Hae
Love Beyond Words

Miten neljä henkilöä mahtuu kaksioon?

Kun neljä henkinen perhe muuttaa kaksioon saattaa se aiheuttaa pientä tuskan hikeä varsinkin vanhemmissa. Lapsille tämä voi olla hauska seikkailu, kun ollaankin vähän tiiviimmin neljän seinän sisällä. Tätä kirjoittaessa meidän hassun hauska seikkailu kaksiossa (onneksi) päättyy tämän yön jälkeen ja päästään muuttamaan takaisin kolmioon. Jokin aika sitten myytiin oma asunto ilman, että meillä oli yhtään tietoa siitä minne muutettaisiin. Oma asunto oli vaan pakko myydä, jos meinasi edetä tulevaisuuden asuntohaaveiden suhteen, sillä tällä alueella asunnot viedään käsistä, joten omaa asuntoa on mahdoton enää siinä vaiheessa lähteä myymään, kun sopiva kohde löytyy.

miten neljä henkilöä mahtuu kaksioon

Mitään sopivaa kohdetta ei tullut vastaan siinä välissä, kun oltiin saatu myytyä oma asunto ja muuttopäivä lähestyi. Silloin täytyi vaan ottaa vuokra-asunto mikä ekana tuli vastaan ja mistä oli mahdollista myös helposti päästä eroon, kun se oikea löytyy. Luojan kiitos meidän asuminen väliaikaisessa kaksiossa jäikin ”vain” kahteen kuukauteen, sillä se olikin yllättävän raastava kokemus ainakin osalle. 😀

Ollaan jokunen kerta varmaan kirottukin sitä, että silloin joskus päädyttiin asumaan tälle alueelle, joka on kaikin puolin täydellinen. Mutta täällä asuminen on vaan niin kallista. Tälläkin kertaa päädyttiin sitten tekemään kompromissi neliöissä ja päädyttiin ostamaan taas kerrostalo kolmio. Mutta saatiin se oma piha, jonka perässä oltiin! Ehkä vielä rohjetaan joku vuosi myös lähteä tavoittelemaan sitä oikeasti omaa kotia isolla pihalla jollain rauhallisella alueella. Mutta nyt, kun esikoinen kerkesi aloittaa ekan luokan ja koko elämä on täällä tuntui se ajatus ihan älyttömältä.

Mutta asiaan..

keittiö

Miten neljä henkilöä mahtuu kaksioon?

Kaikki on näköjään mahdollista 😀 Meillä ei oikeestaan ollut ees ongelmia sen suhteen, että saatiin kaikki perus tavarat ja huonekalut mahtumaan tänne. Ainoastaan meidän sängyn runko vietiin varastoon sekä joitain laatikollisia kaikkee tavaraa mitä ei tarvita arjessa, mutta muuten kaikki meidän tavarat mahtui oikein hyvin tänne. Jonkin verran karsin omia vaatteita, että sain ne mahtumaan yhteen kaappiin. Mutta tätä karsimista teen säännöllisesti aina vähintään kerran vuodessa. Eipä sitä kolmiossakaan ole tilaa omille vaatteille kuin yksi kaappi ja varastoonkaan niitä ei viitti sulloa. Mitään sisustusjuttuja ei juurikaan laitettu esille seinille, sillä toiveena oli päästä kuitenkin mahdollisimman pian taas muuttamaan.

olohuone kaksiossa

Jos meillä olisi ollut tilanne, että asuttaisiin näin kauemmin, niin oltaisiin varmaan ostettu vuodesohva, johon oisi saanut sitten näppärästi pedattua aina illalla pedin. Nyt vaan nostettiin aina iltaisin patja lattialle, joka on tyylikkäästi tuolla ikkunan edessä aina päivisin sisustuselementtinä. Oikeasti sillä ei oo mitään väliä missä se vanhempien sänky sijaitsee, sillä siellä vietetään aikaa öisin.

Ongelmaksi muodostui lähinnä oman tilan puute. Tämä ei olisi ollut niin häiritsevä tekijä esimerkiksi vuosi sitten, mutta nyt sattui olemaan juuri se hetki kun esikoinen aloitti ekan luokan, jolloin nämä kavereiden kesken kyläilyt nousivat eksponentiaalisesti. Enää kyläilyreissuja ei sovitakaan harvaseltaan aikuisten kesken, vaan neidit sopii ne keskenään ja lähes joka päivä soi ovikello ja kaveri on pyrkimässä sisälle. 😀 Onneksi myös ulkona on löytynyt tekemistä, mutta syksyllä nuo kelitkään ei ole enää niin kivoja aina, niin silloin yleensä tullaan aika nopeasti sisälle lämmittelemään. Näissä tilanteissa ne neliöt ois aika luksusta, sillä leikit leviää pakostikin myös olohuoneen puolelle viimeistään siinä vaiheessa kun pienempi haluaa myös omaa tilaa leikille. Onneksi yleensä tyttöjen leikit on sellaisia vielä, että aina Patrik on myös tervetullut, mutta desibelit leikeissä on yleensä aika hurjat.

lastenhuone

Muuttaisinko uudelleen kaksioon?

Minun osalta tämä asuminen väliaikaisesti kaksiossa ei tuottanut isoja ongelmia, sillä olen kuitenkin päivät kotona yksin, joten saan nauttia myös rauhallisista hetkistä neljän seinän sisällä. Mutta tilanne on ihan eri, jos pitkän työpäivän jälkeen tulee kotiin työmaalta ja kotona on vastassa viiden asteen hurrikaani, eikä omaan sänkyyn pääse hetkeksi rauhottumaan.

Uskon kuitenkin, että pienessäkin asunnossa mahtuu hyvin perhe asumaan, sillä oikeasti sitä tavaraakaan ei perus elämiseen tarvitse olla kaapit täynnä. Kerrostalossa ongelmaksi muodostuu se ettei leikeille ole riittävästi tilaa, jos on useampi lapsi. Jos puolestaan olisi pieni asunto ja oma piha, niin en näkisi niinkään ongelmaa sellaisessa asumisjärjestelyssä.

Onko teillä ollut pieni koti suhteessa perhekokoon? Miten asumisjärjestelyt ovat menneet? 

Lue myös: 

Asuntokaupat korona-aikana

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *