Hae
Love Beyond Words

Laminaatin asennus omaan kotiin

Me päästiin muuttamaan reilu viikko sitten omaan kotiin ja muutto alkoi laminaatin asennus projektilla. Meillä ei kumpikaan ole mikään remontoija ihminen ja ainoa mitä ollaan tehty edellisiin asuntoihin on jotkut pienet maalaus- tai huonekalujen tuunaus projektit. Täytyy myöntää, että minulla oli pienet epäilykset siitä miten laminaatin asennus onnistuu täysin noviiseilta. Olin kuitenkin väärässä, sillä projekti sujui (ainakin omasta mielestä sivusta katsojana) erinomaisesti 😀 Lattia valmistui nopeaan tahtiin, eikä yhtään virhe mittausta tai leikkausta tullut. Seuraavassa muutamat vinkit, jos uuden lattian asennus kiinnostaa.

laminaatin asennus itse

laminaatin asennus

Laminaatin asennus – vinkit ensikertalaiselle

 1. Hankkiessa laminaattia ja alusmateriaalia on huomioitava kerrostaloissa askeläänimääräykset.
 2. Ota laminaatti huoneenlämpöön ainakin 2vrk ennen asennusta.
 3. Irroita jalkalistat. Tarkista, että lattia on kuiva, puhdas ja tasainen. Me irroitettiin myös edellinen lattia.
 4. Asenna ensin alusmateriaali.
 5. Myös lattian pituus ja leveys kannattaa mitata, jottei käy niin että viimeinen pätkä onkin joku parin sentin suikale.
 6. Laminaatit saa leikattua oikean pituiseksi käyttämällä apuna laminaattileikkuria. ps. tuossa kuvassa mikä on alla, niin ei muuten olekaan se laminaattileikkuri. Tuolla leikattiin pääasiassa niitä pikku koloja keskelle laminaattia, jos tuli esimeriksi kaapin reuna vastaan.
 7. Aloita laminaatin asennus seinän vierustalta. Jätä lattian ja seinän väliin 10-15 mm rako lattian elämisen varalle. Tämän voi varmistaa kiiloilla.
 8. Yhdistä laudat ensin päistään toisiinsa ja vasta tämän jälkeen pitkiltä sivuilta, niin että lattia etenee rivi kerrallaan. Sauma suljetaan koputtelemalla lyöntikapulaa vasaralla. Pidä kapula tiukasti kiinni laudassa, sillä laminaatin reuna lohkeaa helposti.
 9. Rivin viimeinen laminaatti leikataan oikeanmittaiseksi. Aseta katkaistu lauta seuraavan rivin alkuun kunhan se on ainakin 20 sentin pituinen. Tällöin myöskään hukkapaloja ei tule paljon.

laminaattileikkuri

Ohjeita ja laminaatin asennuksesta löytyy todella paljon. Itse suoran lattian tekeminen on todella nopeaa ja helppoa, kun laminaattilattiat on helppo kiinnittää toisiinsa. Vaikein osuus tulee siinä vaiheessa, kun eteen tulee kaappion kulmia yms. kohtia joista laminaattiapaloihin tulee leikata oikeanmittaisia koloja keskelle lautaa. Meidän keittiö oli todellinen haaste, sillä siinä oli myös erillinen saarake. Pelkkä keittiön lattian asennus vei yhden illan, kun perus neliön malliset huoneet menivät aika rivakkaa tahtia.

Laminaattia voi löytää suhteellisen edullisesti, kun seuraa eri tarjouksia. Esimerkiksi n. 70 neliön asuntoon voi laminaatin saada 500e hintaan. Täytyy sanoa, että lattia tekee kyllä todella paljon! Oon kyllä super fiiliksissä, että miehet halus lähtee tähän projektiin ja saatiin todella ihana lattia meille. Edellisen asukkaan jäljiltä nimittäin lattia oli täynnä naarmuja ja kolhuja, joten vaihtoehtona olisi vähintäänkin hiominen ja lakkaus. Päätettiin kuitenkin vaihtaa lattia kokonaan, niin että saataisiin varmasti mieluisa väri. Loppuun vielä pari kuvaa miltä lattia näytti aikaisemmin. Ja tulette varmasti näkemään myös lopputuloksen kokonaisuudessaan, kunhan saan tehtyä myös maalausprojektin tuolle olohuoneen seinälle. Se olisi ohjelmassa tällä viikolla, joten otahan @mmarialove instagram seurantaan, niin pääset katsomaan miten maalaus sujuu kalkkimaalilla.

Oletteko tehneet lattiaremonttia? Tai suunnitelleet sellaista? 

LUE MYÖS:

Miten neljä henkilöä mahtuu kaksioon?

Asuntokaupat korona-aikana

2 kommenttia

 1. Kodinplaza kirjoitti:

  Hei,
  Erinomainen kirjoitus laminaatin asennuksesta!

  Mikäli tarvitset apua laminaatin asennukseen tai haluatko vertailla palvelun tarkemmat hinnat? https://kodinplaza.fi/ avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *