Hae
Love Beyond Words

Vuosi 2020 olit ainutlaatuinen

Jälleen olisi aika perinteisen fiilistely postauksen vuoden 2020 osalta. Monelle vuosi 2020 oli todella rankka: työpaikat ovat olleet vaakalaudalla, kun huoli koronasta ja terveydestä valtasi maailman. Kävin huvikseen lukemassa kirjoittamani postauksen vuosi sitten odotuksista vuodelle 2020. Haaveet omaan hyvinvointiin ja parisuhteeseen panostamisen osalta eivät juurikaan toteutuneet vuoden 2020 osaltakaan, sillä haaveet omasta ajasta lyhyemmän työviikon myötä kariutui aika nopeasti kun lapset olivatkin yhtäkkiä osa työpäivää, jolloin oma aika jäi vielä väheisemmäksi kun työpäivää saattoi joutua jatkamaan vieläkin pidempään, kun perinteinen 7-15 työvuoro ei ollut mahdollinen. Mutta palataan vuoden alkuun, sillä meille vuosi 2020 oli kuitenkin kaikesta huolimatta täynnä kivoja tapahtumia.

Tammikuu

Vuosi 2020 alkoi juhlatunnelmissa, kun vietettiin kuopuksen 3-vuotissynttäreitä. Tämän lisäksi blogini muutti uuteen kotiin Vaikuttajamedialle, josta olen edelleen super innoissani. Tämän vuosi alkaa myös vastaavissa tunnelmissa blogin osalta, josta kerron lisää seuraavassa postauksessa.  Vietimme myös koko perheen yhteisen talvilomaviikon jo tammikuussa, jolloin suunnattiin upeisiin talvisiin maisemiin Vuokattiin. Tämä oli todella upea reissu, sillä samassa mökissä olivat myös vanhempani ja molemmat sisarukset. Päästiin siis oikeen kunnolla rentoutumaan, kun oli näin monta lapsenvahtia. Käytiin mm. hiihtämässä, kylpylässä, ihastelamassa upeita maisemia Vuokatinvaaralla ja keilaamassa.

Helmikuu

Helmikuussa käytiin mm. kahdestaan neidin kanssa Helsingissä katsomassa ennakkoon uusia muumi jaksoja. Myös veljeni oli kylässä ja tehtiin reissu luontokeskus Haltiaan. Todella upea paikka, jossa löytää suomen kansallispuistot saman katon alta sisätiloista. Parasta puuhaa mm. sadepäiviin.

Maaliskuu

Maaliskuun alussa ei ollut vielä tietoa koronasta ja sen vaikutuksista, sillä kerkesin ihan muutamaa päivää ennen sulkuja käymään viikon reissulla Espanjanssa työkaverin kanssa. Meillä oli huikea etätyöviikko sieltä käsin ja päästiin nauttimaan mukavasta  etälän lämmöstä. Tällä hetkellä on vaikea käsittää, että tämä reissu oli viime vuonna, sillä koko matkustaminen tuntuu niin kaukaiselta ajatukselta.

Kun palattiin reissulta koti suomeen jäätiinkin suoraan etähommiin kotiin ja sillä tiellä ollaan edelleen. Pakko sanoa, että viikon täysloma kotiarjesta, jonka jälkeen lähes samana päivänä kun palaan kotiin on yhtäkkiä minulla seurana lapset työpäivän aikana, oli ihan super iso shokki.

Huhtikuu

Koitettiin tehdä mahdollisimman paljon kivoja juttuja aina viikonloppuisin, jolla saataisiin normalisoitua arkea. En muista, että ollaanko ikinä retkeilty näin paljon mitä korona-aikana tehtiin. Käytiin mm. Helsingin Taivaskalliolla ihastelemassa tykkejä ja huikeaa näköalaa. Villa Elfvik Espoossa tarjosi ihanan luontopolun ja kartano maisemat. Espoon Oittaasta löytyi myös uusia polkuja mitä ihastella ja löydettiin ihan lähistöltä myös pääsiäisen aikaan sammakonkutua kauniin luontopolun varrelta.

Pahimpana korona-aikana meillä oli myös lukuisia etäjuhlia kavereiden kanssa. Nyt kun miettii niin juttelin myös paljon enemmän kavereiden kanssa silloin kuin mitä nyt taas puolestaan syksyllä. Keväällä ehkä on paljon enemmän energiaa tehdä ylipäätään asioita, kun syksyn pimeys vie monesti voimat.

Toukokuu

Toukokuussa lapset palasivat päiväkotiin ja arki alkoi pikkuhiljaa normalisoitua. Pidettiin myös ensimmäinen kesälomaviikko, jolloin satoi lunta. Oltiin pari yötä mökillä koko perheen kesken varmaan ensimmäistä kertaa ikinä. Löydettiin myös upea japanilainen puutarha Vantaalta.

Esikoisen päiväkoti/eskari  taival tuli päätökseen, joka oli iso askel meidän perheessä ja pienen tulevan koululaisen elämässä. Eskarista jäikin kiitos koronan paljon suunniteltuja kivoja retkiä toteutumatta. Onneksi kuitenkin päästiin pariksi viikoksi vielä kavereiden kanssa normaaliin arkeen käsiksi eskaripuuhissa ennen kesäaikaa.

Kesäkuu

Kesäkuussa retkeiltiin mm. Porkkalanniemen rantakallioilla ja Malminkartanon omenapuutarhassa. Juhannusta vietettiin ihanalla isolla porukalla mökillä. Paljon lapsia ja vilskettä! Ja ihan super lämmintä! Tämä olikin ensimmäinen kerta ikinä, kun olin mökillä juhannuksen aikaan.

Kesäkuussa tehtiin myös todella ainutlaatuinen reissu kaksistaan neidin kanssa Tampereelle tädin luokse kylään. Oli ihan super lämmin vklp myös tuolloin. Käveltiin pitkin upeita luontopolkuja, herkuteltiin kartanon pihassa ja käytiin molempina päivinä uimassa.

Heinäkuu

Heinäkuussa käytiin ensimmäistä kertaa ikinä poimimassa mansikoita lasten kanssa isolta mansikkatilalta. Juhlittiin myös asuntokauppoja. Asunnon myyminen ei ollutkaan ihan läpihuutojuttu näin korona-aikaan, sillä myyntiprosessi venyi 3kk pituiseksi. Onneksi lopulta se oikea ostaja ilmestyi. Heinäkuussa meillä oli myös ihania reissuja. Ensimmäiseksi suunnattiin lasten kanssa maalle mummolaan. Siellä nukuttiin lasten kanssa ekaa kertaa teltassa, käytiin yleisurheilukisoissa ja nähtiin minun lapsuuden kaveria kerhoajoilta.

Keiteleeltä suuntasin ihan yksin Kuopioon, jossa meillä oli upea yhden yön mammojen vapaailta. Kerettiin kierrellä parit ravintolat ennen syksyn toista korona aaltoa. Kuopiosta ajelin Vuokattiin, jossa muu perhe jo oli päässy nauttimaan toisesta yhteisestä kesälomaviikosta. Vuokatti tarjosi upean rantaloman. Siellä oli kaunis luonnon hiekkaranta, joka jatkuu matalana todella pitkään. Onneksemme sattui aurinkoiset kelit ja päästiin nauttimaan rantaelämästä. Käytiin myös melomassa ja kylpylässä. Toki myös Vuokatinvaaraa oli pakko päästä ihastelemaan myös kesällä.

Käytiin myös ihastuttavalla Rehndahlin kotieläinpihalla, jossa pääsi paijaamaan pupuja ihan lähietäisyydellä.

Heinäkuu päättyi ihanaan mökkireissuun yhdessä miehen veljen perheen kanssa. Mahtavaa, kun meillä on saman ikäiset lapset jotka pitävät aina toisilleen seuraa.

Elokuu

Elokuussa tehtiin koko perheen reissu Kotkaan. Se oli ihan täydellinen kesäkaupunki lapsiperheelle. Siellä pääsi mm. silittämään lampaita, ihastelemaan vesiputousta ja leikkimään hienossa muumi leikkipuistossa. Elokuussa oli luvassa myös todellinen rentoutumis viikonloppu, kun pääsin mammaporukalla viettämään 2 yötä luksus mökissä. 2 iltaa rentoutumista poreammeessa teki kyllä tehtävänsä! Ja meille sattui vielä kesän yksi lämpimimmistä viikonlopuista, joten reissu ei olisi ollut voinut täydellisempi. Ensi kesällekin on varattuna jo uusi reissu samasta paikkaa.

Elokuun  suurin juttu oli kuitenkin se, että esikoinen aloitti ekan luokan! Voi olla, että tämä on ehkä suurempi juttu aina vanhemmalla, sillä koulun aloitus on sujunut todella hienosti. Nyt suunnataankin jo kohti kevät lukukautta ja tämä syksy on ollut täynnä lukuisia onnistumisia ja uuden oppimista.

Elokuussa koettiin myös kaveriporukalla ihana auringonlasku piknikin merkeissä Lauttasaaressa.

Elokuun lopussa oli meidän aika muuttaa ensimmäisestä omasta kodista väliaikaiseen vuokra kaksioon, joka onneksi jäi vain parin kuukauden mittaiseksi ajaksi, sillä löydettiin suht nopeasti uusi oma koti.

Elokuun lopussa oli myös ehkä tämän vuoden isoimmat juhlat ihmis määrällisesti, kun pääsin osallistumaan Vaikuttajamedian tiimipäivään.

Syyskuu

Syyskuussa käytiin ihastelemassa Koiramäen pajutallin syksyä.

Meillä oli myös palkkatiimin kanssa yhteiset juhlat. Ja kuin sattuman kauppaa, että juuri sinä päivänä saatiin kuulla iloisia uutisia, että meidän ostotarjous oli hyväksytty. Varmaan kohtaloa, sillä juhlat olivat samassa taloyhtiössä missä meidän uusi kotimme myös sijaitsee.

Syyskuun lopussa herkuteltiin Lily Leessä kaveriporukalla. Täytyy myöntää, että se oli ehkä paras ravintola elämys ikinä!

Lokakuu

Lokakuussa suunnattiin viettämään lasten syyslomaviikkoa mummolaan. Tämä olikin todella haikea viikko, sillä se oli viimeinen viikko kun lehmät olivat siellä. Käytiin tuolloin myös retkellä upealla Pyhäjärven näköalatornilla ja Lissu pääsi ratsastamaan Keiteleellä Wanhan koulun tallille.

Lokakuussa juhlittiin myös meidän 7v juhlia ja ekaluokkalainen piti kavereillensa ponisynttärit. Tyttö on ihan super innostunut nyt ratsastuksesta ja innolla odotetaan, että harrastamaan pääsisi jo ihan kunnolla koronan jälkeen.

Marraskuu

Marraskuussa päästiin muuttamaan uuteen omaan kotiin. Koko marraskuu menikin pääosin tämän projektin kimpussa, sillä asennettiin sinne uusi laminaatti ja minä myös maalasin seinän kalkkimaalilla. Makuuhuoneen seinä odottaa edelleen maalausta, joten sellaista pientä pintaremonttia on vielä jäljellä.

Järjestin myös lasten Halloween kekkerit, jossa meillä oli vieraana myös ihania pikkusia. Meidän lapset olivatkin jo super isoja näihin pieniin verrattuna, jotka menivät vielä pitkin lattioita ja paras paikka oli tutkia juhlatunnelmaa pöydän alta.

Marraskuussa sain myös tietää, että olin päässyt läpi PHT-tentistä. Tästä olen ihan super fiiliksissä, sillä tentti oli haastava ja toden totta kaiken tuon korona ja muuttohärdellin keskellä ei aikaa juuri ollut lukemiseen.

Marraskuussa oli ihana rentoutuminen yhdessä ystävien kanssa Valo-hotellissa, jossa päästiin nauttimaan kuohuvasta katolla olevaan porealtaaseen. Näin korona-aikaan oli ihan täydellistä vaan olla yhdessä ja höpöttää suunnilleen lähes koko yö hotellihuoneessa. Ei edes kaivannut mitään disco-hälinää siihen ympärille.

Marraskuussa kävin myös keilaamassa äitikavereiden kanssa. Se oli aika hyvä korvike yökerholle, sillä hohtokeilauksessa sai fiilistellä disco valoissa hyvää musiikkia täysillä 😀

Joulukuu

Joulukuussa valmistauduttiin aika pitkälti erilaiseen joulun aikaan. Omasta mielestä joulu ei täysin tunnu samalta, jos sen viettää kokonaan kaupungin hälinässä, jossa ei ole valkea maa. Saatiin kuitenkin mahat täyteen jouluherkkuja, iloisten lasten hälinää, joulun taikaa ja paljon lahjoja. Eli joulu oli varmasti lapsille just täydellinen.

Joulukuussa otettiin myös yksi arkivapaa vanhempien kesken ja käytiin herkuttelemassa Ravintola Backaksen joululounaalla. Kyllä kelpas!

Näin korona-aikaan ei lapsillakaan ollut mitään isompia joulujuhlia, mutta päästiin sentään seuraamaan päiväkodin joulujuhlaa etänä fb-liven välityksellä.

           

Mitä odotan vuodelta 2021?

Vuosi 2020 oli monella tapaa haastava. Me olimme siinä mielessä onnekkaita, että meidän töihin korona ei vaikuttanut. Itse asiassa minulla kävi juuri päin vastoin, että työt lisääntyivät pahimpaan korona-aikaan. Työ on hetkistä ja sitä määrittelevät aikataulut, jossa on tiukka deadline. Kun lapset olivat kotona myös toi se mukanaan extra kuormitusta.

Vuosi toisensa jälkeen toivon aina samat jutut uudelta vuodelta, joten josko viimein olisi hetki panostaa enemmän omaan hyvinvointiin sekä kahden keskiseen aikaan. 😀 Nyt olen päättänyt, että oli koronaa tai ei niin salille on päästävä. Tuntuu, että ilman että lyön oikeasti lukkoon päivän ja ajan, niin en saa itseäni liikkeelle, jos tämä ei ole kalenterissa merkittynä. Viime vuonna meillä oli myös vain yksi vapaailta Kimmon kanssa ja sekin meni muuttohommissa, joten tänä vuonna olis mahtava päästä tekemään juttuja kaksistaan. Ensimmäinen tälläinen mahdollisuus onkin jo ihan nurkan takana, sillä sain parhaan mahdollisen joululahjan, eli lapsivapaata yhdeksi päiväksi. 😀

Toivon myös  arjen suhteen hieman rauhoittumista.   Viime vuonna arkivapaat menivät joko korona-aikana lapsen hoidon sovittamiseen ja syksyllä kahden muuttorumban pyörteissä. En tajua kuka hullu keksii muuttaa ei yksi VAAN KAKSI kertaa korona vuonna.

Vuosi 2021 tuokoon se kaikille paljon onnen ja ilon hetkiä! Ennen kaikkea stressittömämpää arkea yhdessä perheen ja ystävien kanssa! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *