Hae
Love Beyond Words

Ekaluokkalainen ei tarvitse harrastuksia

Ekaluokkalainen on nyt tarponut opintojen tiellä ensimmäisen jakson. Ja viime viikon lapset olivat ansaitusti syysloman vietossa. Koulun aloitus on koko perheelle iso juttu, mutta ekaluokkalaiselle se on varmasti isoin muutos tähän asti. Meillä ollaan tähän asti ollut aika lailla koko ajan joku säännöllinen harrastus viikko ohjelmassa, mutta tänä syksynä päätettiin pitää taukoa. Tähän ehkä suurin syy oli, että koulussa varmasti riittää ohjelmaa tarpeeksi näin alkuun, eikä sellaista harrastusta ollut löytynyt mitä neiti palavasti haluaisi harrastaa koko ajan. Toki myös onnistuin myöhästymään ilmoittautumisista, sillä mietin kesällä että olisi ihanaa lähtee testaamaan esimerkiksi ratsastusta, sillä kaikkein lähellä sydäntä on eläimet, joita kerrostaloon ei valitettavasti kovin paljoa tuoda. Toki myös korona-aika on tuonut tänä syksynä paljon mietteitä perheiden koteihin ja ei olla ehkä uskallettu ilmoittautua syksyn harrastuksiin, kun pelkona on jos keväinen harrastusten peruminen toistuu nyt syksyllä.

ekaluokkalainen ja ratsastus

Ekaluokkalainen on väsynyt

Mikäli lapsi on harrastanut samaa lajia jo pitkään, niin varmastikaan sitä ei ekan luokan tullen kannata kokonaan lopettaa. Mutta ehkä silloinkin voi miettiä voisiko kertoja vähentää tai pitää hetken taukoa. Mitään uusia harrastuksia tuskin kannattaa aloittaa ekan luokan syksyllä, sillä ne myös osaltaan lisäävät stressiä ja vaikuttavat jaksamiseen. On toki lapsesta kiinni miten väsyttävää itse koulun aloitus on. Koulun aloitus saattaa myös väsyttää todella paljon. Ja onhan se ihan selvää, kun koko päivän joutuu tsemppaamaan, olemaan tarkkana ja huomioimaan kaiken tarvittavan. Varsinkin, jos kyseessä on lapsi joka haluaa oppia ja tehdä kaiken mahdollisimman oikein ja tarkasti. Meillä tämä yleensä purkautuu kiukutteluna kotona, mikä on tietysti ihan ymmärrettävää että jossain se koko päivän jännitys on purettava. Yleensä meillä loppupäivät meneekin vapaan leikin parissa kavereiden kanssa.

hevonen katsoo

se oikea harrastus

Minä tykkäsin pienenä testailla vähän kaikkea mahdollista; oli jalkapalloa, sählyä, pianon soittoa, ratsastusta, videokerhoa, seurakunnan liikuntakerhoja jne. Meidän ekaluokkalainen on myös kerennyt harrastaa tähän mennessä muskaria, kanteleen soittoa, satutanssia ja voimistelua. Kanteleen soitto on ollut tähän astisista harrastuksista kaikista mieluisin ja vähän ehkä harmittaa, että ei sitä jatkettu silloin, kun neiti selvästikin oli todella kiinnostunut ja lahjakas soittamaan. Onneksi kuitenkin koulussa pääsee varmasti tutustumaan myös enemmän musiikkiin ja jos mielenkiinto jälleen herää, niin voidaan miettiä myös harrastusta musiikin parissa.

   hevonen

rakkaus eläimiin

Näen paljon samoja luonteenpiirteitä tyttäressäni mitä minä olen ollut lapsena. Yksi suurimmista intohimoistani on aina ollut eläinten parissa touhuaminen. Koska asumme keskellä kaupunkia kerrostalossa, niin meidän kotona ei toiveista huolimatta ole oikein tilaa eläin joukolle. Siispä tänä syksynä ollaan käyty epäsäännöllisesti tallilla paijaamassa heppoja, harjoittelemassa niiden hoitoa ja opettelemassa ratsastusta. Ainakin näiden kertojen jälkeen tämä heppailu tuntuu erittäin oikealta harrastukselta, jota varmasti aletaan harrastamaan myös säännöllisesti. Löydettiin myös meidän syyslomareissulta ratsastustalli, jossa päästiin taas ponin selkään. Tämä ratsastustunti vaikutti jo ihan oikealta ratsastustunnilta, sillä ekaluokkalainen pääsi ensimmäistä kertaa ravaamaan ja keventämään. Opettajan sanoin neiti on luonnonlahjakkuus, sillä nämä onnistuivat heti ensimmäisellä yrittämällä.

poniratsastus

Wanhan koulun talli Keiteleellä oli muutenkin aivan ihastuttava paikka. Se on keskellä maalaismiljöötä, jossa voi törmätä myös muihin maaseudun eläimiin kuten: lampaisiin, aasiin, kanoihin ja kissoihin. Wanhan koulun tallilla järjestetään paljon myös hevosleirejä esimerkiksi koulujen loma-aikoihin, joten jos into hevos harrastukseen säilyy niin ainakin on mielekästä tekemistä luvassa yhdeksi viikoksi kesälomalla.

Harrastaako teillä ekaluokkalaiset jotain? 

Kuvista kiitos Tenhunen Photo

LUE MYÖS: 

Päivä Tukholmassa -risteily lapsen kanssa

Ekaluokkalaisen vanhemman muistilista

Leikki-ikäisen roolimallit

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *