Hae
Love Beyond Words

Kotka lapsiperheen matkakohteena

Eilinen päiväretkemme suuntautui Kotkaan! Kotka on kohteena sellainen missä ei olla aiemmin vierailtu ja se on pääkaupunkiseudulta sopivan matkan päässä ihan vaikka tällaista päiväretkeä ajatellen. Myös muut kaupungit Kotkan lähistöllä kuten Hamina ja Loviisa ovat vielä meiltä kokonaan käymättä läpi, joten tulevina vuosina tullaan varmasti tekemään tännekin päin retkiä. Minulla ei ollut hirveesti ennakkoajatuksia Kotkasta, muuta kuin että olin kesän aikana ihastellut instagram storeista todella upeaa Sapokan vesipuistoa!

Kotka Katariinan vesipuisto majakat

 

Sapokan vesipuisto

Sapokan Vesipuistoa kannattaa varmasti tulla ihastelemaan kaikkina vuodenaikoina. Vesiputous on 20 metriä pitkä ja koko sen ympäristö on rakennettu todella kauniisti. Siellä kukkivat eri kukat vuodenajasta riippuen ja valaistus tuo ainutlaatuisen lisän maisemaan ympäri vuoden. Alueella on toistasataa pienoisvalonheitintä, jotka valaisevat valittuja yksityiskohtia. Vesiputouksen edustalla uiskentelee myös isoja karppeja, joita oli jännä katsoa uiskentelemassa.

Sapokan vesipuisto Kotka

Sapokan vesipuisto

Katariinan meripuisto – öljysatamasta Kotkan keitaaksi

Vesipuiston lisäksi kerettiin nähdä myös Katariinan meripuisto. Tämä puisto on ehdottomasti nähtävä! Aiemmin paikalla oli iso öljysatama, josta on luotu nykyään upea keidas jossa viihtyvät kaikenikäiset ja meripuisto nousi myös  lasten mielestä suosikki paikaksi, sillä puisto itsessään on yli 20 hehtaarin suuruinen. Puistosta on upeat näkymät merelle, jossa voi pongailla veneitä.

Yksi todella upea yksityiskohta olivat pienoismalli majakat. Ne sijaitsevat suoraan lasten suosikkipaikan edessä, eli leikkipaikan josta löytyy muumitalo ja iso putkiliukumäki. Metsiköstä saattaa löytyä myös muumeista tuttu mörkö-hahmo! Alueelta löytyy myös iso skeittipaikka ja toinen kiva leikkipuisto sekä hauska labyrintti. Kävelymatka labyrintin keskustan kukkamuodostelmaan ja takaisin on 1050 metriä. Tämä tuntuu näin jälkikäteen mietittynä uskomattomalta, sillä lybyrintti vaikuttaa ulkoapäin katsottuna pieneltä. Ja olipas hauska huomata miten innolla neiti juoksi sitä läpi, eikä matka tuntunut missään 😀

Retkelle kannattaa varata omat eväät, sillä puistossa viihtyy helposti koko päivän. Sieltä löytyy myös useita grillein varustettuja piknikpaikkoja, jotka ovat vapaasti kaikkien käytettävissä.

Katariinan meripuisto

Katariinan meripuisto lapsille

Kaiken kaikkiaan Kotkasta jäi todella positiivinen fiilis. Näitten kahden nähtävyyden lisäksi käytiin herkuttelemassa jäätelöllä ja hörpättiin kahvit Sapokan satamassa. Edelleen odottelen sitäkin päivää, että pääsisin jonkun veneen kyytiin koko kesäpäiväksi nautiskelee kannalle auringosta ja kuplivasta. Ehkä tämäkin haave toteutuu jokin kesä 😉  Paljon varmasti jäi vielä näkemättä myös Kotkassa, joten tutkittavaa riittää myös seuraavaa päiväretkeä varten.

Sapokan satama

Oletko käynyt Kotkassa? Mitkä on sinun suosikki paikat siellä? 

Lue myös:

Päiväretki Porvooseen

Tekemistä pääkaupunkiseudulla joka päivälle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *