Hae
Love Beyond Words

Korona syksy – saako nyt juhlia?

Niin tuli syksy ja korona on taas kiihdyttänyt vauhtia, joskin arki jatkuu suht normaalisti. Mikä on ainakin omasta mielestä vaan hyvä, että ihmiset pystyisivät elämään arkea. Elämän tulee kuitenkin jatkua koronasta huolimatta ja talouden pyöriä. Suomalaiset yrittäjät eivät varmastikaan tulisi kestämään enää uutta aaltoa, että esimerkiksi ravintolat jouduttaisiin sulkemaan tai ihmiset eivät enää kävisi kuntosaleilla. Jollain tapaa korona on kuitenkin tuonut muutoksen meidän kaikkien arkeen, mikä varmasti ei ole pelkästään huono asia. Tässä postauksessa haluan hieman fiilistellä mitä kaikkea minä odotan tulevalta syksyltä.

 

syksy

Etätyöt jatkuu

Usealla työpaikalla varmasti etätyö suositus jatkuu, jos työt on vaan mahdollista hoitaa etänä. Näin on myös meillä. Olenkin ollut maaliskuusta asti muutamaa päivää lukuunottamatta pelkästään etänä. Minulle tälläinen järjestely sopii enemmän kuin hyvin, sillä jo ennen koronaa tein paljon töitä etänä. Itse en kaipaa juurikaan työpaikan hälinää päivisin, sillä nautin suunnattomasti että hetken on hiljaista ympärillä. Työpäivän jälkeen saa sitten taas olla super sosiaalinen lasten ja kavereiden kanssa. Tämä varmasti on kuitenkin myös osalle porukkaa raskasta aikaa, jos on tottunut tekemään töitä yhdessä työkavereiden ympäröimänä.

Meilläkin ollaan paljon tätä pohdittu ja tästä eteenpäin meillä on myös mahdollista olla toimistolla tiettyinä päivinä aina vuorotellen, joten työkavereita on myös mahdollista tavata ihan livenä. Tämä varmasti on ihan tervetullutta, sillä on haastavaa pitää kiinni työyhteisöstä ja työilmapiiristä, jos toista ei nää ikinä livenä. Mitkään videopuhelut eivät ikinä voi korvata sitä fiilistä, kun toinen on läsnä vieressä oikeasti. Joskin täytyy sanoa, että meidän työpaikalla se meininki etänä on ollut jotain niin huikeaa. Täytyy rehellisesti sanoa, että tunnen nyt varmaan paremmin työkaverini kuin ennen koronaa, sillä yhteishenkeä ollaan pidetty olla erinäisillä haasteilla, visoilla ja kuvilla jota lähetellään päivittäin meidän koko työyhteisön yhteisessä viestintäpalvelussa.

syyskuu

Onko nyt lupa juhlia?

Meillä on kavereiden kesken suunnitteilla pieniä tapaamisia mm. ravintolaillan merkeissä sekä rentoutumista hotellissa.  Erityisesti kuitenkin haluan ees omalta osaltani yrittää tukea ravintolabisnestä käymällä normaaliin tapaan syömässä ulkona ja myöskään hotelleilla ei mene varmasti kovin kummoisesti, kun työmatka liikenne on on tyrehtynyt. Eli nyt vaan mammaporukat kasaan ja rentoutumaan hotellin lakanoihin, se vasta jos mikä on arjen luksusta!

Syksyllä maalle

Täytyy sanoa, että odotan jo myös kovasti että päästään taas lähtemään maalle. Viimeksi oltiin mummolassa heinäkuussa. Nyt näin koululaisen vanhempana ei enää niin vain lähdetäkään reissuun muulloin kuin loma-aikana. Eli tulevana syyslomalla toivottavasti päästään taas maaseudun rauhaan viikoksi.

Uusi oma koti

Tämä syksy on myös erityinen sen takia, että me ostettiin viikko sitten asunto! Päästään muuttamaan (taas)! Mutta odottelen kyllä jo niin malttamattomana sitä, että saadaan vähän neliöitä lisää. Sitä minkälainen koti meitä odottaa tulee varmasti paljastumaan myös blogin puolella.

Pimeitä iltoja, punaviiniä ja neulepuikot

Syksyn tunnistaa upean väriloiston lisäksi pimenevistä illoista ja kynttilöistä. Voiko olla parempaa kuin viikon päätteeksi kääriytyä viltin sisälle punaviinilasin kanssa ja aloittaa joku neulomisprojekti. Lastenkin kanssa yleensä löytää uutta inspiraatiota askarteluihin näin syksyisin sen kauniista väriloistosta. Ja vähän senkin takia, että on vaan pakko keskia jotain puuhaa, ettei seinät kaadu päälle sadepäivinä 😀

Kirjoitin myös viime vuonna blogiin siitä, mitä kaikkea odotin syksyltä. Oli hieman erilaisempi syksy se.

Mitä odottaa vuoden pimeimmiltä ja synkimmältä ajanjaksolta?

Kun mikään ei pelota niin paljon kuin flunssa

2 kommenttia

 1. Jasmin kirjoitti:

  Mulla on vähän sama, ravintoloita jne muita pienyrittäjiä yritän tukea mutta esimerkiksi baareissa en käy…

  Kaunis blogi!❤️
  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  • maria_lovebeyondwords kirjoitti:

   Kiitos <3 Ravintoloita voi ihan normaaliin tapaan varmasti tukea myös korona-aikana, vaikka sitten tilaamalla kotiin ruokaa. Toivottavasti kaikki ravintolat pysyis auki tänäkin aikana. Tosin tietty yö painotteisilla ravintolailla haastavampaa keksiä miten vois toimia näin korona-aikaan :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *