Hae
Love Beyond Words
Kaupallinen yhteistyö

Seinän maalaus kalkkimaalilla

Kaupallinen yhteistyö: Colornova

Seinän maalaus kalkkimaalilla oli sellainen juttu mitä halusin ehdottomasti kokeilla ja tämä tuli ajankohtaiseksi, kun edessä oli asunnon vaihto. Uuteen kotiin muuttaminen on aina ihanaa. On mielenkiintoista selailla erilaisia sisustusideoita ja uutta kotia jaksaa ihan erilailla laittaa omannäköisesti. Edellisen asukkaan jäljiltä meidän uudessa kodissa oli aika räikeät tapetit, jotka revittiin heti laminaatin laiton yhteydessä pois. Laminaatin vaihto projektin pääsee lukemaan muuten tästä. Halusin olohuoneeseen tuoda hieman rosoista, mutta hillittyä tunnelmaa. Kalkkimaali on erinomainen vaihtoehto, sillä pinta jää hieman epätasaiseksi ja tuo elävyyttä seinään. Oikeanlainen maali tähän saatiin  Colornovan valikoimasta.

Haaveena betonimainen kalkkimaaliefekti seiniin

Vertailin pitkään kokemuksia erilaisista kalkkimaaleista, kunnes lopulta päädyin Rust-Oleum® Chalkwash Seinämaaliin. Pakko myöntää, että ainakin miehellä oli isot epäilyt onnistumisen suhteen kun näytin kuvaa minkälainen jälki lopputuloksesta pitäisi tulla. Ensimmäinen kerros ei ainakaan lieventänyt pelkoa. Itsellä oli kuitenkin vahva luotto, että nyt on vihdoin löytynyt maali, jonka kanssa myös amatööri onnistuu. Rust-Oleum kalkkimaalit ovat heti valmiit käyttöön, eli ne ei esimerkiksi tule jauheena.

Maali on myös erittäin riittoisaa ja 1 litra riittää jopa 11m² alueelle.

Miten seinän maalaus kalkkimaalilla onnistui?

Meillä 2,5l maalipurkki riitti lähes 15m² kokoiselle seinälle, kun se maalattiin kahteen kertaan. Eli maali oli jopa riittoisampaa mitä ohjeessa sanottiin. Itse maalaaminen oli todella helppoa tehtiin se yhdessä ekaluokkalaisen kanssa. Ihan mahtava äiti-tytär projekti, sillä maalaisjäljen ei ole tarkoitus olla maailman tasaisin. Levitettiin ensimmäinen kerros telalla, jossa oli jatkovarsi. Tällä saatiin todella nopeasti ensimmäinen kerros valmiiksi, kun ei tarvinnut edes kiivetä edes takaisin rappusia ylös, vaan telalla ylsi kattoon asti. Toinen kerros maalattiin ristiin rastiin liikkeillä käyttäen suurta, tuuheaa 10cm leveää sivellintä. Colornovan sivuilta pääsee kurkkaamaan hyvän opastusvideon kalkkimaalin levitystekniikkaan täältä. 

Maali kuivuu kostutuskuivaksi tunnissa. Toisen  kerroksen voi levittää 4 tunnin kuluttua. Nopea kuivumisaika on myös iso plussa lapsiperheessä, sillä ei tarvii pelätä että maalia on ehkä myös muualla huonekaluissa ja seinissä, jos se ei ole kerennyt kuivua tarpeeksi ennen kuin lapset ovat taas irti.

Ihastuin kalkkimaaleihin

Minusta nuo kalkkimaalit ovat aivan ihania!  Niillä saa seinälle ihan erilaisen tekstuurin kuin mitä tavalliset maalit tuovat. Pinta ei ole tasaisen harmaa, vaan eläväinen ja tyylikäs. Kalkkimaali ei myöskään haise pahalle,  vaan lähinnä savelle. Eli maalausprojekti on miellyttävä, kun ei haise sellainen myrkky asunnossa.

Meillä sävyksi valikoitui Light Concrete.

Mietin pitkään, että olenko jo kyllästynyt harmaaseen sävyyn seinillä, sillä sitä on nyt ollut parin viime asunnon osalta. Päätin kuitenkin testata harmaata tällä uudella twistillä ja onneksi testasin. Tämä sävy on juuri sitä pientä vaihtelua mitä kaipasin! Ja sävy on juuri nimensä mukaisesti vaaleanharmaa betoni. Tähän sävyyn pystyy yhdistelemään helposti monia eri värejä sisustuksessa, kuten näin joulun aikaan punaista, kimallusta, mustaa ja valkoista sekä luonnonmateriaaleja. Myös tuo upea vaaleanpunainen kukkakimppu näyttää upealta vaaleanharmaata vasten. Maali näyttää myös upean vivahteikkaalta joulukuusen valon loisteessa.

Olen nyt innostunut pienistä mustista yksityiskohdista sisustuksessa ja en malta odottaa, että pääsen näyttämään miltä meidän koti näyttää kokonaisuudessaan, kunhan saadaan kaikki palaset kohdalleen. Myös kalkkimaaleilla maalaaminen jatkuu ja seuraavaksi testiin menee tummempi Charcoal sävy, jolla olen suunnitellut maalaavani makuuhuoneen seinän. Odotan innolla miltä tumma sävy tulee näyttämään, sillä tähän asti kaikki seinät ovat olleet vaaleita. Ota @mmarialove seurantaan instagramissa, jonne päivittelen tilannekatsausta kunhan saadaan projekti käyntiin toivottavasti vielä joulukuun aikana.

Loppuun vielä pieni kollaasi huoneen kokonaismuutoksesta. Aika erilainen, eikö? 🙂

LUE MYÖS:

Laminaatin asennus omaan kotiin

Miten neljä henkilöä mahtuu kaksioon?

 

Kaupallinen yhteistyö: Colornova

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *