Hae
Love Beyond Words

Maalla sattuu ja tapahtuu

Lapset pääsivät aloittamaan kesälomansa maalla ja reilu viikko siellä hurahti taas ihan super nopeasti. Saatiin onneksi aika kivoja kesäkelejä ja päästiin puuhailemaan kaikenlaista. Monesti sitä kuvittelee, että maalla elämä kulkee aina samanlailla, eikä mitään uutta ikinä tapahdu, mutta tottakai jo pelkästään kaupunkilapsille pelkästään eläinten hoito on elämys. Meidän lapset viihtyisivät navettahommissa varmaan koko päivän.

Maalla lasten kanssa

Nilakkajärvi

Maalla riittää kesäisin puuhaa

Kesällä maalla yleisesti riittää vaikka mitä puuhaa kuten heinän- ja rehunteot. Tämä kesä on viimeinen, kun mummolassa tulee olemaan lehmiä, joten nyt laitetettiin vaan fiilistelyn vuoksi pari heinäseivästä pihaan pystyyn. Pihalla riittää myös kukkien ja kasvimaan kastelua sekä ruohonleikkuuta. Nukuin myös ensimmäistä kertaa lasten kanssa teltassa. Neiti oli päässyt testaamaan teltassa nukkumista jo mökillä ja se oli ehdottomasti kuulemma paras paikka nukkua! Siellä olisi voinut nukkua kuulemma joka ikisen yön ja muistan että itse myös tykkäsin nukkua lähes koko kesän säällä kuin säällä aina lapsena teltassa. Näitten lisäksi päästiin myös nostalgisoimaan lasten yleisurheilukisoihin, josta kirjoitin viime postauksessa.

Telttaretki lasten kanssa

Kasvihuone

Grillikatos syttyi tulee

Extra jännitystä maalla yleensä tuottaa eläimet yleensä, jotka saattavat silloin tällöin myös lähteä aitauksesta omille teille ja sitten niiden perässä juostaan pitkin pihoja. Tällänenkin ohjelmanumero saatiin tähän reissuun, kun yksi lehmä eksyi maistelemaan onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella. Laitoin tästä videonkin instagramin puolelle.

Meille sattui myös pieni äksidentti grillikatoksen kanssa, kun yksi ilta tehtiin muurinpohjalettuja niin grillikävi ilmeisesti pikkasen liian kuumalla ja se illan mittaan oli sytyttänyt katon tuleen. Mitään leikkejä ei onneksi ehtinyt syntyä, mutta aika iso hiillos yhteen katon kulmaan oli ehtinyt muodostua, joka jouduttiin sammuttamaan vesiämpäreiden avulla.

Järvi Suomessa

Kyläreissu vanhan lapsuuden kaverin luokse

Yleisurheilukisoissa törmäsin pariin vanhaan lapsuudeen kaveriin. Saatiin iloksemme kutsu lasten kanssa myös kylään yhden lapsuuden kerhokaverin luokse, sillä he asuvat ihanalla maatilalla aika lähellä mummolaa. Ei kyllä siltikään yksi ilta riitä käymään läpi koko aikuisiän mittaisia kuulumisia. Oli aivan mahtavaa, että kaverillani oli myös suht saman ikäisiä lapsia mitä meille, joten lapset saivat nyt myös lapsikavereita mummolasta, joiden luona kyläillä. Tämä asia nimittäin on puuttunut sieltä ja tulevaisuudessa tullaan varmaan yhä pitempiä aikoja viettämään mummolassa, kun neidillä alkaa olemaan pitkät kesälomat. Huomaa kyllä, että jo viikon  mittainen aika ilman lapsikavereita saa aikaan pientä turhaituneisuutta. Oli muuten niin mahtavaa huomata, että meidän lapset ystävystyivät saman tien ja 5 minuutin leikkien jälkeen oli neiti kutsumassa jo uusia kavereita kylään mummolaan. Ihanaa, kun lapset löytää nopeasti uusia ystäviä!

lampaat maalla

Kaunis luontokohde Keiteleellä – Hetejärvi

Kerettiin retkeillä viikon aikana myös Hetejärvelle, jossa on kaunis pitkospuureitti ja se on myös lintuvesien suosjelukohde. Siellä on myös kaksi lintutornia, jonne on noin kilometrin  matka. Lapset kulki reippaasti kyllä koko kilometrin matkan tätä pitkospuureittiä, mutta ihan perille asti ei päästy sillä juuri ennen lintutornia saavuttiin alueelle missä pörräsi ihan super paljon mehiläisiä, niin lapset eivät halunneet mennä siitä läpi. Hetejärvellä löyty myös lakkapaikkoja, jotka tuntuu tänä vuonna olevan se juttu mitä kannattaa lähteä etsimään metsistä, sillä niitä löytyy ja paljon!

Hetejärvi Keitele

Hetejärvi

Ohjelmaa siis riitti reilun viikon mittaiselle reissulla mummolassa. Todettakoon, että itse tein koko ajanjakson vielä normisti töitä, että lapset pääasiassa touhusivat siellä muitten mukana hommia, joita ainakin riitti päivät pitkät 😀 Täytyy sanoa, että kun näki miten oma lapsuuden kaveri asusteli tuolla luonnon ja eläinten keskellä, niin se kyllä kasvatti entisestään myös omaa muuttokuumetta. Toivottavasti meille löytyisi pian oma koti pihalla! Neiti tosin haluaisi muuttaa ihan landelle 😀

LUE MYÖS:

Yleisurheilukilpailut keskellä lapsuuden maisemia

Viikko arkea maalla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *