Hae
Love Beyond Words

Vähän terveellisemmät suklaahippukeksit

Suklaahippukeksit ovat yksi tunnetuimmista klassikoista leivonnaisten osalta. Leipominen on helppoa ja nopeaa, joten  ne onnistuvat nopasti myös lasten kanssa. Parhaimmillaan suklaahippukeksit ovat pinnasta rapeita ja sisältä sitkeän pehmeitä. Siksi uunia kannattaa vahtia silmä tarkkana, että pinta saa kauniin ruskean värin, mutta keksit eivät pääse kypsymään ihan kuiviksi.

Vaikka rakastankin herkkuja, niin on kiva yrittää tehdä niistä edes pikkuisen terveellisempiä vaihtamalla raaka-aineita terveellisempiin vaihtoehtoihin. Ne ovat pieniä juttuja, jotka on helppo toteuttaa. Näissä suklaahippukekseissä olen korvannut tavallisen sokerin kookossokerilla, ja keksit ovat varmasti yhtä herkullisia näinkin jos ei jopa maukkaampia. Meillä käytetään nykyään pääasiassa kaikkeen kookossokeria, sillä se on yhtä makeaa mitä normaalikin sokeria ja se maistuu hieman karamellimaiselta tavalliseen sokeriin verrattuna. Sitä voi käyttää kuten tavallista sokeria esimerkiksi leivonnaisissa, jälkiruuissa ja makeisissa. Kookossokerissa on yhtä paljon kaloreita kuin tavallisessa sokerissa, mutta kookossokerin glykeeminen indeksi on matalampi kuin tavallisen sokerin – vain 35, kun esimerkiksi hunajan indeksi on 68.

suklaahippukeksit

suklaahippukeksit

175 g voita
1 ½ dl kookossokeria
1 ½ dl fariinisokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
suklaahippuja

*alkuperäinen resepti Kinuskikissan sivuilta. 

suklaahippukeksit resepti
Sulata voi kattilassa niin, että se kiehahtaa. Lisää sokerit ja anna niiden hieman sulaa joukkoon. Lisää  kananmuna.Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan muutamassa erässä. Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jonka jälkeen lisää suklaahiput. Itse en malttanut ihan odottaa tätä, joten suklaahiput sulivat taikinan joukkoon.

Annostele taikinanokareiksi pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 8-10 minuuttia. Keksit ovat parhaimmillaan, kun ne jättää keskeltä pehmeiksi. Herkuttele vaikka syysretkellä kuuman kaakaon kera!

Lue myös: 

Terveellinen mutakakku

Kolmen raaka-aineen terveyskeksit

Yksi kommentti

  1. Jasmin kirjoitti:

    Alko tekee mieli suklaahippukeksejä! ?

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *