Hae
Love Beyond Words

Lumi tuntuu erityisen ihanalta tänä vuonna!

En varmaan ole ainoa joka ajattelee, että lumi on kyllä tänä vuonna pelastus tähän synkkään arkeen! Koko Suomi on kaivautunut jälleen synkän koronasyksyn jälkeen ulos nauttimaan upeasta talvikelistä. Voi ne onnelliset, jotka kerkesivät kaupoille ostamaan pulkan! Se tuntuu olevan tällä hetkellä aika kuumaa tavaraa, sillä kaupan hyllyt ovat talviurheiluvälineiden osalta ihan tyhjillään. Meilläkin lapset ovat innostuneet tällä viikolla ihan uudella tavalla ulkoilusta, jopa meidän koululainen fiilisteli eilen monta tuntia pulkkamäessä enkä meinannut häntä saada millään kotiin lähtemään. Ihailtavaa energiaa, sillä yleensä sateiset ja pimeät illat ovat menneet enemmän tai vähemmän sisätiloissa.

luminen maisema

lumi

Joulun tienoilla lumen ollessa vielä kaukainen haave haettiin talvifiilistä luistinradalta, josta se onneksi löytyi. Nyt on niin paljon ihanempaa kun talvi aktiviteetteja voi luistelun lisäksi harrastaa niin paljon enemmän. Jo pelkästään lumen lapiointi omalta teressilta on meille elämys, sillä päästään tekemään näitä lumitöitä ekaa kertaa. Pojat olivat ahkerina tehneet heti ensilumen sataessa ison kasan, johon Patrik kaivoi omatoimisesti hienon tunnelin josta hän myös mahtui läpi. Tälläisia lumileikkejä ei olekaan ennen tullut tehtyä.

sipoonkorven kansallispuisto

Retki Kuusijärveltä Sipoonkorpeen

Myös itse olen aivan haltioissani tästä maisemasta. Puut ovat tällä hetkellä niin upean näköisiä myös täällä Vantaalla, joten voin kulkea ihaillen niiden tuomaa energiaa. Ehkä tää on sitä vanhuutta, mutta tänään ollessamme kavereiden kanssa metsäretkellä ajattelin, että se on kyllä miljoona kertaa parempi vaihtoehto kuin joku tunkkainen ravintola. Meillä oli kunnianhimoinen 14km retki extreme maastossa, jonka jälkeen fiilis oli ainakin huikea. Käveltiin Kuusijärveltä Kalkkiruukin laavulle, jossa paistettiin makkaraa. Toki me pysähdyttiin myös kaikilla muilla levähdyspaikoilla ja syötiin eväitä, sillä tauot on toki myös rankassa urheilusuorituksessa todella tärkeitä. Jos et ole vielä testannut uutta siltaa, jonka kautta pääsee Kuusijärveltä Sipoonkorpeen, niin suosittelen! Oli todella kiva maasto, kun reitti meni pitkin metsää, joten se ei ollut tasaisen tappavaa tasaista maastoa.

lumi ja sipoonkorven kansallispuisto

Minkälaisia fiiliksiä lumi on teillä tuonut?  Onko viime päivät menneet ulkona vai odotatko jo kevättä?

LUE MYÖS: 

Villa Elfvik – koko perheen helppo retkikohde Espoossa

Helsingin Taivaskallio on upea retkipaikka

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *