Hae
Love Beyond Words

Miten suomalaiset viettävät koronajoulua?

Kiitos tuhannesti kaikille, jotka vastasivat @mmarialove instagramin puolella koronajoulu kyselyyni. Korona on vaikuttanut varmastikin monen joulusuunnitelmiin ja oli todella ikävää lukea lehdestä tällä viikolla juttua, kenen perheet joutuvat viettämään joulun erossa toisistaan Englannin peruttujen lentojen takia. Meilläkin tänä joulu on erilainen, sillä muistan ehkä yhden toisen joulun jolloin en ole ollut maalla edes käymässä loppuvuodesta. Viime vuotisia joulu tunnelmia maalta voi käydä lukemassa täältä.Nyt ollessamme pääkaupunkiseudulla on vaikea kuvitella samanlaista joulun tunnelmaa jo pelkästään sen takia, että ollaan kerrostalossa ja ulkona sataa 24/7 vettä. Myös yhdessä rentoutuminen on iso vitsi pienessä kolmiossa, jossa kotityöt hyppii koko ajan silmille ja työkone huhuilee käyttäjää. Mutta asiaan, näin te vastasitte kyselyyni: Miten vietät joulun koronan keskellä?

joulu

Onko korona vaikuttanut joulu suunnitelmiin?

Selkeästi suurimman osan joulusuunnitelmiin korona on jollain tapaa vaikuttanut. Sillä vastaajista 61% vastasi Kyllä ja 39% Ei. Korona on vaikuttanut mm. seuraavilla tavoilla joulun suunnitelmiin.

”Ei tulla vierailemaan sukulaisissa”

”Ei lähdetä kauas mummolaan jouluksi, vaan ollaan kotona.”

”Joulupukki ei tule, omia isovanhempia ei nähdä ja omiakaan vanhempia ei ehkä nähdä.”

”Ei ole nähty sukulaisia nyt ennen joulua. Eikä todennäköisesti nähdä joulunakaan.” 

”Ei tule joulupukkia”

”Muuttaa ihan täysin.”

”Ollaan ekaa kertaa kotona”

”Perinteinen joulu isovanhemmilla, jossa aina myös lunta on nyt pois pläneist”

”Ei mennä mun vanhemmille savoon joulunviettoon lainkaan”

”Ei pukkia tänä vuonna, eikä vierailuja sukulaisten luona”

joulukuusi

Syödäänkö jouluruokaa kotona vai kylässä?

67% prosenttia syö jouluruokaa kotona ja 33% kylässä.

Meillä on sekä että. Haluan tänä vuonna tehdä myös jouluruokia kotiin, niin saan aatto aamuksi myös perinteistä joulun tuoksua kotiin. Ja niitä on sitten kiva syödä joulun pyhinä 🙂

Onko teillä aito- vai muovikuusi?

Tämä kamppailu olikin tasainen, sillä muovikuusi vei voiton 52% prosentilla. Olisi mielenkiintoista tietää onko ehkä joulu kotona myös vaikuttanut kuusihankintoihin. Saadaanko aidolla kuusella vähän joulun tunnelmaa lisää? Meillä mennään perinteisellä muovikuusella, sillä haluan sen esille jo ensimmäisenä adventtina.

jouluruoka

Tuleeko teille joulupukkia?

Tähän vastaus oli aika selkeä Ei. 82% vastasi ettei joulupukkia tule tänä vuonna. Myöskään meille ei ole tänä vuonna tulossa kylään joulupukkia.

Mistä hankit lahjat?

12% kertoi hankkineensa lahjat kivijalkakaupasta , 22% verkkokaupasta ja loput 66% molemmista. Myös minä hankin lahjoja molemmista paikoista. Aloin kerrankin ajoissa metsästämään lahjoja ja olin suurimmaksi osaksi ne jo hankkinut ennen joulukuuta. Minusta on tärkeää tukea tänä aikana pieniä kotimaisia liikkeitä.

Tänäkin vuonna projekti kuitenkin ei valmistunut ajoissa ja minulla on aika iso paketointi urakka näin aattoyönä luvassa.

luminen metsä

Kenen kanssa vietät joulun?

35% vastasi, että ydinperheen kanssa ja  65% vastasi, että sukulaisten. Me menemme jouluaatoksi viettämään joulua miehen vanhemmille, jonne tulee myös muita veljeksiä. Eli vietämme joulua heidän kanssa ketä näkee yleensäkin viikottain.

Perinteisesti olemme myös reissanneet minun vanhemmille Pohjois-Savoon, jonne on puolestaan tullut minun sisarukset ja täti.

Mitä odotat tältä joululta?

”Aikaa pysähtyä”

”Lepoa”

”Että saisi nukkua pitkään!”

Olkoon tämä joulu kiireetöntä aikaa. Ihania joulun tuoksuja, jouluherkkuja ja lasten riemua!

Ihanaa ja rauhallista joulun aikaa teille kaikille koronasta huolimatta!

Tehdään tästä joulusta ainutlaatuinen! 🙂 

Upea vuosi 2021 on jo ihan nurkan takana! 

Lue myös: 

Joulu maalla

Terveellinen jälkiruoka joulupöytään: Glögiraakakakku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *