Hae
Love Beyond Words

Helppo jäätelökakku lasten synttäreille

Jäätelökakku on super helppo tarjottava lastenjuhliin ja se maistuu takuuvarmasti kaiken ikäisille. Tänään juhlittiin luultavasti ensimmäiset ja viimeiset juhlat meidän tilapäis asunnossa, kun ekaluokkalaisemme pääsi olemaan päivänsankarina. Lapset ovat saaneet päättää teeman, jonka mukaan sitten yritän taiteilla kakun. Tänä vuonna hepat ovat ehdottomasti olleet se ykkösjuttu, joten sillä teemalla mentiin myös näissä juhlissa. Tänä vuonna neiti kertoi myös, että haluaa jäätelökakun, joten päästiin helpolla keittiön puolella.

jäätelökakkuOlen huomannut lasten juhlia suunnitellessa, että mieluisimmat tarjottavat ovat yleensä ne yksinkertaisimmit tarjoilut: sipsit, karkit, jäätelö jne. Sen sijaan täytekakku harvemmin menee kaupaksi, joten sen voi hyvin jättää myös tekemättä. Jäätelökakku on todella monipuolinen, sillä siinä voi käyttää laidasta laitaan eri makuja. Vain kaupan jäätelöallas on rajana! Myös koristeluissa voi käyttää omaa mielikuvitusta mielen määrin. Päälle voi laittaa karkkeja, suosikki leluja, marjoja, sokerimassakoristeita, suklaata jne.

ponycake

Jäätelökakku

Pohja:
200 g  kaura -keksejä (tai muita omia suosikkeja)

40g voita

2 litraa jäätelöä

Päälle voikreemi:

200 g voita
4dl tomusokeria
1 rkl maitoa

elintarvikeväriä

Lisäksi:

sokerimassa koristeita

vaahtokarkkeja

 hattaraa

omia suosikki leluja

 

Laita halkaisijaltaan 26 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murusta keksit ja lisää voisula joukkoon. Painele seos vuuan pohjalle ja laita hetkeksi pakastimeen.

Paloittele jäätelö ja painele se vuokaan tasaiseksi. Anna olla pakastimessa vähintään yön yli.

Voikreemi:

Voikreemin repeptin olen pongannut Annin Uunissa blogista ja sitä on tullut tehtyä nyt jo aika monissa juhlissa kakkujen päälle. Se on niin helppo ja nopea päällyste.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi, eli useamman minuutin ajan.
Lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista usean minuutin ajan.
Lisää kylmä maito. Lisää halutessasi lopuksi elintarvikeväriä. Valmis voikreemi on kuohkeaa ja ei maistu voilta.

Lopuksi koristele mielesi mukaan. Meillä käytettiin noita yllä olevia juttuja. Tämän jälkeen kakku on valmis herkuteltavaksi!

Onko teillä tehty jäätelökakkua synttäreille?

lasten juhlat

Lue myös: 

LASTENJUHLAT – Popcornjuustokakku

Vaaleanpunainen juustokakku

Karmaiseva salmiakkikakku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *