi aina oma lukunsa. Lähes alusta lähtien mielessä on pyörinyt myös asunnon itse myyminen, josta myös kirjoitin postauksen blogiin pari vuotta sitten. Postauksen asunnon itse myymisen askeleista pääsee lukemaan tästä.

asuntokaupat

asunnon myynti

Lopullinen päätös asunnon myyntiin laittamisesta syntyi, kun yllättäen alueelta tuli myyntiin jopa kolme rivitaloa, mistä oltiin kiinnostuneita. Oltiin uhkarohkeita ja laitettiin myös oma asunto myyntiin keskellä pahinta koronakriisiä huhtikuussa. Aika pian huomattiin ettei meistä ollut tässä pandemian keskellä myymään asuntoa itse, sillä stressitasot pelkästä arjesta oli jo ihan kiitettävät kun lapset olivat kotona ja töissä oli molemmilla ihan super kiireistä aikaa. Tähän ei enää mitenkään pystynyt lisäämään asunnon myymiseen liittyviä asioita, joten annettiin myyntipuuhat välittäjälle. Ilman koronaa oltaisiin varmasti myyty asunto alusta loppuun asti itse, sillä se on varmasti todella mielenkiintoinen ja antoisa prosessi.

ensimmäinen koti

asuntokaupat korona-aikana

Korona venytti asunnon myyntiprosessia todella paljon. Luultiin että asunto menee kaupaksi ekalla tai viimeistään tokalla näytöllä, mutta näin korona-aikaan ei edes järjestetty yleisiä näyttöjä. Jouduttiin siis aika monet kerrat puunaamaan asunto, ennen kuin se oikea ostaja osui kohdalle. Kaiken kaikkiaan myyntiprosessi venyi 3 kuukauteen, mikä tarkoitti auttamattomasti myös sitä että myös ne kaikki kolme asuntoa mistä olimme kiinnostuneita oli kerennyt mennä kaupaksi tänä aikana. Olemme kuitenkin nyt askeleen edempänä unelmaa omasta pihasta. Mikä parasta, niin saatiin asunnosta kaiken tämän jälkeen myös sellainen hinta mihin ollaan tyytyväisiä; ei siis jouduttu myymään liian halvalla, sillä asunto kuitenkin oli tarkoitus nyt saada kaupaksi kerran se oli myyntiin laitettu.

lastenhuone

lasten yhteinen huone

Mistä uusi koti?

Tällä hetkellä tilanne on se, että meillä ei ole mitään tietoa siitä minne suuntaamme, kun tavarat pakataan. Mitään potentiaalista uutta omaa kotia ei ole markkinoilla. Todennäköisin vaihtoehto on se, että menemme siis tässä välissä vuokralle, josta olemme valmiina hyppäämään asuntokilpaan heti kun sopiva kohde ilmaantuu ilman mitään jarruttavia tekijöitä. Vaikka ollaan tällä hetkellä ihan tyhjän päällä, eikä edes mitään varmaa vuokra-asuntoa kiikarissa niin olo on paljon kevyempi. Asunnon myyminen koronan keskellä ei ollut mikään läpihuutojuttu, sillä se laski ihan super paljon kysyntää. Olen niin onnellinen, ettei kotia tarvitse enää siivota näyttöjä varten ja voimme myös lopettaa ikuisuus pohdinnan, että pitäiskö kotia alkaa remppaamaan mieluisaksi, jos tuohon jämähdetään. Nyt varmaa on, että meitä odottaa uusi koti jossain, jota pääsee sisustamaan ihan uudella inspiraatiolla!

Ps. Tänä vuonna asuntomessut järjestetään Tuusulassa 3.-30.8.2020, jonne ainakin allekirjoittanut aikoo mennä poimimaan inspiraatiota uuteen kotiin! 

LUE MYÖS:

Asunnon myynti itse – säästä jopa tuhansia

Asuntolainan kilpailutus – säästät jopa satasia vuodessa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *