Hae
Love Beyond Words

Pyhäjärven näkötorni on upea

Pyhäjärven näkötorni

Pyhäjärven näkötorni sijaitsee Vuohtomäellä; Pyhäsalmesta n. kymmenen kilometriä Pielavedelle päin. Näkötornin korkeus on 215,5m meren pinnasta, joten maisemat ylhäältä ovat huikeat. Torni on avattu vuonna 2005. Tätä paikkaa kannattaa ehdottomasti käydä ihastelemassa paikan päällä, jos reissu suuntautuu Pohjois-Pohjanmaalle.

En itsekään ollut pongannut tätä upeaa paikkaa ennen kuin näin upeita luontokuvia eräässä facebook ryhmässä. Täältä Keiteleeltäkin sinne on vain reilun puolen tunnin ajomatka. Näkötornin viereen on myös rakennettu suojaisa nuotiopaikka. Ei valitettavasti päästy herkuttelemaan kesän viimeisillä makkaroilla, kun ei löydetty puita mistään. Joten tämän välttääksi kannattaa varautua omilla puilla.

Nuotiopaikka Pyhäjärvellä  Näköalatorni syksyllä

Pyhäjärven näkötorni syksyllä

Rillankiven luontopolku

Pyhäjärven näkötornilta noin 15km päässä sijaitsee myös Rillankiven luontopolku. Tässä paikassa yhdistyy Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Savon maakuntien rajat. Luontopolun lähtöpisteessä on itse Rillankivi, laavu, tulipaikka ja wc. Täälläkään tulipaikalla ei ollut puita, joten ei päästy paistamaan makkaraa 😀 Tälläiset luontoelämykset ovat erityisesti meidän 3-vuotiaan mieleen, joka nauttii myös rauhallisesta tekemisestä. Hän lähtee aina mielellään metsäretkille ja tutkii luontoa ympärillä. Nytkin hän nautti pienen liekin tuijottelusta laavulla, sillä juuri ennen meitä ollut oli ilmeisesti varustautunut hieman paremmin ja tuonut omat puut paikalle.

Rillankiven laavu

Rillankiven luontopolku on  reilut viisi kilometriä pitkä. Luontopolun sanotaan oleva helppokulkuinen, joka mutkittelee kauniissa harjumaisemassa. Ei tällä kertaa lähdetty sen enempää kiertämään polkua, sillä ei oltu varustauduttu kovin hyvin kylmään ulkoilmaan. Itse Rillankiven on arveltu olleen yksi vuonna 1323 solmitun Pähkinäsaaren rauhan rajakivistä ja siitä voi löytää lukuisia erilaisia kaiverruksia.

Rillankiven luontopolku

Oletko käynyt viime aikoina luontopoluilla? Mistä löytyy kaunein reitti? 

LUE MYÖS:

Helsingin Taivaskallio on upea retkipaikka

Villa Elfvik – koko perheen helppo retkikohde Espoossa

Suomen luontokeskus Haltia – kaikki Suomen kansallispuistot saman katon alla

 

2 kommenttia

  1. tuija kirjoitti:

    Moi ! Pyhäjärvellä on myös Lamminahon näköalatorni tämän Vuohtomäen näköalatornin lisäksi.

    • maria_lovebeyondwords kirjoitti:

      Hei, kiitos vinkistä! 🙂 Täytyy seuraavalla reissulla nähdä sekin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *