Hae
Love Beyond Words

Miten korona näkyy maalla?

Meidän syysloma viikko maalla oli samalla lomaa myös korona hysteriasta. Voisi jopa sanoa, että korona ei näy ollenkaan maaseudun normi arjessa. Ei ole etätöitä, maskipakkoa työmatkalla navetalle tai itse työpaikalla. Eläimet hoidetaan samaan tapaan oli sitten korona tai ei. Turvavälit maalla on jo ilman koronaakin riittävät, sillä lähimpään naapuriin on meillä 500m. Jos tulee sellainen tilanne, että täytyy lähtee kylälle kauppaan täydentämään jääkaappia, niin se onkin ainoa paikka missä korona näkyy myyjien kasvomaskien osalta. Jumbon tapaista asiakasmassaa ei ole kyläkaupassa, joten siellä pääsääntöisesti pysyy myös turvavälit.

korona rajoitukset eivät näy maalla

Korona rajoitukset eivät näy maalla

En yhtään ihmettele miksi muuttoliikenne on nyt varmasti kasvanut pois kaupungista, sillä ollaan huomattu että etätyöt on mahdollista myös kauampaa toimipisteestä ja omakotitalossa koronan rajoitukset eivät näy niin selkeästi, kun omalla pihalla voi puuhailla ihan normaaliin tapaan. Asuessa kaupungissa rajoitukset ja suositukset ovat arkipäivää. Mennessäni kauppaan näen joka puolella maskeja, harrastuksiin mennessä joudutaan pohtimaan onko se fiksua vai ei ja yli puolen yön jatkuvat illanvietot ovat pannassa. Ne asiat mitkä ovat olleet kaupungissa asumisen perusta ovat tällä hetkellä täynnä rajoituksia.

korona maaseudulla

lehmät laitumella syksyllä

Olikin huippua saada viettää yksi täysin normaali viikko arkea maalla. Koronarajoitukset hämmentää erityisesti lapsia, sillä heille on mahdotonta selittää miksi nyt kaupassa aikuiset ovat pukeutuneita maskiin ja miksei karkki ja keppos kierrokset tuntemattomien ovilla ole jees. Miten lapsille on mahdollista selittää maskien käyttöä ilman, että se lietsoo turhaa pelkoa? Toivon niin paljon että päästäisiin mahdollisimman pian tästä maskiajankaudesta eroon, sillä en halua että se on osa tulevaa normaalia. Jokaisen pitäisi pystyä hengittämään jatkuvasti raikasta ja puhdasta ilmaa ilman ahdistavaa tunnetta.

Tällä hetkellä olisi aika jees asua maalla. Kukaan ei katso pahalla, kun vietät aikaa omalla pihalla ilman maskia eikä keneenkään pidä pitää turvaväliä. En malta odottaa, että päästään muuttumaan uuteen asuntoon, vaikka siellä ei ihan näin hulppeat olosuhteet ole pihan puolesta. Jatkossa meilläkin tulee olemaan pieni präntti pihaa, jossa lapset saa ulkoilla rauhassa mielin määrin helposti.

 syksy ja haravointi

Lue myös:

Hyvästit lehmille

Maalla sattuu ja tapahtuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *