Piparijuustokakku kruunaa joulupöydän
Tämä piparijuustokakku löytyi Valion sivuilta ja pakkohan se oli laittaa heti testiin, sillä kukapa nyt ei rakastaisi juustokakkuja! Yleensä kaikki mitä liittyy juustoon on hitti ainakin omasta mielestä. Muu perhe ei oikein innostu juustoista, joten vielä parepi sillä näitä herkkuja jää sitten minulle enemmän.
Tässä juustokakussa maistuu raikas appelsiini sekä jouluinen pipari. Oikein hyvä yhdistelmä. Yleensä juustokakut ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä, joten tämän voi huoletta tehdä odottamaan kahvihetkeä jo edellisenä päivänä.
Tänään meillä oli suunnitelmissa vähän pikkujouluilla kavereiden lasten kanssa, mutta koska korona-aika, niin juhlat vähän kuivui kasaan. Mutta onneksi yksi pääsi paikalle, niin minulla oli syy tehdä jotain muutakin kuin makaroonilaatikkoa lounaaksi. Ennen lapsia tykkäsin laittaa kaikkee spessuu kavereille, ja ruokaa oli ihana tehdä koko päivä samalla vähän siemaillen viiniä. Nyt osan kokkailusta voi ulkoistaa jo lapsille, jotka tekivät oikeestaan alusta loppuun asti tämän piparijuustokakun. Ekaluokkalainen on myös leiponut omatoimisesti yksin tai kaverin kanssa meillä tänä joulun aikaan jo useamman kerran joulutorttuja.
Tykkääkö teidän lapset leipoa?
Lisäksi tein savupororullia sekä persimon-halloumisalaattia, joka oli muuten todella maukasta myös! Persimon sai ihanan jouluisen maun, kun se karamellisoitiin pannulla ja heitettiin pintaan hieman kanelia.
Piparijuustokakku
Pohja
75 g voita
150 g pipareita
Täyte
2 rasiaa appelsiini tuorejuustoa
2 prk appelsiini rahkaa
2,5 dl Valio kinuskikermaa
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 kananmunaa
2 rkl maissitärkkelystä
Pinnalle
2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
pipareita
VALMISTUS
Sulata voi. Murskaa piparit ja sekoita keskenään. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 23 cm) leivinpaperilla ja painele seos pohjalle ja reunoille.
Vatkaa täytteen ainekset sekaisin ja kaada täyte keksipohjan päälle.
Kypsennä uunin alaosassa 170 asteessa n. 60 min.
Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten peitettynä jääkaappiin.
Viimeistele kakun pinta kermavaahdolla ja pipareilla.
LUE MYÖS: