Hae
Love Beyond Words

Hiusten kasvivärjäys tuo upean kiillon hiuksiin

Hiusten kasvivärjäys kuulosti alkuun ihan höpöhöpö jutulta, sillä olen vetänyt hiuksiini säännöllisesti väriä niistä kaupan purkeista ylä-asteesta lähtien hyvillä mielin. Lähdin kuitenkin testaamaan kasvivärjäystä ihan mielenkiinnosta tänä keväänä, kun ystäväni Emilia opiskeli ekokampaajaksi ja työskentelee tätä nykyään Taika Makeup & Hairissajoka sijaitsee Kartanonkoskella Vantaalla. Ja niin siinä kävi, että sen testin jälkeen ei ole ollut enää paluuta niihin kaupan synteettisiin kestoväreihin.

Hiusten kasvivärjäys Eco Beauty Wellness

Huomasin keväällä, että vuosien synteettisten hiusvärien käyttö oli luultavasti ollut yksi tekijä, miksi hiuspohjani yhtäkkiä kuivui rajusti ja alkoi hilseillä ja kutista. Jo pelkästään tämä ärsyttävä ongelma oli yksi syy miksi halusin ehdottomasti testata hellempää tapaa värjätä hiuksia, sillä rakastan punaista tukkaani, joten kovin helposti minua ei saa vielä kokonaan hiustenvärjäyksestä luopumaan. Punainen on toisaalta erittäin haastava väri, sillä minulla hiukset kasvaa super nopeasti, joten juurikasvu on nopeasti aika rajun näköinen. Olikin yllätys, kun huomasin, että kasvivärit haalistuvat kauniisti pois ajan kuluessa, eikä juurikasvukaan enää näytä niin pahalta. Hiuksia tarvitsee värjätä kasvivärillä paljon harvemmin.  Ja itse asiassa väri ei missään vaiheessa muutu tunkkaiseksi, vaan haalistuu vain kauniin hennan sävyiseksi ajan kanssa.

Eco Beauty Wellness ekokampaamo Helsingissä

Hiusten kiilto pysyy viikkokausia

Kasvivärin suurin ero kemialliseen väriin on sen mahtava ilmeikkyys ja elävyys. Lopputulos riippuu täysin hiusten omasta väristä ja  hiuslaadusta. Lopullinen väri ei myöskään tule heti kampaamon penkissä, vaan  väri syvenee parin päivän sisällä. Kasviväri ei myöskään tunkeudu hiuksen sisään muuttamaan hiuksen luonnollista koostumusta vaan se kiinnittyy hiuksen uloimpiin kerroksiin, antaen hiukselle aivan uskomattoman kiillon joka kestää viikkokausia! Lisäksi kasviväri hoitaa hiuksia, sillä siihen sekoitetaan tarvittaessa myös hoitavia yrttejä ja muita kasvikunnan ainesosia kuten kurkumaa, saksanpähkinää, punajuurijauhetta jne.

Hiusten kasvivärjäys on turvallinen vaihtoehto

Värjätessäsi synteettisillä väriaineilla saatat tuntea  kutinaa ja polttelua. Muutaman päivän kuluttua saattaa päänahka mennä rikki ja kipeimmistä paikoista tulla jopa verta. Tämä ei missään nimessä ole normaali hiustenvärjäykseen liittyvä vain kestettävä asia. Synteettiset värit voivat pahimmassa tapauksessa aiheuttaa jopa hengenvaarallisen allergisen reaktion mm. niiden sisältämien PPD-johdannaisten vuoksi. Herkistyminen niille voi kehittyä jopa vuosien kuluttua.

Jos alat miettimään omaa terveyttä sekä ympäristön kemikaalikuormitusta on hiusten kasvivärjäys turvallinen vaihtoehto. Puhtaissa kasviväreissä ei ole voimakkaasti allergisoivia aineita. Toki myös kasviväreille voi olla allerginen, mutta se on todella harvinaista. On kuitenkin mahdollista, että esimerkiksi tietyille kasveille tai pähkinöille allergiset saattavat reagoida myös kasviväreihin. Kasvivärjäys sopii lähtökohtaisesti myös raskaana ollessa sekä imetyksen aikana. Tätä ei kuitenkaan suoraan uskalla suositella koska asiaa ei ole tutkittu kuten ei synteettistenkään värien vaikutuksia sikiön kehitykselle. Varmempaa on värjätä niin ettei väri tule suoraan hiuspohjaan esim. raidoittamalla.

Hiusten kasvivärjäyksestä monia hyötyjä

Olen nyt tämän vuoden puolella värjännyt hiukset 4 kertaa kasviväreillä. Jo pelkästään se, että en enää työnnä pään kautta elimistöön allergisoivia kemikaaleja huojentaa mieltä. Tämän lisäksi:

 • Hiuksissa on upea kiilto monta viikkoa
 • Hiukset ovat luonnollisen sävyiset, eikä ”luonnoton värikypärä”
 • Kasviväri haalistuu tasaisesti, eikä juurikasvun tarkka raja näy
 • Hiukset ovat upean tuuheat ja elinvoimaiset
 • Ei enää katkeilevia hiuksia tai kuivaa hilseilevää päänahkaa
 • Kasvivärillä saa aikaan upeita punaisia sävyjä (toki myös muita värejä:D)
Hiusten kasvivärjäys

Ihana viininpunainen sävy heti värjäyksen jälkeen

Ekokampaaja Emilian vinkit kasvivärjäykseen

Loppuun vielä Ekokampaaja Emilian vinkit kasvivärien maailmaan.

Kasviväri sopii kaikenlaisille hiuksille, niin värjäämättömille kuin värjätyillekkin. Synteettisestä hiusväristä voi siirtyä milloin vain kasviväriin, mutta tästä on hyvä mainita kampaajalle. Suuret värimuutokset eivät välttämättä tapahdu heti ensimmäisellä kerralla, joten joskus tarvitaan useampi värjäyskerta, jos haluaa esimerkiksi vaihtaa vaaleasta tummaan. Kasviväreillä ei myöskään pysty vaalentamaan, vaan ainoastaan kirkastamaan hieman omaa sävyä kultaisilla vivahteita. Mikäli toivoo vaaleampaa ilmettä, kannattaa kokeilla hellävaraista savivaalennusta, joka koostuu savesta, soodasta ja hapetteesta.

Ekokampaaja Emilia Haapala, Eco Beauty Wellness

Oletko sinä värjännyt hiuksia kasviväreillä? 

7 kommenttia

 1. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Upet hiukset ja väri! Kasvivärjäys on ollut mielessä, mutta en ole sitä kokeillut. Nyt minulle laitetaan yleensä kampaajalla vaaleita raitoja, joten kasvivärjäykseen siirtymisessä on pieni kynnys.

  • maria_lovebeyondwords kirjoitti:

   Kiitos! 🙂 Raidat on varmasti hyvä vaihtoehto myös 🙂 Voihan sitä joskus vaikka testata esimerkiksi savivaalennuksella aikaan saatuja raitoja, jos sellainen kiinnostaa 🙂

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Onpa mielenkiintoista. Itse päätin lopettaa hiusten värjäämisen alkuvuonna, kun en halua enää läträtä myrkkyjen kanssa. Pieni kirkastus tekisi kyllä hiuksille terää. Voi, että tuo tukkasi on UPEA! 🙂

  • maria_lovebeyondwords kirjoitti:

   Kiitos! 🙂 Se oliskin niin helppoa, jos ei tarviisi enää ollenkaan värjätä! Voihan sitä vaikka hellävaraisesti laittaa jotain raidan tyyppistä jos joskus kaipaa hieman piristystä, muttei halua enää koko päätä värjätä 🙂

 3. tuulanneli kirjoitti:

  Todella upea lopputulos. Olen tstaillut savivaalennusta ja luonnonkosmetiikan vaalennusvärejä. Nyt olen palannut takaisin synteettisten värien pariin. Töytyy myöntää, että värjäykset pysyvät paremmin.

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Upeat hiukset! Itsekin olen kasvivärien kokeilua pohtinut.

  • maria_lovebeyondwords kirjoitti:

   Kiitos! <3 Kannattaa tutustua aiheeseen, jos yhtään kiinnostaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *