Nopea arkiruoka – savulohipasta
Savulohipasta on ehdottomasta kiireisen arkipäivän pelastus! Pasta valmistuu reilussa kymmenessä minuutissa, ja sen aikaa just ja just koko perhe yleensä jaksaa odottaa ruuan valmistumista työ-koulu- ja päiväkotipäivien jälkeen. Tuntuu, että olen viime aikoina saanut taas uutta inspiraatiota ruuanlaittoon. Haluan löytää uusia helppoja ja nopeita reseptejä, mitä on kiva tehdä työpäivän päätteeksi.
Hyvä ruoka on edelleen suuri intohimo, joten on mahtavaa, jos kotonakin löytää inspiraatiota keittiön puolella. Olen huomannut, että minua auttaa paljon se, että suunnittelen suurimman osan viikon ruuista etukäteen, jolloin raaka-aineet löytyvät jo jääkaapista. Viikonlopun ruuat yleensä tulee fiiliksen mukaan ja monesti saatetaan mennä silloin helpoimman kautta, jos ollaan koko päivä oltu liikenteessä. Olen myös viime aikoina ottanut ruokalistalle mukaan paljon puuroja, jotka on myös nopea tehdä. Oikeestaan joka aamu nykyään meidän ekaluokkalainen syö puuroa, sillä ei voi enää turvautua hyvään aamupalaan päiväkodissa. Mutta nyt itse savulohipasta reseptiin:
SAVULOHIPASTA
300 g savulohta tai kylmäsavulohta
pastaa oman maun mukaan
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 dl kermaa
1 sitruuna
suolaa ja sitruunapippuria
päälle:
tilliä
Valmistus:
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan. Pilko sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää kerma. Lisääs sitruunamehu ja keitä miedolla lämmöllä. Lisää suolaa ja sitruunapippuria maun mukaan.
Sekoita kypsä pasta kastikeeseen. Lisää pilkotut kalapalat pannulle sekaan varovasti. Vähennä lämpöä jottei kala kypsy liikaa. Tarjoile heti.
Mikä on sun lemppari pasta?
Lisää reseptejä löytyy täältä: