Hae
Love Beyond Words

Tomi Björckin Lily Lee on moderni kiinalainen ravintola

Olin kokonaan unohtanut fiilistellä meidän makumatkaa Tomi Björkin uudessa Lily Lee ravintolassa, joka avattiin Erottajankadulle elokuussa. Lily Lee tarjoilee moderneja aasialaisia makuja ja tällä kertaa makuja löytyy erityisesti taiwanilaisesta ja Hong Kongilaisesta ruokakulttuurista.

Lily Lee alkuruuat

bbq-possua

Lily Leen keittiö hyödyntää makuaarteita metsästä, maalta ja mereltä – muodostaen ainutlaatuisen vivahteikkaan kokonaisuuden. Taiwanilaisesta ruokakulttuurista inspiroitunut Lily Lee on tarjonnaltaan rikas ja uniikki. Keittiö on yhdistelmä umamin täyttämää Hakka-keittotaitoa, hienostuneita japanilaisia makuja, Hongkongin katukeittiöiden eloisuutta ja perinteisiä kantonilaisia metodeita.

Kung Pao-karamellipossua

dumpling

Lily Leessä ruuat tarjoillaan jaettavaksi

Björkin ravintoloissa on tyypillistä, että ruoat tarjoillaan pöydän keskelle jaettaviksi, eikä myöskään Lily Lee eroa tästä. Tämä on minusta ihan paras tapa syödä ruokaa aitoon perhetyyliin, sillä jokainen pääsee fiilistelemään samoja makuja ja annoksia on näin ollen paljon enemmän! Ruuat koostuvat dim sumeista ja muista pienistä suupaloista, aromaattisista salaateista, grillatuista lihoista, maukkaista pataruuista, tulikuumista wokeista, tuoreista äyriäisistä ja kaloista sekä suussa sulavista jälkiruuista.

       Lily Lee menu

11 ruokalajin Lily Lee menu täynnä upeita makuja

Me testattiin nimikko menu Lily Lee, jossa on 11 toinen toistaan maukkaampaa annosta. Suosikkeja on super vaikea löytää, sillä rehellisesti sanottuna mikään näistä annoksista ei jättänyt kylmäksi. Vaikutuksen teki  makumaailman lisäksi esillepano ja herkullisuus. Yksi Björckin ravintoloiden parhaita puolia on myös ehdottomasti se, että vaikka ravintolat ovatkin fine dining -tyyliä, ei sieltä ikinä tarvitse poistua nälkäisenä. 

Hintaa tälle kokonaisuudelle tuli 74e, joka ei ole mielestäni 11 ruokalajin kokonaisuudesta juuri mitään. Ruoka on sellainen mihin kannattaa oikeasti panostaa, sillä makumatkat uusien makujen äärelle on jotain niin uskomatonta. Ja näin äitinä osaa myös arvostaa sitä, että pääsee koko illaksi istumaan ja syömään jonkun muun tekemää ruokaa, joka on ihan erilaista mitä kotona tulee tehtyä.

Näitä kuvia katsellassa kaikki annokset palaavat mieleen. Ihan ensimmäiseksi herkuteltiin aloituskavan shisolehdellä tarjoiltavalla marinoidulla härällä. Makumatka jatkui kampasimpukka-rapudumpliningilla. BBQ-possu tarjoiltiin ihastuttavassa misosämpylässä ja maistoimpa  myös elämäni parasta karemellipossua! Ihana suupala suussa sulavaa possua rapealla ja karamellisoidulla kuorella. Ihan täydelllistä! Mutta ei ruuista sen enempää, sillä jokaisen on pakko mennä kokemaan ne itse, sillä sanoin näitä elämyksiä ei pysty kuvailemaan. Suosittelen myös testaamaan tarjoilijoiden suosittelemia viinejä, sillä ne kruunaavat makuelämyksen.

Lily Lee jälkiruuat

ystävät illallisella

Seuraavaksi ajatuksena on mennä herkuttelemaan toisen Tomi Björkin uuden ravintolan Boon Namin vivahteikkailla mauilla. Millon mennään tytöt taas? 🙂

Lue myös: 

Illallinen ravintola Backaksessa

Osta tänä vuonna joululahjat kotimaisilta yrittäjiltä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *