Hae
Love Beyond Words

Minä suoritin PHT-tutkinnon!

Tänä syksynä sain jännittää PHT-tutkinnon kanssa. Tarkkasilmäisimmät saattoivat instagramin puolella huomata, kun tuskailin syksyllä tiilikiven painoisten kirjojen kanssa, kun luin PHT-tenttiä varten. PHT on palkkahallinnon asiantuntijatutkinto ja merkki alan tehtävien laaja-alaisesta osaamisesta. Viimeksi olin koulun penkillä vuonna 2015, kun valmistuin Haaga-Heliasta Tradenomiksi. Tähän kyseiseen tutkintoon ei välttämättä tarvitse viettää aikaa koulun penkillä, sillä tenttiin pystyy valmistautumaan myös itsenäisesti, ja näin myös itse tein. Tosin se valmistautuminen ei ollut kovin määrätietoista, sillä yhtäkkiä olikin tenttipäivä ja tajusin että pitäshän siihen varmaan vähän valmistautuakin. Mutta onneksi töistä saatu tieto taito ja muutaman illan intensiivinen pänttääminen oli tarpeeksi, sillä

Minä suoritin PHT-tutkinnon!

Ja mikä parasta, että myös upea kollegani suoritti myös myös samaan aikaan PHT-tutkinnon. Jaettu oli on aina paras ilo!

suoritin pht-tutkinnon

Minä opiskelijana

En ole ikinä ollut sellainen opiskelija, joka istuu nenä kiinni kirjoissa monta tuntia tai päivää. Yleensä pystyn poimimaan aineistosta ne pääasiat ja keskityn niihin. Minulla on myös hyvä muisti, että yleensä tarvitsee vain kerran käydä asiat läpi, jolloin muistan ainakin mistä kohtaa löydän seuraavan kerran saman tiedon. Täytyy myöntää, että tää lyhyt opiskelu setti oli super mielenkiintoista. On todella inspiroivaa päntätä tietoa kirjoista ja oppia lisää mielenkiintoisista aiheista. Nykyään työt tehdään googlen avulla, joten on hauskaa vaihtelua oikeesti ottaa se kirja käteen ja merkitä sinne tärkeimmät kohdat.

Vielä joskus opiskelijaksi…?

Opiskeluajat ovat olleet mielenkiintoisia ja pidän opiskelusta varsinkin jos aihe on sellainen mikä oikeasti kiinnostaa. Tradenomi koulun suoritin pääasiassa etänä, kun tulin raskaaksi ensimmäisen vuoden jälkeen. Tällöin opiskelija elämä jäi aika lyhyeksi, joten ois mielenkiintoista nähdä minkälaista olisi opiskella vielä joskus. Toki nyt niitä menojakin on aikamoinen määrä, että opiskelu tapahtuisi varmasti työn ohessa, joten voin kuvitella miten kiireistä aikaa se olisi. Toisaalta, jos oikeasti löytyy johonkin mielenkiintoa ja paloa oppia uutta, niin miksei. Se mikä eniten kiinnostaa tällä hetkellä on ylempi korkeakoulututkinto tradenomi linjasta. Tämä kokonaisuus on suunniteltu tehtäväksi työn ohessa ja se antaa eväät  oman alansa kehittäjiksi ja työelämän uudistajiksi. Kaikki kehitykseen liittyvät asiat ovat se mitä haluaa koko ajan oppia lisää. Myöskään oma ala taloushallinnon saralla ei polje paikallaan vaan työ on jatkuvaa kehitystä ja automatisointia. Tulevaisuuden työ tulee koostumaan myös tällä saralla asiantuntijuudesta ja kehittämisestä.

kukkia ja shampanjaa

Onko kellään teistä kokemusta ylemmän ammattikorkean tutkinnosta tradenomi linjalla? 

Voi olla, että resurssit oikeasti tähän riittävät vasta kun lapset ovat pitkälti kouluiässä ja omatoimisia, sillä nyt tuntuu ainakin ettei vuorokaudessa tunnit riitä muuhun kuin arkeen. Ja eikä se tunnu edes tällä hetkellä ajankohtaiselta. Mutta pääasia, että on unelmia ja haaveita joita kohti pyrkiä päämäärätietoisesti myös oman uran suhteen. Se on osaltaan myös todella inspiroivaa, kun miettii eri polkuja ja keinoja millä voi saavuttaa vielä parempaa osaamista omalla alalla. Ja mikäs sen parempaa, kun tehdä sellaista työtä missä tietää olevansa ammattilainen! Minusta on huippua, että sain kuitenkin nuorena  lapset ja nyt ollaan siinä tilanteesa, että esikoinen aloitti jo koulun ja olen itse 31-vuotta. Minulla on siis periaatteessa koko työelämä aikaa suunnitella myös sitä mitä itse haluan oppia ja tehdä.

LUE MYÖS: 

Pärjääkö osa-aikatyöllä rahallisesti?

Äiti, joka pääsi töihin

2 kommenttia

 1. Sanna kirjoitti:

  Ei ole kokemusta tradenomin YAMK-tutkinnosta, mutta Sote-alan on. Ovat varmasti ainakin osittain verrannollisia, sillä meillä on ainakin monialaisia opintoja eli kursseilla on opiskelijoita eri aloilta, myös liiketalouden.

  Mulla on pohjalla kaksi amk-tutkintoa ja näkisin, että vaatinustasolla otetaan yamk-opinnoissa iso harppaus amk-opintoihin verrattuna. Eli jos meinaa päästä minimipanos, maksimitulos – tyyppisellä opiskelulla niin ehkä kannattaa kokeilla vaikka avoimen amkin puolella miten se sopii yamk opintoihin omalla kohdalla. Kaikkihan me ollaan oppijoina niin erilaisia ja toki sekin vaikuttaa miten haluaa opinnoissa menestyä. Siihen vaikuttaa tietysti se haluaako pitää jatko-opintomahdollisuudet eteenpäin auki.

  • maria_lovebeyondwords kirjoitti:

   Hei,

   Kiitos kommentista! 🙂 Tuo on varmasti hyvä idea testata opintoja avoimen amk puolella opintoja. Aika varmasti tulee olemaan vielä pitkään aika rajallista, niin sen puitteissa täytyy opintoja suunnitella, että jää myös sitten sitä vapaa-aikaa arkeen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *