Hae
Love Beyond Words

Kun mikään ei pelota niin paljon kuin flunssa

Tervetuloa elokuu ja syysflunssakausi. Kuka olisi arvannut, että tulee aika, kun mikään ei pelota niin paljon kuin, että sairastunut pieneen harmittomaan pikku nuhaan. Eipä vuosi sitten myöskään olisi voinut kuvitella, että koitat kaikin mahdollisin keinoin kaikkialla julkisilla paikoilla peittää harmittoman yskäisyn. Ja jos tästäkin huolimatta yskäiset, niin pälyilet pelokkaana ympärille ja joudut selittelemään yskäisyä. Tässä sitä nyt kuitenkin ollaan: Vuosi 2020 ja armoton korona-aika. Meilläkin oltiin tänä aamuna jännän äärellä, kun neiti vaikutti normaalia väsyneemmältä ja valitti pääkipua. Näin jälkikäteen ajateltuna tämä luultavasti johtui kenties siitä, että hän heräili johonkin pitkin yötä. Normaalioloissa ekaluokkalainen olisi tottakai voinut mennä kouluun, sillä hän ei vaikuttanut millään tapaa kipeeltä.

MUTTA. Mitä jos tämä väsymys johtuu kuitenkin alkavasta flunssasta? Vanhemmat ovat jälleen vieläkin mahdottomamman tehtävän äärellä, kun yritetään arpoa mikä nyt luokitellaan sellaiseksi ettei lasta enää voi viedä hoitoon tai kuka  voi jäädä lapsen seuraksi kotiin, jos kaikki mahdolliset nenän vuotamiset hoidetaan kotona?

korona ja syysflunssa

THL on jälleen tällä viikolla täsmentänyt ohjeita lasten koronatestauksen osalta.

  • Jos oireilu on hyvin lievää, eikä lapsi tiettävästi ole altistunut varmistetulle koronavirustapaukselle eikä perheestä kukaan ole matkaillut ulkomailla edeltävän 14 vrk aikana, oireita voi seurata kotona ilman testaamista. Oireisena lapsi ei kuitenkaan voi mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen.
  • Jos lapsella on allerginen nuha, yksittäisiä aivastuksia tai jos hänen nenänsä alkaa valua ulos mennessä mutta oireilu loppuu sisätiloissa, lapsi voi mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen, kunhan hänen yleistilansa on muuten normaali eikä infektio-oireita ole.
  • Jos oireet seurannassa kokonaan väistyvät, ei testiin tarvitse mennä, vaan kouluun tai varhaiskasvatukseen voi palata yhden oireettoman päivän jälkeen.
  • Saman perheen samaan aikaan sairastuneista riittää yksi negatiivinen koronatestitulos. Kaikkia perheen lapsia ei ole tarpeen testata.
  • Jos lapsen hengitystieoireet pitkittyvät, häntä ei tarvitse testata toistuvasti, kunhan oirekuva pysyy samanlaisena.

Nämä ohjeistukset alkavat jo kuulostaa pikkasen fiksuimmilta. Voin kuvitella kuinka monta lääkäripelkoista lasta meillä olisi tämän syksyn jälkeen, jos viikon välein rampattas koronatesteissä aina flunssan uusiutuessa.

Husin erikoislääkäri hämmästelee: Elokuussa testattu lähes 15 000 lasta, vain viidellä korona – ”Eivät juurikaan sitä tautia jostakin tuntemattomasta syystä tartuta”

Lähde: mtvuutiset

15 000 korona testattua lasta elokuussa on ihan hurja määrä! Jo tämän pohjalta luulisi saaman jo jonkinlaista faktaa sille, että flunssaiset lapset eivät nyt ehkä ole se pahin koronatartuntojen pesäke, vaan testausta voisi vaikka siirtää sinne lentokentälle.

Elämme siis jänniä aikoja. Jotenkin suhtaudun tähän syksyyn kaikesta huolimatta levollisin mielen. Kunhan vaan elää itse suht normaalisti pesten käsiä ja välttäen ihmisryysiksiä, niin uskon että tästä hyvä tulee. Koronan kanssakin täytyy vaan oppia elämään, sillä se ei varmastikaan tule katoamaan ikinä. Eniten minua strassaa uudet rajoitukset, joita toivottavasti ei tule, sillä ravintolat yms. ei vaan kestäisi sellaista. Toivon, että saan siis jatkossakin käydä ravintoloissa ja aloittaa näin syksyn tullen taas perinteisen kesäkuntoon projektin salilla jota toivon mukaan en lopeta taas syysmasistelun iskiessä 😀 Toivon, että flunssasta ei tuu meidän yhteiskunnalle kamala mörkö, sillä tällä hetkellä se on aika pirunmoinen show mitä se saa aikaan ihan jo normaali arjen sujuvuudenkin kannalta.

Olisi mielenkiintoista kuulla mitä kaikkia tilanteita lastenhoidon suhteen jo tässä vaiheessa syysflunssa on aiheuttanut?  Onko mummoloiden kalanterit varattu lastenhoitoavusta vai teettekö jälleen tuttuun tapaan etänä töitä lasten kanssa? 

Pysytään terveinä, pestään käsiä ja huolehditaan turvaväleistä! Kyllähän me suomalaiset nää osataan 😉

LUE MYÖS:

Miten koronavirus muuttaa meidän arkea?

Milloin äiti saa sairastaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *