Hae
Love Beyond Words

Olenko ainoa, jota etätyö ei ahdista?

Noin 200 etätyö päivää takana! Alkaako ahdistamaan? En tiedä olenko ainoa, mutta olen fiiliksissä edelleen tästä etätyö maratoonista. Tässä tilanteessa etätyöt on kuin lottovoitto! Pakko sanoa, että en voisi kuvitellakaan omalle kohdalle parempaa vuotta etätöille, kuin tämä jolloin esikoinen on aloittanut ekan luokan. Miten stressitöntä, kun ei tarvitse miettiä miten hän selviää aamuista ja mitä hän tekee iltapäiväisin yksin kotona? Mutta tässä tulee TOP 10 kohtaa miksi mun mielestä etätyö on parasta.

etätyö

TOP 10 miksi etätyö ei ahdista

  1. Kotona on hiljaista koko päivän! Voitteko kuvitella, että 2 lapsen perheessä saa nauttia koko päivän siitä, että koti on tyysti hiljainen. En usko että tähän kyllästyy ikinä.
  2. Vessa ei ole ikinä varattu. Jokainen voi kuvitella sen tilanteen, jos yhdessä tilitoimistossa on n. 40 naista ja vain yksi naisten vessa. Vessa on aina varattu! Ja sama pätee myös kotona, jos perheessä on 2 lasta ja 2 aikuista.
  3. Ajansäästö työmatkoissa. Itsellä työmatka oli ehkä 10min, mutta sekin tekee jo viikon aikana yli 1,5h. Puhumattakaan ajansäästöä meikkauksen ja pukemisen osalta. Aika on rahaa lapsiperheessä ja tällä kaikella ajansäästöllä ehtii oikeesti tekemään ihan super paljon kaikkea (kotiaskareita). Ajateltelkaa mikä aika säästyy jos työmatka olisi esimerkiksi 30min yhteen suuntaan, niin sillä säästää jo 5h!
  4. Työpäivän voi pysäyttää. Liukuvan työajan ansiosta työpäivän voi pysäyttää helposti kotona ollessa. Toimistolla se ei niinkään toimis, mutta kotona ollessa työkellon voi pysäyttää esimerkiksi piristävän ulkoilun ajaksi. Mikä on oikeesti ihan todella piristävää! Jos oikein viliksi heittäytyisi, niin vois vaikka puolisen tuntia vaan maata sängyssä tekemättä mitään. Tätä ei ole tullut vielä testattua, mutta ehkä senkin aika tulee.  Varmaan tulis hyödynnettyä työpäivän pysäyttämistä enemmän jos ei olisi lapsia, mutta nyt työpäivän tunnit on aika pakko tehdä silloin kun lapset ei ole kotona. 😀 päiväunit
  5.  Etätöissä saa paljon enemmän aikaseksi. Häiriötekijöitä on nolla, joten töitäkin saa tehtyä todella tehokkaasti, kun ei työpäivän aikana kukaan yleensä kysele tai höpöttele mitään vieressä.
  6. Koko päivän saa kuunnella just sitä musiikkia kotona mitä haluaa. Tää on myös parasta, kun koko päivän saa kuunnella omia suosikki biisejä. Toki myös töissä saa laitettua luurit korville, mutta sitä ehkä ei niin usein tuu tehtyä, kun ympärillä on kaikkea tapahtumaa ja työkavereiden kanssa jutustelua.
  7. Esikoinen saa turvallisen alun koululle. Tämä on minulle se tärkein juttu. Olen pystynyt olemaan niin kauan kun tarvitaan mukana koulumatkalla. Olen myös aina aamulla ja illalla kotona.
  8. Päivällä saa herkutella salaa. En ole varma onko tämä plussa, mutta tämäkin on luksusta, kun kellekään ei tarvitse jakaa herkkuja.
  9. Koko päivän saa olla rennoissa vaatteissa. Vaatteita ei tarvitse juuri kyllä stressata etäpäivänä. Vaikka toisaalta sellaisena päivinä, kun on joku teams-palaveri asiakkaan kanssa, niin on kiva myös laittaa jotain nätimpää paitaa ja meikkiä vähän naamaankin 😀
  10. Kotitöitä voi tehdä työpäivän ohessa. Pesukoneet voi heittää päälle myös työpäivän aikana. Vaikka täytyy tunnustaa, että oon super laiska tekemään tätä. Uppoudun yleensä töihin niin pahasti, etten saa ikinä tehtyä tätä ja täällä on vielä pahempi kaaos mitä aamulla 😀

etätyö arki

Onko siellä muita etätyöläisia? Alkaako tulla kisa väsymystä? Onko ikävä toimistolle vai meneekö etätyöt jo rutiinilla?

LUE MYÖS:

Milloin äiti saa sairastaa?

MISTÄ OLEN KATEELLINEN MUILLE ÄIDEILLE?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *